sleepingbyday Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Malutka suńka przypałętała się na działki pod kozienicami. bardzo spłoszona, posiusiała sie od głaskania. brzucho duże - zatem ciąża! mamy cichą nadzieję, ze jednak nie, ale ryzyko duże, więc podjęto decyzję o szybkiej operacji. dlatego została zabrana do dt w wawie, choć ma dt tylko na te kilka dni. wstępna ocena daje suni 6-8 miesięcy, ale więcej będziemy wiedzieć po dzisiejszej wizycie u weta. wielkość - 1/3 łydki. sunia na smyczy chodzi bardzo ładnie, daje sie brac na ręce, jest łagodna, milutka - jak na razie ;-). ludzie - wiadomo, to, co zwykle - potrzebny jest tymczas - na 2 tygodnie. mam informację, że dt wyjeżdża na wakacje, ale po powrocie może sunię znów wziąć, jeśli nie znajdzie się dom. zatem - od piatku wieczorem potrzebny dwutygodniowy tymczas Quote
mru Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 kurde, nie wiedziałam lub nie doczytałam o podejrzeniu ciazy! Quote
sleepingbyday Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 bo to wczoraj wyszło. dlatego powiedziałam Gosi - bierz ją i tyle, dt na razie mniej ważne, bo zaraz będziesz miała i sunię i przychówek do zaopiekowania, tzreba ją ciąć. dzis ta ciąża sie potwierdzi, bądź nie - gosia kociara, nie zna sie, ale sucza podejrzanie gruba. acha - sterylke opłaci fundacja canis. Quote
Figu Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Kochane, a ile ona waży? Zbieram dane, może będzie obiecujący domek.. Quote
sleepingbyday Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 cholera ją wie. dzis u weta będzie, więc będe więcej wiedzieć. wysokośc ma do 1/3 łydki osoby 1m70 wzrostu - więc malizna. szczupła jest, nie grubokoścista. stawiałabym na kilka kilo. ale być może jeszzce urosnie? to też dziś się dowiem, ale napisze pewnie jutro. figu, dzieki :-) Quote
Abrakadabra Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='sleepingbyday']cholera ją wie. dzis u weta będzie, więc będe więcej wiedzieć. wysokośc ma do 1/3 łydki osoby 1m70 wzrostu - więc malizna. szczupła jest, nie grubokoścista. stawiałabym na kilka kilo. ale być może jeszzce urosnie? to też dziś się dowiem, ale napisze pewnie jutro. figu, dzieki :-) Jestem. (Kto wie dlaczego nie mogę nic pisać, jeśli nie wejdę w Podgląd wiadomości - od wczoraj tak mam:roll:) Quote
pumcia02 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 ooo przypadkiem znalazlam watek. ja ją wstawiłam chwile temu tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/190824-GABI-malutka-kochana-sunia-szuka-domu!!!-Lisia-z-lasu-ju%C5%BC-szcz%C4%99%C5%9Bliwa. Quote
pumcia02 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 u weta nie stwierdzono ciąży. Plody nie wyczuwalne, sutki w normie. Sunia moze miec wzdety brzuszek bo jest wyglodniala. Wszedzie szuka jedzenia, a jak je widzi to probuje zdobyc , lapie w powietrzu itp Quote
mru Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 patrzcie, tu druga taka: http://www.dogomania.pl/threads/191053-Malutka-idealna-sunia-pilnie-szuka-domu! Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 to od kiedy ten tymczas na 2 tygodnie potrzebny?? Quote
sleepingbyday Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Tak, sunia nie jest w ciąży - albo jest we wczesnej, tzreba w każdym razie obserwować. ma 8-9 miesięcy, urośnie może ze 2 cm jeszcze. no wiecie, zmężnieje ;-). wazy ok 8 kg. Akrum - dzis będzie wiadomo, czy sunia znalazła dom, czy nie - dzis wieczorem. bo jest jedna chetna osoba, ale to nic pewnego. jesli dom odpadnie, to sunia potrzebuje dt od piatku wieczorem - bo dt w sobotę rano jedzie na wakacje. masz pomysł? miej!!! Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 to lece pytać o ewentualny tymczas na 2 tygodnie :) Quote
sleepingbyday Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 leć, ptaszyno, leć :-) :-) a przy okazji zapraszam na bazarek zmiszmaszem: http://www.dogomania.pl/threads/191003-BAZAREK-WIELOBRANŻOWY-na-nieustanne-długi-dwóch-dziadków-do-24.VIII Quote
Kociabanda2 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 zapisuję i popytam o ten tymczas na 2 tygodnie. Czy są jakieś info o niej z obecnego DT? Wytrzymuje między spacerami? Niczego nie niszczy, jak zostaje długo sama w domu? Dogaduje się z psami/kotami? Jest zdrowa (czy nie zarazi niczym ewentualnych towarzyszy)? Ja wczoraj wieczorem zabrałam do domu kociaka. Płakał niemiłosiernie pod oknami :( Nie wiem co się stało z jego mamą... Pomożecie szukać mu domku? http://www.dogomania.pl/threads/191060-p%C5%82aka%C5%82-pod-oknami-w-blokowisku...-kocie-szuka-domu?p=15206508#post15206508 Quote
mru Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 pomóżcie :( http://www.dogomania.pl/threads/190847-okol.-B%C5%82onia-niedu%C5%BCy-kulej%C4%85cy-pies-koczuje-na-parkingu pies koczuje pod pracą mojej mamy... ochroniarze chcą go wywieźć... bo przecież przeszkadza. fakt, jest dokarmiany i dlatego siedzi... ale pies kuleje... to blisko okropnej trasy, gdzie TIR za TIRem pędzi... Quote
pumcia02 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 wiadomo ze sunia zalatwia sie w domu, ciagle chce jesc, nie niszczy, nie szczeka. Chodzi krok w krok za domownikami. Jest wystraszona, ale z godziny na godzine jest coraz lepiej. Teraz jest z suczką. Z kotem powinna tez sie dogadac Quote
sleepingbyday Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 ponoć ciagle spi i jest bardzo spokojna, ale za to załatwiała się w domu - to pierwszy dzień, więc i spokój i załatwianie się nie sa wiążące, myśle, że obserwacje dzisiejsze coś nam powiedzą... Quote
golf Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 moge jej dac DT na te dwa tygodnie, ale zaznaczam ze tylko na dwa. Mam dwa psy w domu, wiec mam nadzieje ze sie dogada z nimi.Chyba ze juz mnie ktos uprzedzil. Wiadomo jak jezdzi samochodem? Quote
Kociabanda2 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 golf napisał(a):moge jej dac DT na te dwa tygodnie, ale zaznaczam ze tylko na dwa. Mam dwa psy w domu, wiec mam nadzieje ze sie dogada z nimi.Chyba ze juz mnie ktos uprzedzil. Wiadomo jak jezdzi samochodem? :D Z tego co widzę nikt Cię nie uprzedził :) Quote
mru Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 to taka laska w typie Chapsa ;) fajnie golf! :D Quote
Recommended Posts