Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ally wlasciciele psow ktorym zdarzyla sie juz jakas przykrosc niestety potem juz na kolejnego psa beda chuchac..
ten kto mial przypadki z dysplazja bedzie robil RTG w wieku 4 miesiecy a ten kto mial problem z nerkami bedzie od poczatku badal krew...

zgadzam sie ze jesli pies ma miec dysplazje bo ma ja zapisana genetyczie to obojetnie czy daje sie arthrhroflex czy nie..to ona wyjdzie..
a arthtroflex moze tylko zmniejszyc troche i moze opoznic zwyrodnienia w stawie bo bedzie go choc troche odbudowywal..

• 1 month later...
Posted

powiedzcie czy w trakcie stosowania profilaktycznej dawki dla malucha a mianowicie 2,5 ml dziennie stosuje sie co jakis czas przerwe? jeslio tak to co ile? i kiedy zwiekszyc dawke? przez jaki czas pdoawac? napiszcie cos o dawkowaniu

Posted

Moj briard dostawal Arhroflex dziennie do 18 miesiecy. Tak na wszelki wypadek. Codziennie zlizywal z reki.
Co do dysplazji - to genetyka swoja droga, ale 30% zalezy od karmienia i warunkow zycia. Uwazaj na sliskie podlogi i nie przeciazaj maluszka, ale pewno o tym juz wiesz.

• 2 weeks later...
Posted

podajemy arthroflex od 3 miesiaca..czyli diopiero od 2 dni..
maluch wylizuje z nakretki..

jesli bede dawac codziennie po 2,5 ml to ta butelka 250 ml starczy na jakies 3 miesiace co?
potem robic jakas przerwe czy od razu nastepna butelke?
z tym troche bede miala problem bo we Wloszech arthroflexu nie ma a podobne preparaty sa 2 razy drozsze...
bede musiala poprosic kogos zeby mi wyslal...

na ile wam starcza 250 ml arthroflexu?

Posted

cuciola napisał(a):
podajemy arthroflex od 3 miesiaca..czyli diopiero od 2 dni..

jesli bede dawac codziennie po 2,5 ml to ta butelka 250 ml starczy na jakies 3 miesiace co?
potem robic jakas przerwe czy od razu nastepna butelke?
z tym troche bede miala problem bo we Wloszech arthroflexu nie ma a podobne preparaty sa 2 razy drozsze...
bede musiala poprosic kogos zeby mi wyslal...

na ile wam starcza 250 ml arthroflexu?

na 3 miesiące:lol:

Posted

to jednak z moja matematyka nie jest tak najgorzej...:grins:

a nie orientuje sie ktos ile kosztowalaby wysylka arthroflexu do Wloch?
poczta wysyla za jakies 50 zl...hehe za to to ja sobie pol arthroflexu wole kupic niz na przesylke dac..
czy znacie jakis sklep internetowy co za granice wysyla w miare tanio?

Jupi ty tez owczarkowi arthroflex dajesz i Jupkowi?

Posted

cuciola napisał(a):

Moja tez kiedyś wylizywała, a teraz jak kończymy butelkę 500 ml, to ucieka na jej widok. Muszę wstrzykiwać do pyska strzykawką i to tak, aby nie wypluła. :-(