AgaiTheta Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Vilgę do schroniska przyprowadził Pan z ulicy. Była strasznie zaniedbana. Na brzuchu miała z brudu stany zapalne, a całą sierść przerzedzoną z braku witamin. Po kilku tygodniach w schronisku wygląda lepiej. Nie mniej jednak podejrzewamy, że Vilga ma krzywicę. Po ogłoszeniach mamy sporo chętnych, ale każdy rezygnuje jak się dowiaduje o stanie zdrowia małej. Jej stan psychiczny też nie jest najlepszy. Proszę o pomoc dogomaniaków znających się na rasie! Kontakt do adopcji: elblag.schronisko@otoz.pl Quote
AgaiTheta Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 To jest szczeniak, nie możemy jej wysterylizować, bardzo zależy nam na pomocy osób znających rasę w szukanie domu. Quote
basia0607 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Piękna onka, być może wyrzucona z pseudohodowli.Mamy takich wiele na naszym terenie. Quote
beka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Bosh jak piekna, niestety wyjeżdżam wczoraj dzwoniła pani ze śląska, mieszkanie, szuka onka który zaakceptuje kota. wyślijcie zdjecia na maila 519607614 na moje oko na tych zdjęciach to nie widac krzywicy, a nawet jeśli troche ma to dobra karma, gotowany kleik z kości cielecych i kurzych łapek powinny załatwic sprawę. Nie wiem czy pamiętacie Odiego z Krzyczek, który miał krzywe łapki, niedxwiedzia łape i klapniete uszy, z czesem wszystko wróciło do normy. Quote
Ewanka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 beka napisał(a): (...) Nie wiem czy pamiętacie Odiego z Krzyczek, który miał krzywe łapki, niedxwiedzia łape i klapniete uszy, z czesem wszystko wróciło do normy. Pamiętamy krzywe łapki, które w niemal cudowny sposob się wyprostowały! Na co mala choruje, oprócz krzywicy ... moze wystarczy odkarmić i poprawić stan psychiczny, by nadawała się do adopcji. Cudna mała :loveu: Quote
AgaiTheta Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Jako schronisko nie jesteśmy w stanie zapewnić jej lepszej karmy, gotowanych łapek. Vilga jest w boksie z innymi psami. Quote
beka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Ja wiem, że w schronisku jest to niemozliwe. Mówie o tym ze w domu jest to do zrobienia.. Quote
Ewanka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 AgaiTheta napisał(a):To jest szczeniak, nie możemy jej wysterylizować, bardzo zależy nam na pomocy osób znających rasę w szukanie domu. Koleżanka z Canady pisała, że u nich robią sterylki od 6 miesiąca i tak to jest podobno powszechny zwyczaj .. u nas jednak znacznie później. Quote
kameo Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 czy juz ktos zgłosił deklarację DT? Prosze o odpowiedż jak sunia zachowuje sie w stosunku do kotów? Quote
DarkWater Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 a może od razu DS szukać i poogłaszać ją trochę z zaznaczeniem, że wymaga szczególnej troski? Quote
AgaiTheta Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Nikt nie oferował DT, nie mamy możliwości sprawdzić jej na koty. Są dwa chętne DS, czekają na wizytę przed adopcyjną. Quote
kameo Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 w takim razie trzymam kciuki za powodzenie wizyt i udana adopcję :thumbs: Quote
ania_to_ja Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ja też trzymam mocno kciuki!! Sunia jest fantastyczna i zasługuję na prawdziwy dom :) Z niecierpliwością czekam na kolejne wieści :) Quote
AgaiTheta Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Vilga w sobotę jedzie do Katowic do nowego domu!!! Pani sama po nią przyjedzie, zna temat bezdomniaków doskonale, współpracuje ze śląskimi fundacjami, pomaga przy szkoleniu psów. Dziękujemy za sprawdzenie domku Tomkowi z Fundacji Boksery w Potrzebie :* Trzymajcie kciuki coby nic się nie wydarzyło! Quote
ania_to_ja Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 AgaiTheta napisał(a):Vilga w sobotę jedzie do Katowic do nowego domu!!! Trzymajcie kciuki coby nic się nie wydarzyło! Fantastycznie :D Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 kameo napisał(a):czas zmienic tytuł? ;) ... może na wszelki wypadek jeszcze z tydzien poczekać ... różnie bywa. Quote
kameo Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ewanka napisał(a):... może na wszelki wypadek jeszcze z tydzien poczekać ... różnie bywa. w sumie racja ;) Quote
vilga1 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Vilga w tej chwili jest na etapie wymiany zęboli i zaczyna sie znecac nad misiem (maskotka). Biegunka juz w środę ustała i przytyła już 3kg. Je prawie wszystko poprostu połyka a jak pije to cała kuchnia jest mokra, ponieważ wszystko robi w biegu... Po parku lata jak szalona i zaczepia Sarę aby się z nią bawiła. Jest wspaniałym psem, a najważniejsze, nie załatwia sie w domu, biegnie na trawkę jak ma potrzebę pozdrawiam" Quote
ania_to_ja Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 vilga1 napisał(a):ps kradnie maslo w nocy .......... No to Vilgunia ładnie dokazuje :D Quote
Recommended Posts