Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Ja tak pomyślałam, że może poszukać domu - chociaż tymczasowego dla tego psiaka do zimy... On jest taki fajniutki , a nie da sobie rady w zimę :( Czy jest ktoś kto by sponsorował pakiet ogłoszeń ?

Posted

Filipek ma miejsce !! DS w Krakowie :D:D:D:D
Tylko trzeba zebrać kasę na kastrację i załatwić transport na trasie Szczytno-Kraków. W schronisku wszystko załatwione. Wojtuś robi wizytę przedadopcyjną. :):)

Posted

Dklaruję transport na trasie Kraków - Szczytno - Kraków. Niestety za zwrotem kosztów. Cioteczki pomóżcie prosze zebrać pieniążki na trnasport.... Potrzeba nam 300 zł

Posted

wishina napisał(a):
Dklaruję transport na trasie Kraków - Szczytno - Kraków. Niestety za zwrotem kosztów. Cioteczki pomóżcie prosze zebrać pieniążki na trnasport.... Potrzeba nam 300 zł

Wishina dziekujemy :loveu:

A wizyta p.adopc dzisiaj ok. 16.30

Posted

Wszystko jest praktycznie załatwione. Transport, w schronisku umowy, psiaka chipują. Ale nie ma osoby do wyprowadzania. Jeżeli taka osoba się znajdzie Filipek może pojechać...

Posted

No musze Wam opowiedzieć bo wszystko wyglądało pięknie, a tutaj.....

Starszy Pan niedowidzący, kultura pełna, coś a'la artysta- miał przez 14 lat Psa,
to był kochany jego przyjaciel.
Pan porusza sie tylko w swoim mieszkaniu na parterze,
sąsiadka która znalazła ogłoszenie Filipka, chciała mu znowu sprawić przyjaciela, odwiedza go codziennie podrzucając posiłek,
sama Filipka nie będzie wyprowadzać - rozmawiałem z nią.
Uważała że tak jak do tej pory - będzie to robić ta opiekunka (ja myślę że to osoba z pomocy społecznej), która przychodzi do Pana 3 razy dziennie.

Na całe szczęście przyszła ta opiekunka - i po rozmowie z nią - powiedziała że nie ma juz ochoty na wyprowadzanie Psiaka.

Obydwie Panie - sąsiadka i opiekunka w ogóle w sprawie wyprowadzania Psiaka nie rozmawiały ze sobą.

Myślę, że w takiej sytuacji - to nie ten domek dla Filipka.

Rozmawialiśmy z Agusią - czy nie znaleść DT w Krakowie, wyśle zapytanie do Zuzaneczki z Krakowa, pomogła nam już - nawet niedawno ze szczeniakiem, który szybko znalazł domek,
ale czy będzie mogła dać DT do czasu znalezienia mu domku- tego na razie nie wiem.

Sam byłem zaskoczony taką sytuacją - muszę ochłonąć - wyślę pytanie do Zuzy i jutro zadzwonię do niej co myśli.

Posted

Kto mógłby go wziąć na jakiś czas? Ja mam taki pomysł , żeby poszukać szybko DT , a później ze spokojem drugiego tymczasu (wątpię, żeby szybko znalazła się osoba która mogłaby go trzymać nie wiadomo ile) i później DS