Ania&Rudy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 no to życzę dziewczynkom dużo miłości i szczęścia w nowym domku :) Quote
malagos Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Nadal nie mam wiadomosci od tej pani.... A ja lubię wiedzieć z góry, kiedy i co..... Quote
Ania&Rudy Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 malagos napisał(a):Nadal nie mam wiadomosci od tej pani.... A ja lubię wiedzieć z góry, kiedy i co..... oj, skąd ja to znam ;) wg mojego męża to moja chyba najbardziej upierdliwa cecha, ale rozumiem Cię Gosiu doskonale mam nadzieję, że lada moment zadzwoni ta Pani i się uspokoisz :) Quote
agusiazet Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Nie odważyłabym się w mieszkaniu w bloku hodować świnek, choć nie powiem podobają mi się:) A mój Sony pewnie nie dawałby im spokoju, jak mieliśmy żółwia, strasznie go męczył! Quote
izzie1983 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Czemu Agusiazet byś się nie odważyła? Pytam, bo właśnie jestem w trakcie świnkowej adopcji i zastanawiam się czy o czymś nie pomyślałam (też w bloku mieszkam) :-) Quote
agusiazet Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Przede wszystkim dlatego, że musiałabym ograniczyć im wolność! Pewnie siedziałyby w klatce:( Jak mieliśmy chomika, a nie mieliśmy psa, to biegał luzem i biedak wypadł przez balkon! Nie blok nie jest dobrym miejscem dla świnek, przynajmniej wg mnie! Poza tym nas jest za dużo i jeszcze przez nieuwagę, coś by się im stało! Quote
Evelin Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Agusiazet, to nie tak...moje blokowe świnki nie mają pełnej wolności-bo: -są kable które mogłyby pogryźć -balkon-mogłyby wypaść itd.. ale,za to: -mają duże klatki -są bezpieczne -z jedzeniem mają full wypas -biegają w łazience-bo tam nic sobie nie moga zrobić i sprzątanie jest łatwe Chyba są szczęśliwe...nie ma tzw.full wypasu,ale są kochane, mają pomoc weta w razie potrzeby ,nawet w stolicy... blok,domek to nie ma nic do rzeczy... Quote
agusiazet Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Evelin napisał(a):Agusiazet, to nie tak...moje blokowe świnki nie mają pełnej wolności-bo: -są kable które mogłyby pogryźć -balkon-mogłyby wypaść itd.. ale,za to: -mają duże klatki -są bezpieczne -z jedzeniem mają full wypas -biegają w łazience-bo tam nic sobie nie moga zrobić i sprzątanie jest łatwe Chyba są szczęśliwe...nie ma tzw.full wypasu,ale są kochane, mają pomoc weta w razie potrzeby ,nawet w stolicy... blok,domek to nie ma nic do rzeczy... Na pewno, masz rację, że miłość jest najważniejsza, ale ja mimo wszystko poczekam, aż mąż mi dom wybuduje:) Quote
malagos Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 E, tam, zawracanie głowy z tym domem, pani nie miała odwagi nawet zadzwonić, ze rezygnuje...nie odezwała się. Quote
agusiazet Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 malagos napisał(a):E, tam, zawracanie głowy z tym domem, pani nie miała odwagi nawet zadzwonić, ze rezygnuje...nie odezwała się. Nie pierwszy raz malagos, i nie ostatni, na pewno:( Quote
MODLISZKA Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Hey, szkoda że Maków Mazowiecki a nie Podhalański byłoby bliżej ;( Ja wczoraj przygarnęłam samczyka, na początku się bał ale teraz powoli przyzwyczaja się do nowego domu. Wiem, że moja mama miała kogoś kto przygarnąłby świnki, pewnie sama też będzie chętna przyłączyć do swojej samiczki Jolki dwie towarzyszki. Tyle, że jest problem, mieszka w okolicach Jasła :( ale zapytać nie zaszkodzi. Należy się im kochający dom i opieka. Quote
malagos Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 A jednak pani ma nadal zamiar przyjechać po swintuszki. Mnie się nie pali, poczekam. Quote
malagos Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 No, pojechały! Pani Ela przyjechała po nie ze Szczytna. Ma juz świnkę morska i królika z odzysku. Bardzo miła i ciepła osoba. Ufff, odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę pomyśle o tymczasowanieu świnek w potrzebie :) Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 malagos napisał(a):No, pojechały! Pani Ela przyjechała po nie ze Szczytna. Ma juz świnkę morska i królika z odzysku. Bardzo miła i ciepła osoba. Ufff, odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę pomyśle o tymczasowanieu świnek w potrzebie :) No to super :D fajnie, że będą dalej razem :D Quote
Recommended Posts