Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka suńka przypałętała się na działki pod kozienicami. bardzo spłoszona, posiusiała sie od głaskania. brzucho duże - zatem ciąża! mamy cichą nadzieję, ze jednak nie, ale ryzyko duże, więc podjęto decyzję o szybkiej operacji. dlatego została zabrana do dt w wawie, choć ma dt tylko na te kilka dni.
wstępna ocena daje suni 6-8 miesięcy, ale więcej będziemy wiedzieć po dzisiejszej wizycie u weta. wielkość - 1/3 łydki.
sunia na smyczy chodzi bardzo ładnie, daje sie brac na ręce, jest łagodna, milutka - jak na razie ;-).

ludzie - wiadomo, to, co zwykle - potrzebny jest tymczas - na 2 tygodnie. mam informację, że dt wyjeżdża na wakacje, ale po powrocie może sunię znów wziąć, jeśli nie znajdzie się dom. zatem - od piatku wieczorem potrzebny dwutygodniowy tymczas

Posted

bo to wczoraj wyszło. dlatego powiedziałam Gosi - bierz ją i tyle, dt na razie mniej ważne, bo zaraz będziesz miała i sunię i przychówek do zaopiekowania, tzreba ją ciąć.
dzis ta ciąża sie potwierdzi, bądź nie - gosia kociara, nie zna sie, ale sucza podejrzanie gruba.

acha - sterylke opłaci fundacja canis.

Posted

cholera ją wie. dzis u weta będzie, więc będe więcej wiedzieć. wysokośc ma do 1/3 łydki osoby 1m70 wzrostu - więc malizna. szczupła jest, nie grubokoścista. stawiałabym na kilka kilo. ale być może jeszzce urosnie? to też dziś się dowiem, ale napisze pewnie jutro.
figu, dzieki :-)

Posted

[quote name='sleepingbyday']cholera ją wie. dzis u weta będzie, więc będe więcej wiedzieć. wysokośc ma do 1/3 łydki osoby 1m70 wzrostu - więc malizna. szczupła jest, nie grubokoścista. stawiałabym na kilka kilo. ale być może jeszzce urosnie? to też dziś się dowiem, ale napisze pewnie jutro.
figu, dzieki :-)

Jestem.
(Kto wie dlaczego nie mogę nic pisać, jeśli nie wejdę w Podgląd wiadomości - od wczoraj tak mam:roll:)

Posted

u weta nie stwierdzono ciąży.
Plody nie wyczuwalne, sutki w normie.
Sunia moze miec wzdety brzuszek bo jest wyglodniala. Wszedzie szuka jedzenia, a jak je widzi to probuje zdobyc , lapie w powietrzu itp

Posted

Tak, sunia nie jest w ciąży - albo jest we wczesnej, tzreba w każdym razie obserwować. ma 8-9 miesięcy, urośnie może ze 2 cm jeszcze. no wiecie, zmężnieje ;-).
wazy ok 8 kg.
Akrum - dzis będzie wiadomo, czy sunia znalazła dom, czy nie - dzis wieczorem. bo jest jedna chetna osoba, ale to nic pewnego. jesli dom odpadnie, to sunia potrzebuje dt od piatku wieczorem - bo dt w sobotę rano jedzie na wakacje.
masz pomysł? miej!!!

Posted

zapisuję i popytam o ten tymczas na 2 tygodnie. Czy są jakieś info o niej z obecnego DT? Wytrzymuje między spacerami? Niczego nie niszczy, jak zostaje długo sama w domu? Dogaduje się z psami/kotami? Jest zdrowa (czy nie zarazi niczym ewentualnych towarzyszy)?
Ja wczoraj wieczorem zabrałam do domu kociaka. Płakał niemiłosiernie pod oknami :( Nie wiem co się stało z jego mamą... Pomożecie szukać mu domku? http://www.dogomania.pl/threads/191060-p%C5%82aka%C5%82-pod-oknami-w-blokowisku...-kocie-szuka-domu?p=15206508#post15206508

Posted

wiadomo ze sunia zalatwia sie w domu, ciagle chce jesc, nie niszczy, nie szczeka. Chodzi krok w krok za domownikami. Jest wystraszona, ale z godziny na godzine jest coraz lepiej.
Teraz jest z suczką. Z kotem powinna tez sie dogadac

Posted

moge jej dac DT na te dwa tygodnie, ale zaznaczam ze tylko na dwa.

Mam dwa psy w domu, wiec mam nadzieje ze sie dogada z nimi.Chyba ze juz mnie ktos uprzedzil.
Wiadomo jak jezdzi samochodem?

Posted

golf napisał(a):
moge jej dac DT na te dwa tygodnie, ale zaznaczam ze tylko na dwa.

Mam dwa psy w domu, wiec mam nadzieje ze sie dogada z nimi.Chyba ze juz mnie ktos uprzedzil.
Wiadomo jak jezdzi samochodem?

:D Z tego co widzę nikt Cię nie uprzedził :)