Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 8213zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.11.2025 o 14:43, Jaaga napisał:

Wczoraj miałam sms-a o kocurki czy aktualne, odpisałam, ale juz bez odzewu. I to wszystko. Może po kastracji, jak da się info, bedzie łatwiej. Bardzo chciałabym, żeby chlopaki jednak znalazły dom, bo wkrótce chyba na kredytach pojadę. Nie wiem, czy to wszędzie, ale w wiekszych miastach ceny wetów to istne szaleństwo. Zaczynajac od zapłaconych 1000 zł za dobę szpitalną we Wrocławiu (bez zabiegów i lekow) to wczoraj wieczorem za usunięcie kamienia w pęcherzu u psa ważącego 3,2 kg usłyszałam w Katowicach 5000 zł, a sama wizyta z nim wyszła ponad 600 zł + taksówki. Gdzie już był po wcześniejszej wizycie i badaniach w innej przychodni. Nie ogarniam tych cen, bo każdego staram się leczyć maksymalnie, jak sie da, ale chyba wkrótce skończą mi sie możliwości. Przecież ceny leków naraz tyle nie wzrosły. Za to apetyt wetów na forsę już tak.

I nie dziwię się, ze ludzie nie chcą psów i kotów albo skąd biora się chore oddawane do schronisk. W czasie drogi do kliniki taksówkarz opowiadał mi historię dziewczyny, która miała umierającego nocą psa. Zawiózł ja do lekarza, ale ten powiedział, ze jesli poczeka z tym psem cierpiącym w agonii do rana, to bedzie kosztować 600 zł, a za eutanazję od razu nocą musi policzyć dwukrotność. Dziewczyna ponoc kierowcy płakała i pytała, co ma robić, bo nie miała takich pieniedzy. Straszne sa takie sytuacje. Wczoraj w nocy tez miałam podobny dylemat. W ciągu 1,5 tyg wydałam ponad 10 tys.zł na wetów i w perspektywie są do wydania kolejne tysiace. Dlatego będę bardzo wdzięczna za pomoc w oglaszaniu kotków, jak juz bedą po zabiegu. Zrobię im wtedy nowe zdjęcia. Nie chce już zostawić nawet jednego zwierzaka więcej. 

Wyróżniłam w piatek ogłoszenie,może zrobię jeszcze na Gliwice

Chociaż wszystkie moje ogłoszenia,i kotków,które są u Murki,i 25 u sue, zrobiłam ogłoszenie 10----zmieniłam na Gliwice i cisza:(

Vegas bidulek starusze kw schronisku,kochany psiaczek tęz zero odzewu

Był na Kraków,teraz zrobiłam na Gliwice i cisza:(

Jaaga może wyślę Ci z bazarku,który teraz robię parę groszy na karmę,wyślij mi proszę numer konta

Czuje się odpowiedzialna za te kotki,chciałaś pomóc jednemu,dostałaś 4 plus mamę

Pwenie myślałaś,ze maluchy szybko znajdą domy,sama tak myślałam,a teraz jak kotki urosły nie jest łatwo

Poker chyba ogłosiła na Wrocław,ja na Katowice i Kraków

Może ktoś by ogłosił na fb? Mnie z fb nie po drodze,może tam by ktoś wypatrzył

Posted
Dnia 23.11.2025 o 11:46, Sara2011 napisał:

Mam promocję na olx na ogłoszenia w kategorii Zwierzęta ale tylko dzisiaj jeszcze. Mogę ogłosić ale proszę o informację jakiego zwierzaka.

Dziekuję:)

Ale nie wiem czy to jeszcze aktualne,no i nie można wstawiać linków do ogłoszeń

A przydało by się  staruszkowi w schronisku Vegasikowi.

Posted

Dnia 24.11.2025 o 23:15, Poker napisał:

Mam 100 zł ze sprzedaży narzut, które kupił mariusz pp. Na jakie konto mam wpłacić?

Bardzo dziekuję za pomoc kotkom💜

Wpłać proszę na konto Jaagi,musi kupic karmę dla kotków.

Posted
Dnia 25.11.2025 o 09:10, DORA1020 napisał:

Bardzo dziekuję za pomoc kotkom💜

Wpłać proszę na konto Jaagi,musi kupic karmę dla kotków.

Ok

Posted

Koty są po kastracji. Nie wiem, kiedy dostanę fakturę na fundację, ale dziś poprosiłam szefa o wystawienie. 

Już niestety nikt nie dzwonił. Dziś w nocy zmarł ten  mój maltańczyk po operacji pęcherza, o którym pisałam. Jak trochę dojdę do siebie po tych dniach walki o niego, to zrobię i wstawię tu nowe zdjecia chłopaków. 

Dziękuję za pomoc na karmę.  Kupię  im puszki. 

Posted
Dnia 23.11.2025 o 08:34, DORA1020 napisał:

Może ktoś by ogłosił na fb? Mnie z fb nie po drodze,może tam by ktoś wypatrzył

Dziękuję za ogłoszenia.

Ogłaszała je na fb na ponad 20 grupach pomocowych. Tam  za kazdym razem to zupełnie nie było zainteresowania. Jak zrobię nowe zdjęcia, to też znowu wstawię post i sam tu znać, więc będę wdzięczna za udostępnianie.

