Jump to content
Dogomania

Iria już w nowym domku !!!! ;)) Dziękujemy wszystkim za pomoc!

Recommended Posts

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczęśliwa Ircia. :lol::loveu: Jeszcze tylko potrzebny stały domek i Ircia już chyba będzie w podwójnym niebie. ;D

Mógłby ktoś wstawić aktualne rozliczenie ile pieniędzy zostały dla suni?
Zapisujemy sunie na sterylizację.?

Posted

Secia napisał(a):
:bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2::bigcool::laugh2_2:
Skarpeta Irii na dzień 17.09.10
Brygida999 10,00
Aga 20,00 + 80,00
Anett 10,00
Secia 50,00

RAZEM/TOTAL= 170,00 PLN

Irunia merda ogonkiem i bardzo dziękuje :B-fly:

Na koncie Suni jest równiutko 500,00

Posted

przepraszam nie dodałam słowa o wpłacie wujka Punishera. Skoro za hotelik płacimy z dołu to wydaje mi się, że skoro suniek trochę odetchnie po przejściach i okrzepnie to chyba należałoby wysterylizować. Choć okropnie tego nie lubię ale nie wiemy co tam będzie w przyszłości, więc chyba tak.

Posted

Secia napisał(a):
przepraszam nie dodałam słowa o wpłacie wujka Punishera. Skoro za hotelik płacimy z dołu to wydaje mi się, że skoro suniek trochę odetchnie po przejściach i okrzepnie to chyba należałoby wysterylizować. Choć okropnie tego nie lubię ale nie wiemy co tam będzie w przyszłości, więc chyba tak.

zgadzam się w 100%. Trzeba będzie pomyśleć o sterylce

Posted

Ircia pozdrawia :-)
u nas wszystko ok, apetyt dopisuje i sunia coraz fajniejsza się robi - nawet patykami zaczyna się bawić :-)
zaczyna też pokazywać charakterek czyli zakaz wstępu na posłanko i do miski ( patyczka ) innym psom :razz:
na spacerach już biega wesoło ale praktycznie cały czas z nosem przy ziemi, wszystkie zapachy ją interesują :lol: aż za bardzo Iria polubiła moją najstarszą sucz, która właśnie cieczkuje i sunia udaje, ze zmienia płeć:diabloti: także sterylka na pewno się przyda . Czyli umawiamy się na zabieg ???

Faktycznie Iria marznie i kubraczek to dobry pomysł.

brygida999 napisał(a):
nie wiem dokładnie ile kosztują takie kubraczki,ale chyba nie są bardzo drogie. robią na pewno na miarę, podaje linki, tam są namiary, zdjęcia i opisy jak mierzyć prawidłowo psa "pod kubraczek" :)
3) http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,3722089.html
-wg tego co tam wyczytałam to kwestia kilkudziesięciu złotych.na razie znalazłam te sklepy-Łódź(qbrak) i Bielsko-Biała(Bulldog-jak można wyczytać z artykułu z ostatniego linku)- tylko nie wiem jak z wysyłką.
jak coś jeszcze znajdę dam znać.
aha i qbrak pomaga schroniskom,tylko trzeba się dowiedziec na jakich zasadach.

Wiem gdzie jest Bulldog w Bielsku, postaram się tam wpaść jak najszybciej i zapytam o kubraczek dla Irci .

Posted

Pytałam w zoologicznym ostatnio, ale kubraczków niestety nie mieli. ;(

Secia napisał(a):
Na koncie Suni jest równiutko 500,00

500? A mogłabyś mi na priv przesłać wszystkich, którzy wpłacili pieniądze? Trzeba ich wpisać na str. główną wątku.

Posted

Sylwin tutaj masz zestawienie:

Brygida999 10,00
Aga 20,00 + 80,00
Anett 10,00
Secia 50,00
Punisher 330zł

RAZEM 500 PLN

Kasiu jasne, umawiaj Irię na zabieg, dzięki za wszystko!!:lol::loveu::loveu:

Zofija może zgłosisz Irię do sterylkowej skarbonki ??
Z tych 500zł potrzebujemy 360zł na hotelik + 68zł rachunek u weta = 428zł + kubraczek ??zł więc na sterylkę już nic nie zostanie a koszt zabiegu 240zł !!

Posted

[quote name='sylwin7']Pytałam w zoologicznym ostatnio, ale kubraczków niestety nie mieli. ;(

To jednak nie decydujecie się na to szycie na zamówienie? może dowiedzcie się o co chodzi w tym sklepie internetowym qbrak-ze pisza na str.iz pomagaja schroniskowym zwierzakom. no i ktos tam mial zajrzec do bulldoga, zobaczymy...
A może po prostu ktos kto umie szyc uszyje Irci cos nas zime? Kiedys jak nie bylo jeszcze ubranek dla psiakow a nasz pies chorowal, mama po prostu kupila material a znajoma uszyla i bylo.

Posted

Ciotki Wujkowie, trzeba zaplacic za hotelik Irci. Robie to pierwsz raz, wiec prosze o info czy placi sie za faktycznie przebyte dni czy inaczej :confused: :confused: :confused:

Posted

Secia napisał(a):
Ciotki Wujkowie, trzeba zaplacic za hotelik Irci. Robie to pierwsz raz, wiec prosze o info czy placi sie za faktycznie przebyte dni czy inaczej :confused: :confused: :confused:

Secia czy zapłaciłaś może hotelik?
Płacimy z dołu, rozliczamy się miesięcznie - we wrześniu Iria była od 14tego a więc 17 dni x 12zł/dobę = 204zł
Była jeszcze faktura od weta 68zł, jak jeszcze nie została opłacona to należy wysłać Kasi 272zł

Zofija napisał(a):
Pani Ania uszyje kubraczek pod warunkiem, ze dostanie kubraczek z piesa podobnje wielkości. Ja osobiście nie dysponuje żadnym kubraczkiem.

A pani Ania jest z Cieszyna? jak nie ma od kogo pożyczyć na wzór to należało by jednak kupić bo robi się coraz zimniej i wszędzie straszą opadami śniegu od połowy października