Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Kapsel to jeszcze psie dziecko, a już zdążył zasmakować w życiu jak to jest być niekochanym. Jest DUŻYM psim dzieckiem, co pewnie było przyczyną próby pozbycia się go. Około dwóch tygodni błąkał się po polach koło Konina. Wycieńczony, lgnął do człowieka nie rozumiejąc sytuacji w której się znalazł. Ktoś porzucił go, mimo, że nic złego nie zrobił. Znalazł się w obcym miejscu, bez jedzenia i wody. Witał się z ludźmi, a mimo to nikt nie chciał go wziąć ze sobą. Do czasu, aż natrafił na ludzi dobrego serca, którzy wzięli go do siebie, nakarmili, napoili, wykąpali i dali mu kawałek siebie. Kapsel bardzo przypomina bernardyna: z wyglądu i z charakteru. Teraz jest bezpieczny, przebywa w domu tymczasowym aż do znalezienia mu nowych właścicieli. Jeśli chciałbyś mieć takiego benkowego przyjaciela w swoim domu i jesteś w stanie zapewnić mu godne życie zastanów się nad adopcją Kapsla! Odwdzięczy się on miłością i przyjaźnią na całe życie.

Może być?? :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polecam się na przyszłość :)

Jeśli chcecie zrobić mu allegro to mogę dużo bardziej rozpisany tekst zrobić. ten jest krótki bo niektóre strony ogłoszeniowe mają limity co do ilości tekstu :D

Posted

[quote name='Malwi']o kurcze ... chyba na mnie w takim razie co ?

skrzynke mam zapchaną , ja wlasnie lece do kalisza, jak wróce to oczyszcze , tymczasem na maila piszcie jak by co malfinaaa@o2.pl, albo kom: 784-987-335
Malwi odbierz telefon, dzwonię do Ciebie

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A może my się umówić na jutro? Dziś mam kilka wyjazdów ;)

Jeśli tak chcesz, możemy umówić się na jutro w godzinach późno popołudniowych, a nawet lekko wieczornych, nie mam klimy a psiak mógłby strasznie odczuwać upał.

Posted

[quote name='Kapsel']Tak jak napisałam wcześniej opłacam hotelik za miesiąc czyli 300 zł i zawożę Kapselka na miejsce do Czarodziejki :smile:

Super!!! Super!!! Super!!! :D

Posted

Wzieliśmy szczyla do samochodu i pojechaliśmy do weta. Kapselek siedział bardzo grzecznie w samochodzie i wyglądał przez szybkę :smile: Widocznie przyzwyczajony był do jazdy samochodem, bo nie wiercił się wcale.

Wet zbadał go, stwierdził, że uszy do czyszczenia bo ma brudne, zostały wyczyszczone i wet dał kropelki do zakraplania uszu 3xdziennie po 5 kropelek. Dicortineff. Wiek określił na 8-10 miesięcy, bo ząbki ma już stałe. Stan ogólny nie jest zły, skóra czysta. Waży 20, 75 kg. czyli około 5 kg za mało. Czipa nie wykryto :placz:
Został zaszczepiony na wszystkie choroby, czyli full wypas, założona książeczka zdrowia, gdzie jest wpis o odrobaczeniu i polaniu preparatem na pchły i kleszcze.
Nie wpisał tylko w książeczkę właściciela psa, bo nie wiedzieliśmy co wpisać.
Szczepienia Kapsla wpisał w bazę danych.

Zapomniałam napisać, że córa moja kupiła mu obróżkę i smyczkę.
To byłoby na tyle z relacji wizyty u weta.
Jutro wyjazd chłopaka do domku Tymczasowego do Czarodziejki :smile::smile::smile:

Posted

andegawenka napisał(a):
Kapselku Człowiekowy pozwalamy Ci od czasu do czasu znajdować takie biedy... co?:roll::razz::cool3:

Ninuś mam nadzieję, że to ostatni taki przypadek, bo naprawdę zdrowiem przypłacę :shake:

A już kolejna na horyzoncie pojawiła się bieda, ale tym razem boksiowa :-(

Posted

Kapsel napisał(a):
Ninuś mam nadzieję, że to ostatni taki przypadek, bo naprawdę zdrowiem przypłacę :shake:

A już kolejna na horyzoncie pojawiła się bieda, ale tym razem boksiowa :-(

Tak...wiem Alu:roll::shake: