Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LALUNA napisał(a):
No i teraz niech żalują Ci co obcieli swojemu psu ogon:evil_lol:

o przepraszam! Ja nic suczy nie obcinałam-nabyłam ją już taką "wybrakowaną".
choć nie wiem czy teraz nie zabiorę jakiejś gilotyny na zawody coby szanse wyrównać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

sic! napisał(a):

choć nie wiem czy teraz nie zabiorę jakiejś gilotyny na zawody coby szanse wyrównać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:angryy: wara od pyrkowego ogonka z dłłłłłlłuuuuuuuuuuugą miotełka do zamiatania strefek:diabloti: . Co mi tam różne metody nauki stref kontaktu. Ogon sie wyszczotkuje i już. Góra kudłate ogoniaste.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
:angryy: wara od pyrkowego ogonka z dłłłłłlłuuuuuuuuuuugą miotełka do zamiatania strefek:diabloti: . Co mi tam różne metody nauki stref kontaktu. Ogon sie wyszczotkuje i już

Kurcze a moja zaraza ogon zakręcony nad grzbietem nosi i nie opuszcza - ktos na prostownicę jakąś ???:evil_lol:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Kurcze a moja zaraza ogon zakręcony nad grzbietem nosi i nie opuszcza - ktos na prostownicę jakąś ???:evil_lol:

A może by tak cegiełkę do ogonka podczepić???:evil_lol:

Posted

A nie lepiej, zamiast liczyć na ten ogon, nauczyć psa strefy zaliczać po bożemu? ;-) Bo ja zaczynam myśleć, że ci bez ogona mają jednak przewagę, bo na ogon nie mogą liczyć. ;-)

Posted

w całej dyskusji o ogonach nie zwracacie uwagi, że pies MUSI dotknąć łapą strefy

do końca roku było właśnie tak:
- pies musi dotknąć łapą strefy
a od stycznia 2007 jest:
- pies musi dotknąć strefy łapą bądź jej częścią

Posted

sic! napisał(a):
A może by tak cegiełkę do ogonka podczepić???:evil_lol:

To będzie dis bo pies nie może mieć nic na sobie - a i z błędami kiepsko - już widzę pokonywanie hopek :evil_lol:
PO drodze zebralibyśmy wszystkie tyczki :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Łapy tez mamy kudłate:lol: , a ogon zaciemni obraz:diabloti: , tylko tez musze wprowadzic komende na opuszczanie tego ustrojstwa zawiniętegio na plecki.

A tak powaznie, to Oxa rozciąga nie nad strefą obniżając lot i "zamiata" włosami. Czasami trudno miec pewność czy dotknęła. Zreszta Thot mówił, ze włosy łapy to tez łapa. Trzeba by jakąs elektronike wpakować w te strefy.

Posted

Mokka, z moich notatek wynika tak jak mówi Ola, od 1 stycznia- łapą lub jej częścią (do tej pory było łapą), jednak zaliczenie włosem przy długo owłosionych psach nie jest zaliczeniem (czyli jak pekińczyk strzeli samą włosową grzywką o strefę to nie zaliczy, ale jak 1/100 pazura postawi na strefie to już jest ok:evil_lol: )

Posted

Sajko napisał(a):
Mokka, z moich notatek wynika tak jak mówi Ola, od 1 stycznia- łapą lub jej częścią (do tej pory było łapą), jednak zaliczenie włosem przy długo owłosionych psach nie jest zaliczeniem (czyli jak pekińczyk strzeli samą włosową grzywką o strefę to nie zaliczy, ale jak 1/100 pazura postawi na strefie to już jest ok:evil_lol: )

A u briarda odróżnisz gdzie się kończy łapa?
Kupować sobie briardy, beardety też mogą być:multi:

A w rzeczywistosci i tak będzie tak, ze sędzia będzie musiał wyraźnie widzieć czy jest trefa czy też jej nie ma. Bo jak slabo widzi to pazurka moze nie dostrzec.
Ewentualnie mogę poprzec pomysł elektroniki, to wtedy pozbędziemy sie raz na zawsze problemu z głowy, tak samo jak ze stolem. Odkąd wprowadzili elektronikę na stół, to go nikt nie widział na zawodach:evil_lol:

Posted

Laluna, no że łatwo jest to nikt nie powiedział:cool3: Zresztą, każdy kto próbował sędziować wie, jak trudne jest łapanie stref i rozważanie, gdzie ten ułamek pazurka stał, a bearder czy zarzucił włos na strefę, czy ją przydeptał. A elektronika, no dla mnie byłaby najpewniejszą rzeczą, czyli jest nacisk powyżej 0,2kg na strefę- zaliczona, poniżej (czyli włosy np.:cool3: ) to nie zaliczone... tylko ile my na to czekać będziemy, jak na części zawodów nadal stoperem mierzymy czas nie fotokomórką...:evil_lol:

Posted

PATIszon napisał(a):
Chodzi o ciagle podgryzanie. Rozumiem, ze to kawalek o detkach?

Dzięki! No w detkach dopisane to zostało ..chyba bo w boldzie jest

Posted

OKI, pokręciłam, zmiana była z łapy na jej część, mea culpa :oops: .
Niestety, notatki mam w domu, wracam późno i nie mam już czasu ani siły udzielać się na dogo, więc wyżywam się w robocie, pisząc czasami bzdury :evil_lol: .
Przepraszam wszystkich za swą niekompetencję i zrobienie nadziei, zwłaszcza na te grzywki ;) .

Posted

tylko ile my na to czekać będziemy, jak na części zawodów nadal stoperem mierzymy czas nie fotokomórką...:evil_lol:

I właśnie o to chodzi. Jak nie bedzie możliwości, to nie będą nam dawac przeszkód strefowych na zawodach :evil_lol:

Przepraszam wszystkich za swą niekompetencję i zrobienie nadziei, zwłaszcza na te grzywki ;-) .

Przez Ciebie ludzie dalej będą obcinać psom ogonki.:placz: Trzeba bylo iśc w zaparte:cool3:

Posted

LALUNA napisał(a):

Przez Ciebie ludzie dalej będą obcinać psom ogonki.:placz: Trzeba bylo iśc w zaparte:cool3:

No to odszczekuję przeprosiny i idę w zaparte :lol:

Posted

PATIszon napisał(a):
A ja bede miec z ogonkiem, a ja bede miec z ogonkiem...:loveu:

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rottweilera?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

sic! napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rottweilera?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

No nie mów, że nie widziałaś nigdy rotka z ogonkiem :roll: . Takie też produkują.