Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Nadal nie mam wiadomosci od tej pani.... A ja lubię wiedzieć z góry, kiedy i co.....

oj, skąd ja to znam ;) wg mojego męża to moja chyba najbardziej upierdliwa cecha, ale rozumiem Cię Gosiu doskonale
mam nadzieję, że lada moment zadzwoni ta Pani i się uspokoisz :)

Posted

Nie odważyłabym się w mieszkaniu w bloku hodować świnek, choć nie powiem podobają mi się:) A mój Sony pewnie nie dawałby im spokoju, jak mieliśmy żółwia, strasznie go męczył!

Posted

Przede wszystkim dlatego, że musiałabym ograniczyć im wolność! Pewnie siedziałyby w klatce:( Jak mieliśmy chomika, a nie mieliśmy psa, to biegał luzem i biedak wypadł przez balkon! Nie blok nie jest dobrym miejscem dla świnek, przynajmniej wg mnie! Poza tym nas jest za dużo i jeszcze przez nieuwagę, coś by się im stało!

Posted

Agusiazet, to nie tak...moje blokowe świnki nie mają pełnej wolności-bo:
-są kable które mogłyby pogryźć
-balkon-mogłyby wypaść
itd..
ale,za to:
-mają duże klatki
-są bezpieczne
-z jedzeniem mają full wypas
-biegają w łazience-bo tam nic sobie nie moga zrobić i sprzątanie jest łatwe

Chyba są szczęśliwe...nie ma tzw.full wypasu,ale są kochane, mają pomoc weta w razie potrzeby ,nawet w stolicy...
blok,domek to nie ma nic do rzeczy...

Posted

Evelin napisał(a):
Agusiazet, to nie tak...moje blokowe świnki nie mają pełnej wolności-bo:
-są kable które mogłyby pogryźć
-balkon-mogłyby wypaść
itd..
ale,za to:
-mają duże klatki
-są bezpieczne
-z jedzeniem mają full wypas
-biegają w łazience-bo tam nic sobie nie moga zrobić i sprzątanie jest łatwe

Chyba są szczęśliwe...nie ma tzw.full wypasu,ale są kochane, mają pomoc weta w razie potrzeby ,nawet w stolicy...
blok,domek to nie ma nic do rzeczy...

Na pewno, masz rację, że miłość jest najważniejsza, ale ja mimo wszystko poczekam, aż mąż mi dom wybuduje:)

Posted

Hey, szkoda że Maków Mazowiecki a nie Podhalański byłoby bliżej ;( Ja wczoraj przygarnęłam samczyka, na początku się bał ale teraz powoli przyzwyczaja się do nowego domu. Wiem, że moja mama miała kogoś kto przygarnąłby świnki, pewnie sama też będzie chętna przyłączyć do swojej samiczki Jolki dwie towarzyszki. Tyle, że jest problem, mieszka w okolicach Jasła :( ale zapytać nie zaszkodzi. Należy się im kochający dom i opieka.

Posted

No, pojechały! Pani Ela przyjechała po nie ze Szczytna. Ma juz świnkę morska i królika z odzysku. Bardzo miła i ciepła osoba.
Ufff, odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę pomyśle o tymczasowanieu świnek w potrzebie :)

Posted

malagos napisał(a):
No, pojechały! Pani Ela przyjechała po nie ze Szczytna. Ma juz świnkę morska i królika z odzysku. Bardzo miła i ciepła osoba.
Ufff, odetchnęłam z ulgą. Teraz mogę pomyśle o tymczasowanieu świnek w potrzebie :)

No to super :D fajnie, że będą dalej razem :D