Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AdrenalinaxD napisał(a):
Zmiana ręki to nie problem.Gorzej jak już mówiłam z równoległymi akrobacjami:p
Mam pytanie.Czy lepszy jest duży pies czy raczej mały??

Wiesz nad małym masz większą kontrole ale potem to duży pies, wygląda tak... bardziej elegancko według mnie a szczególnie Chart Afgański i Cocker Spaniel Angielski

• 1 year later...
Posted

Cześć.
Również mam pytanie co do MP. Mam 12 lat (zaczęłam w lutym) i chciałabym zgłosić się na Młodego Prezentera z psem rasy Cane-Corso w wieku 2,5 lat. Gdzie i jak mam się zgłosić?
Zależy mi również na tym aby gdzieś poćwiczyć, zna ktoś jakąś szkółkę dla psów w Łodzi lub w tych okolicach? Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam,
Dominika.

• 1 year later...
Posted

Od jakiegoś czasu interesuję się JH i chciałabym w końcu spróbować swoich sił w konkursie MP. Problem w tym, że u mnie ciężko jest z transportem i mogę jeździć tylko na najbliższe wystawy (mieszkam koło Torunia). Zastanawiałam się nad zgłoszeniem do Włocławka (11 września). Niestety zgłoszenia można wysyłać do poniedziałku :shake: A ja nie jestem zdecydowana, bo nie mam ani załatwionego psa, ani nawet podstaw praktycznych. Czy wobec tego warto próbować? Nie wiem, czy zdążę nauczyć się wszystkich figur no i poćwiczyć z psem w tak krótkim czasie. Co jeśli zgłoszę się z psem X, a później okaże się, że jednak nie będę miała możliwości go zaprezentować? Będę mogła zmienić psa? Mam duże wątpliwości co do Włocławka. Ale niestety następna wystawa, jaka wchodzi w grę to Walentynkowa w Bydgoszczy (dopiero w lutym 2011) :-( Z jednej strony fajnie, bo duuużo czasu na przygotowania, ale z drugiej strony chciałabym już zdobyć jakieś doświadczenie. Co radzicie?

Uważam, że zawsze warto spróbować :) Ja na swoim debiucie nie umiałam nic, bo nie wiedziałam co umieć :D A Ty przynajmniej masz jeszcze czas na naukę ;) Pies zawsze się znajdzie, ja szukałam już nawet na wystawie. Psa zawsze możesz zmienić, zazwyczaj sędziowie nie robią z tym problemów < przynajmniej ci, których ja znam > . Do Walentynkowej w Bydgoszczy byś się podszkoliła i będzie ok :3