Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talia napisał(a):
Buuu... spóźnienie... :p
Śliczna ona jest :loveu: A co to za szczekacze?
Jakie ona ma szeleczki(firma)?

dziękować :multi:
szczekacze stały sobie przy płocie i morde darły :evil_lol: ale wyglądały przkomicznie, wszystkie równo ustawione, jakby jakiś układ :lol: niestety co do szelek to nie wiem, metke już dawno wyrzuciłam, napisu nie ma, to chyba jakieś nie firmowe, kupiłam w zoologu, a ten zoolog to nie sieciówka więc mają dużo rzeczy jedynych w swoim rodzaju ;) Ale kocham te szelki :loveu:

sator_k_ napisał(a):
Śliczna jest. I ta idealna czerń... Chyba do kąpieli będziesz muisała używać perwolla black magic, żeby kolor nie stracił wyrazistości:evil_lol:.

dzięki :D tak, używamy od dość dawna, bo po zwykłym szamponie dla szczeniaków straciła tą niesamowitą czerń, zrobiła się jakaś taka bezbarwna :lol:

reszta fotek będzie jutro, pojutrze itd. bo wolę codziennie jakieś wrzucić, a nie teraz dać 30 (bo tyle mam) a potem przez parę dni nic nie dawać ;) dzisiaj tylko pięć żebyście się czuli nienasyceni, jutro dam 10 i tak do końca :)
a teraz ide z diunisławem na spacer, pa :multi:

• Replies 672
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kilka dodatkowych fotek ze spaceru, jutro reszta ;)
z patyckiem [mój i tylko mój! :evil_lol: ]

mój mały pitbullek :lol:

no wiemy, wiemy że jesteśmy takie piękne :evil_lol:

odwiedzać, komentować i mówić że piękne! :diabloti:

Posted

Przez Was poczułam się stara :placz:. Ale mam ostatnie normalne wakacje w życiu i korzystam śpiąc do oporu i nie robiąc prawie nic poza życiem codziennym i przeprowadzką :lol:. Podstawówka, gimnazjum i liceum to lajcik, ja się obijałam jak tylko można, dobre oceny jakoś mi się udało uzyskiwać bo ja zdolna ale leń ;). Hexę wzięłam w klasie maturalnej i był to dobry moment bo miałam mnóstwo czasu wolnego. Na studiach przez pierwsze 2 lata cierpiałam na niedostatek czasu, a później znowu mi go przybyło bo zajęć coraz mniej a praca po zajęciach i spacerze z psem. Na rozrywki też się chwilkę dało znaleźć :cool3:. Na dogo dopiero od niedawna tak często siedzę, bo wcześniej w domu mało czasu spędzałam, wolałam się poszwendać niż siedzieć.

http://i38.tinypic.com/2n71ni9.jpg - świetne :loveu::loveu:

Posted

limonka97 napisał(a):
na rozrywki zawsze się znajdzie czas :evil_lol:
zdolna ale leń - skąd ja to znam :diabloti:
czyli liceum to też lajcik? :razz: mam nadzieję. Na razie się w tych tematach nie wypowiadam bo za młoda ja :-P z życia jeszcze skorzystam :evil_lol:

Jak się umie czas rozplanować to się wszystko da zrobić, najwyżej kosztem mniejszej ilości snu ;)
Dla mnie liceum nie było straszne czy ciężkie, do matury też jakoś dużo się nie uczyłam i miałam dużo czasu na inne rzeczy, przede wszystkim na psa który potrzebował codziennie minimum 2-3 godzin intensywnego biegania niezależnie od pogody. Rano nie mogła liczyć na żadne pobieganie bo nie lubię wcześnie wstawać, więc po południu musiała odreagować siedzenie w domu ;)

Posted

jednak muszę moją sunię pochwalić i przeprosić - napisałam że sprzedałaby się za jedzenie, otóż nie :D zapomniałam o pewnej sytuacji, kiedy zrobiłam taki mały test. Byłam z moją koleżanką na spacerze na polach - Diuna, wredny kundel, po paru spacerach bardzo ją polubiła :angryy:
Zrobiłam tak - dałam Agacie smakole, ona dawała je psinie i odchodziły, ale Diun od razu jak zobaczył że się oddalam to sprintem do mnie podbiegł :loveu: inna sytuacja na tym spacerze, odeszłyśmy w przeciwne strony - Agata odchodziła pierwsza, więc Diuna najpierw pobiegła za nią (co mnie bardzo wkurzyło :mad:) ale po kilku sekundach się zreflektowała i pobiegła do mnie. :placz:

A poza tym tak się zastanawiałam - kiedy jesteśmy na polach, na jakimś zadupiu itd. to kiedy Diuna zobaczy jakiegoś psa to jak będziemy blisko to do niego pobiegnie, paręnaście sekund się pobawi (ja w tym czasie odchodzę) i od razu do mnie biegnie. Kiedy jestem w parku albo na takiej alejce i biega luzem, kiedy zobaczy jakiegoś psa, pobiegnie do niego i dłuuuugo bawi się z nim mając mnie przez dłuższą chwilę gdzieś. Dopiero jak bardziej się oddale to przybiegnie. Moim zdaniem w parku powinna bardziej się pilnować, bo tam jest więcej miejsc gdzie mogę się schować... Na polu ma dobrą widoczność, a w parku kiedy odejdę już po chwili nie widzi wszystkiego dokładnie. :???: :niewiem:

Posted

Diuna - cud, miód i malinki, ale to już wiesz ;)

Co do tego podbiegania i pilnowania się. Ja np. Satora nie puszczam w miejscach gdzie wiem, że mogą być inne psy. Jeśli jednak chcesz Diune puszczać to może najpierw niech biega na 10-15m lince? Zawsze będzie to jakaś kontrola nad psem.

Posted

wiem, wiem :D

ja w sumie chodze na pola i inne takie za.upia, ale zawsze jakiś pies się znajdzie ;) W parku postanowiłam jej na razie nie spuszczać, ale wczoraj byłam z nią na lotnisku, gdzie napatoczyło się dość dużo psów, korzystałam z waszych rad i chowałam się jak za daleko odbiegła, działało, ale ona w ogóle nie korzysta wtedy z węchu (kiedy ona odbiega do przodu, chowam się w krzakach z boku, więc kiedy wraca widzi mnie) i wtedy dostaje takiej paniki i zaczyna biec w odwrotną stronę i omija mnie, bo mnie nie widzi :| wtedy ją wołam, jak biegnie w złym kierunku, ona przybiega, cieszy się itd. Na lotnisku i polu taktyka olewania super działa, wczoraj kiedy biegła do innego psa (tam super się ćwiczy, bo większość psów jest bez smyczy i ludzie się nie przejmują twoim jak podbiega ;)) (na lotnisku byłam z tatą) odchodziliśmy czasem ją wołając (na początku długo zostawała z psem), w końcu przybiegała, później dodaliśmy do odchodzenia, jeśli widziała w jakim idziemy kierunku to w dodatku chowaliśmy się - to dawało najlepszy efekt, bo suń kojarzył że jeśli do nas nie pobiegnie to znikamy z jej pola widzenia :diabloti:
Było coraz lepiej, dzięki za radę o chowaniu się ;)
Asiaczek hej ;) i dzięki :loveu:

Reszta fotek z przedwczoraj, wieczorem albo jutro wrzucę foty z wczorajszego lotniska.

skok :multi: