Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT]Wiatm!
Jestem dzisiaj pierwszy raz na forum, zarejestrowalam sie z powodu "malego" problemu...

Moi sasiedzi kupili sobie malutkiego pieska, nie znamw sumie rasy jest troche pdoobny do jorka troche do sznaucera, jest to podobno jakas miniaturka. Piesek ma juz okolo roku, moze troche mniej.
Problemem jest to, ze kiedy oni tylko wyjda rano do pracy piesek zaczyna koncertowac...on nawet nie szczeka tylko wydaje z siebie oglosy skomlenia jakby go ktos "obdzieral ze skory". Piesek jest w domu napewno sam, kiedy wracaja wlasciciele jest juz cicho.

Mieszkam w malej kamieniczce, w ktorej to szczekanie sie roznosi po calej klatce trafiajac do wszystkich mieszkan.
Obawiam sie ze pewnego dnia zaczna naplywac skargi na tego psiaka i niedaj Boze trzeba bedzie go usunac z bloku.
Ja sama mam psa ktory szczeka, ale tylko do domofonu albo jak ktos zadzowni dzownkiem. Szczekanie tego malca jest poprostu uciazliwe.
Mi jak mi to przeszkadza (ja to moge stolerowac) ale moi sasiedzi niestety sa juz bardziej nerwowi.
Jedna z nich miala pretensje jak robilismy remont mieszkania ze wietarka dziala po godzinie 15 :roll: albo ze za glosno chodzimy po mieszkaniu.

Darze do tego- czy mozna psu podawac jakies srodki uspokajace?(to jest rozwiazanie ale nie na dluzsza mete) czy mozna z nim pojsc na jakies szkolenie czy do hymmm nie wiem jak to sie nazywa "psiego psychologa"?

Bardzo zalezy mi na tym aby rozwiazac ten problem, bo kiedy sasiedzi zaczna sie buntowac to piesek moze skonczyc w shcronisku albo jeszcze gorzej...
[/LEFT]

Posted

Może najpierw porozmawiajcie z właścicielami jak oni widzą rozwiązanie tego problemu.Może wydaje im się że wszystko jest ok.:evil_lol:

Posted

nataleczka napisał(a):
Wlasnie planuje rozmowe z wlascicielami i chcialam im podsunac jakis pomysl na rozwiazanie problemu.

pozdrawiam
Pomysły na rozwiązanie problemu podsunęła Madzia.Udanych pertraktacji:happy1:Daj znać co tam po rozmowie:bye: