E-S Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 MaDi napisał(a):Jedna husky i dwie malutkie sunie są u Funi. Ano popatrz ... to się z nimi zobaczę w następnym tygodniu. Quote
funia Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Trzy psiaki sa u mnie .Wszystko z grubsza jest ok .Jutro napisze wiecej i wrzuce zdjęcia .( Mam potworny ból głowy )Wychudzenie suni husky jest przerażające .... Zastanawia mnie tylko okrągły brzuszek małej białej suni .....Przeciez jej tak nie odzywil .... Quote
Iljova Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 MaDi napisał(a): Myślę,że jutro trzeba będzie załozyc suniom husky odzielny wątek. Jak myślicie to dobry pomysł? Myślę że to dobry pomysł, jak najbardziej. Ponieważ psiaki są w różnych miejscach informacje dzięki oddzielnym wątkom będą bardziej przejrzyste. :-) powodzenia pieseczki :-) Quote
MaDi Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 funia napisał(a):Trzy psiaki sa u mnie .Wszystko z grubsza jest ok .Jutro napisze wiecej i wrzuce zdjęcia .( Mam potworny ból głowy )Wychudzenie suni husky jest przerażające .... Zastanawia mnie tylko okrągły brzuszek małej białej suni .....Przeciez jej tak nie odzywil .... Proszę Cię nie kracz:shake: Trzeba pomyśleć o sterylkach, husky musi dojść do siebie,ale maluszki mogą za jakiś czas być poddane zabiegom. Odpoczywaj jutro coś wymyślimy. Quote
E-S Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Taki brzuch to może też być głodowe wzdęcie i robaczyca. Ciąża oczywiście też ... niestety. Quote
bico Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 dobrze, że już wszystkie psiaki zabrane od tego faceta... dziwi mnie tylko rzekoma "ucieczka", czyli zniknięcie, kilku innych psiaków..niestety nie ufam temu "gospodarzowi"...:roll: Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Przepraszam że tak późno, ale w nocy dopiero wróciłam z Zamościa :roll: Chciałam bardzo podziękować Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt za wzorową akcję. To było przygotowane super profesjonalnie, niezwykle sprawnie. Taka akcja przywraca wiarę w to, że warto walczyć o poprawę warunków zwierząt nawet na wsi.Myślę, że wczorajsza akcja była sprawniejsza niż te które oglądamy w telewizji, bardzo szybko i z zaskoczenia, dzięki temu nie udało się człowiekowi ukryć zwierząt. Facet prawdopodobnie zhandlował suczkę DON-ka wraz z 40 kg karmy, którą otrzymał. Wmawiał wszystkim, że przez tydzień nakarmił nią psy. Kundelek prawdopodobnie zsunął obrożę z chudego karku i uciekł. Chciałam bardzo podziękować funi, która pomimo, że nie miała przygotowanego zaplecza przyjęła do siebie trzy psy, które nie mają deklaracji, nie pytała o pieniądze. Przyjechała osobiście na miejsce i po prostu zabrała psy. Niewiele osób prowadzących hotel na to byłoby stać. Suczki są tak ciche, spokojne i wypłoszone, że w ogóle w czsie podróży nie było ich słychać. Zaraz wstawię ich zdjęcia po przyjeździe do hoteliku u funi. Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 A ja dziękuję jeszcze raz z całego serca Tobie i Funi. Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 To jest Punia, worek ze skóry wypełniony kośćmi, stopień wychudzenia przerasta ludzkie wyobrażenie. Cicha wylękniona absolutnie bez agresji. Na początku bardzo się bała, wtuliła się w kącik , chciała być niewidoczna. Potem już zaczęła rozglądać się z ciekawością i widać, że sprawiało jej przyjemność drapanie za uszkami. Potem zjadła troszkę z saszetki miękkiej karmy, nie miała apetytu, bo w czasie podróży wymiotowała. Stawiała uszka i przyglądała się z ciekawością pozostałym psom, w czasie gdy szybko kończyłyśmy przygotowywanie dla niej kojca. Zrobiła koopę dosłownie samym błotem. Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 To jest mała wściekła , bardzo płochliwa pinczerka. Dziabnęłą MaDi, a potem mnie przy wyciąganiu z klatki :diabloti: Wcisnęła się za budę i za żadne skarby przez pierwsze godziny nie chciała wyjść. Maleństwa biegały po podwórku, nie były uwiązane, więc nie są tak skrajnie wychudzone. Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 To mały puchatek. Również dzikuska. Funia pisze,że ma duży brzuszek, ale tych dwoje maluchów we wtorek MaDi chyba nie odrobaczała. Dziękuję również organizacji EMIR w Zamościu, która zgodziła się przyjąć pod opiekę do siebie jednego z małych piesków. Jednak obydwa maleństwa są bardzo ze sobą zżyte, a i tak zajmują boks. Więc postanowiłyśmy z funią ich na razie nie rozdzielać, żeby ograniczyć stres. Wszystkie pieski przebywają w hoteliku, będą potrzebowały stałych deklaracji, o które bardzo proszę wszystkie życzliwe osoby. Quote
E-S Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Czyli że pinczerka jest razem z puchatką, tak ? To one są takie ze sobą zżyte ? Quote
Isadora7 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Ależ ładna perełka http://images49.fotosik.pl/329/10708238b5181a01med.jpg Quote
Sayrel Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jak rozmawialam przez telefon, z ktoras z Was. Jesli suczki husky bede mialy jechac do naszego hoteliku sterylke maja gratis. Koszt jak mowilam to 7,50 za dobe Quote
Atomowka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Super, że psy już bezpieczne. Z deklaracją niestety u mnie ciężko i w tym temacie nie pomogę Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Sayrel napisał(a):Jak rozmawialam przez telefon, z ktoras z Was. Jesli suczki husky bede mialy jechac do naszego hoteliku sterylke maja gratis. Koszt jak mowilam to 7,50 za dobe Dziękuję.:lol: Przekazałam już MaDi telefon kontaktowy. Quote
Jagoda1 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Przekazuję na konto 100 zł, które "bianka0" ofiarowała naszym jamnikom na transport. Tinka pojechała "przy okazji" z "Brzdącami", Dino mieszka w Olsztynie. Quote
Yv1958 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Wczoraj wyslalam 100 zl na pieski. Bede sledzic watek. Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 BoiankoO odrobaczałam "Pchełkę"(niby pinczerkę), tej łaciatej suni wtedy nie było na podwórku. A tam od razu dziabnęła, palec cały nie odpadł to się nie liczy:evil_lol: Potrzeba funduszy na wszystkie psy:modla::modla::modla: Wczoraj były w panoramie, ale zero odzewu jak w sprawie pomocy, ludzie dowiedzieli się na szczęście,że można tak działać i zgłaszają inne interwencję. Niestety najpierw opiekę muszą otrzymać już zabrane zwierzęta. Quote
__Lara Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Widziałam dzisiaj reportaż o tej akcji na tvp info! Biedne zwierzęta :( nie tylko psy, ale i świnki, koń... co za człowiek!!!!! $%#$%#$%$% !!!! Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Yv1958 napisał(a):Wczoraj wyslalam 100 zl na pieski. Bede sledzic watek. Bardzo Ci dziękuję :lol: Funia nie może ich trzymać zupełnie za darmo, a jestem za nie odpowiedzialna. Czyli mała puchatka jest do odrobaczenia i odpchlenia funiu. Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Dwoje się i troję aby znaleźć fundusze, zobaczymy co z tego wyniknie. Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Tutaj bazarki dla uratowanych psów: http://www.dogomania.pl/threads/191332-S%C5%82o%C5%84ce-dla-SZKIELET%C3%93W-z-quot-polskiej-wsi-quot-do-28.08.2010 http://www.dogomania.pl/threads/191336-za%C5%9Bwie%C4%87-s%C5%82o%C5%84ce-dla-7-szkielet%C3%B3w-z-lubelskiego.-%C5%9Awiecimy-do-ko%C5%84ca-wrze%C5%9Bnia! http://www.dogomania.pl/threads/191313-bazarek-b%C4%99dzie-si%C4%99-robi%C5%82 Zapraszam do podrzucania i rozsyłania po znajomych. Quote
Sayrel Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Suczki husky maja ewentualna deklaracje 20/msc z naszego forum I jednorazowa wplate 40zl, ktora albo pojdzie na hotelik u nas albo tam, gdzie beda tego potrzebowac Quote
Recommended Posts