Posted
Dnia 25.11.2025 o 13:24, Jaaga napisał:

Koty są po kastracji. Nie wiem, kiedy dostanę fakturę na fundację, ale dziś poprosiłam szefa o wystawienie. 

Już niestety nikt nie dzwonił. Dziś w nocy zmarł ten  mój maltańczyk po operacji pęcherza, o którym pisałam. Jak trochę dojdę do siebie po tych dniach walki o niego, to zrobię i wstawię tu nowe zdjecia chłopaków. 

Dziękuję za pomoc na karmę.  Kupię  im puszki. 

Bardzo Ci współczuję,biedna psinka:(  Takie zycie,więcej smutku niż radości:(

Posted
Dnia 25.11.2025 o 21:59, Poker napisał:

Bardzo szkoda piesia.

Sprzedalam drugi komplet narzut na OLX i mam 80 zł. Na jakie konto wplacić?

W podpisie kolejny bazarek.

Bardzo dziekuję❤️

Proszę wpłać na konto Murki,podziękowania🌼

Posted
Dnia 26.11.2025 o 09:44, DORA1020 napisał:

Bardzo dziekuję❤️

Proszę wpłać na konto Murki,podziękowania🌼

Super, bo póki co w tym miesiącu mam wpłat tylko na 250 zł.

Posted
Dnia 26.11.2025 o 21:09, Murka napisał:

Super, bo póki co w tym miesiącu mam wpłat tylko na 250 zł.

😞

Dostałam od helli 100zł ,więc  wpłaciłam

Bardzo helli dziekuję💙

I od Pana Wojtka  ---50zł,również wpłaciłam

Podziękowania💚

Posted

Jeśli mógłby ktoś pomóc sue z karmą mokrą dla kotów będę wdzięczna.

Ciagle o coś proszę,ale to wszystko dla biednych zwierzaków.

Sue ma 25 kotów,może więcej,łatwo sobie wyobrazić ile potrzebuje żwirku,karmy.

Ja się już załamałam,bo problemów przybywa,nie ubywa.

I może ktoś ma na zbyciu telefon uzywany,ale działający,bo już jej nie działa.

Tak mi głupio ciągle prosić o pomoc,ale wyjścia nie mam:(

Posted

Poniżej rozliczenie kotków za listopad. Niestety dług urósł znów mimo, że kotków mniej niż kiedyś. Ten wielki niezmniejszający się dług stanowi dla mnie coraz większy problem. Od sue się też nie mogę doprosić o jakąś wpłatę chociaż raz w miesiącu (ponad 3 tys. zł długu). Jest to bardzo przykre :( 

Stan konta na 31 wrzesień wynosił -7439,90 zł:

-1440 zł hotelowanie Mrozika, Ozorka, Kitki i Chinki 1-31.10

+50 zł elmas (zrzutka)

+200 zł Dora (bazarek)

+150 zł Dora (100 zł od helli, 50 zł od Wojtka)

Stan konta na 30 listopad wynosi -8479,90 zł

Posted
Dnia 25.11.2025 o 21:59, Poker napisał:

Bardzo szkoda piesia.

Sprzedalam drugi komplet narzut na OLX i mam 80 zł. Na jakie konto wplacić?

W podpisie kolejny bazarek.

Tutaj pisała Poker o 80zł.Prosiłam,zeby wpłaciła na Twoje konto,ale może jeszcze nie doszło.

Posted
Dnia 1.11.2025 o 17:27, Murka napisał:

Rozliczenie kotków za październik:

Stan konta na 30 wrzesień wynosił -8543,90 zł:

-310 zł hotelowanie Mrozika 1-31.10 (zniżka ze względu na karmę)

-1116 zł hotelowanie Ozorka, Kitki i Chinki 1-31.10

-40 zł Advocate dla kotków

+200 zł Olena84

+160 zł elmas (bazarek)

+100 zł Dora (bazarek)

+500 zł helli

+200 zł Dora (od malagos)

+60 zł RIVER

+100 zł Dora (od helli)

+1200 zł córka Figuni

+50 zł Elf i Mango

Stan konta na 31 październik wynosi -7439,90 zł

Tutaj było dużo wpłat,więc dług się zmniejszył.

Mogę liczyć tylko na pomoc Dogomaniaczek,zupełnie nie wiem co robić i bardzo przykro mi z tego powodu:( Bardzo

Posted
Dnia 25.11.2025 o 16:50, malagos napisał:

Jaguś, ogromni mi przykro z powodu piesia 😞

Dziękuję, ten rok od zeszłego grudnia jest dla nas koszmarny. Nigdy nam nie odeszło tyle psów. Każdego staramy się ratować za wszelką cenę i praktycznie tylko Lalicję udało się wyciągnąć z ropnego zapalenia żyły. 

• Like 2
Posted

Wiadomość z ostatniej chwili :

Zbiórka  wśród znajomych  dała 4000 zł., my z mężem dopłacamy kolejne 4000 zł , z moich bazarków powinna uzbierać się reszta na spłatę długu u Murki. Tym samym cały dług zostanie spłacony.

Mam nadzieję, że dzięki temu Murka nadal będzie brać pod opiekę kotki ze Szczebrzeszyna od DORA1020.

• Like 19
  • Upvote 2