Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 8213zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

DORA, przyjaciółka prosiła, żeby go nazwać Kacperek. Miała przez 19 lat kotka o takim imieniu.

To Ty jesteś motorem pomagania w Szczebrzeszynie. Gdyby nie Ty, to i my nie pomogłybyśmy, bo nikt by nie wiedział o tych kocich i psich nieborakach.

Więc to Ty robisz KAWAŁ WIELKIEJ ROBOTY, a my tylko pomagamy.

Na jakie konto wpłacić?

• Like 1
Posted

A co do tego biedaka ,który śpi na trawie,albo w jamie z ziemi nie wiem.

Bardzo się tym martwię.

U nas w nocy był już przymrozek,a to staruszek:(

O żadnej szopie albo  stodole mowy nie ma,u nsa ogólna znieczulica

Już Vegas miesiąc łaził po miasteczku,nie raz miał okazję wpaść pod samochód,trochę osob mu współczuło,ale do pomocy psince nie było nikogo:(

Posted

Poker na moje konto,masz?

Niech będzie Kacperek,ale jak dt  dał mu imię?

A kotek jest tam już chyba z rok.

To tak jak u Murki,idą ogłoszenia,ale z ds  ciężko:(

Chyba na wątku pisałam o nim i wstawiałam zdjęcia....ale gdzie tego szukać........

Posted

Podczas kastracji oceniany był na rok,to teraz może mieć ok 2 lat

Zdjęcia jeszcze mu zrobię,jak będę zanosiła karmę,chociaż nie zawsze wchodzę do mieszkania,tylko dzwonię domofonem i kobitka wychodzi do mnie.

Posted

Takie info dostałam na olx

na wsiach nie sterylizują bo nie mają pieniędzy... wiem bo w bieszczadach niedalego ustrzyk dolnych pytałem weterynaża co zrobić by zwierzeta koty się tak nie rozmanżały masowo to powiedział mi 280-600 zł za sterylizacje + pózniej jakieś leki ale juz nie pamietam cen.... ludzi tam nie stać, a pytałem o te darmowe sterylizacje bezdomych to powiedzieli mi że to nie tyczy się wiosek bo to są czyjeś koty mają właścicieli i musiał bym udowodnić że to bezdomny kot WTF

W tej Polsce nigdy nie będzie dobrze:(

Gminy mają wszystko gdzieś,nie będę pisała gdzie,a bezdomne zwierzaki ratują prywatnie ludzie

Posted

psiak2.jpg

Co do tego staruszka rozmawiałam z człowiekiem,na którego posesję chodzi bezimienny psiak

zgodził się ,zeby postawić budę,tłumaczyl,że to nie jego pies,ale dało się wytłumaczyc,ze to staruszek,a zbliża się zima

tylko budy brak:(

Posted
Dnia 7.10.2025 o 15:55, DORA1020 napisał:

psiak2.jpg

Co do tego staruszka rozmawiałam z człowiekiem,na którego posesję chodzi bezimienny psiak

zgodził się ,zeby postawić budę,tłumaczyl,że to nie jego pies,ale dało się wytłumaczyc,ze to staruszek,a zbliża się zima

Ja mam wolną budę, ale potrzebny byłby mężczyzna do rozłożenia jej i transport większym autem z Jarząbkowic woj. śląskie.

• Like 1
Posted
Dnia 2.10.2025 o 22:05, Murka napisał:

Rozliczenie za wrzesień:

Stan konta na 31 sierpień wynosił -8213,90 zł:

-600 zł hotelowanie Mrozika i Ozorka 1-30.09 (zniżka ze względu na karmę)

-720 zł hotelowanie Kitki i Chinki 1-30.09

+100 zł Niesiowata

+40 zł Dora (od p.Wojtka)

+50 zł Isabel

+50 zł Dora (od Isabel)

+600 zł elmas (zrzutka)

+100 zł Dora (od helli)

+50 zł Elf i Mango

Stan konta na 30 wrzesień wynosi -8543,90 zł

Jeszcze ja wysłałam 30 września 200zł 

• Like 1
Posted
Dnia 7.10.2025 o 15:55, DORA1020 napisał:

psiak2.jpg

Marysiu, ile potrzeba na budę dla tego psiaka? 

Posted

Wpłaciłam 100 zł dla kotka Kacperka.

Przyjaciółka , po zobaczeniu go na zdjęciach, napisała że serce się jej ścisnęło i że już go bardzo kocha.

• Like 4
Posted
Posted

Sue napisała na fb ,może ktoś ze Sląska jechałby w naszym kierunku i mógłby zabrać budę od Jaagi

Ale watpie w to

Taka buda kosztuje na allegro 570zł

Chciałam wsatwić link,ale na różowo....

Posted
Dnia 8.10.2025 o 10:54, Poker napisał:

Wpłaciłam 100 zł dla kotka Kacperka.

Przyjaciółka , po zobaczeniu go na zdjęciach, napisała że serce się jej ścisnęło i że już go bardzo kocha.

Na koncie mam juz 100zł. Bardzo dziekuję Poker Tobie💙i Twojej Przyjaciółce za pomoc Kacerkowi🌹

Raczej nie uda mi się wstawić linku do zmówionej karmy,chyba,że komus na maila

bo na dogo raczej nie da rady

• Like 1
Posted

Uwaga.

Mam dwie budy do oddania (GRATIS) dla kota,jedna nowiutka ,nieużywana,druga używana przez 2-3 tygodnie.

Kot,który miał tam zamieszkać - zmienił lokal 🙂.Jest teraz naszym czwartym (!) domowym rezydentem i nosa nie wychyla na dwór...

Do odebrania w Grodzisku Mazowieckim,kontakt mailowy.

buda.jpg.bc6aca91cfceea5ef34833326341c416.jpg

• Like 1