Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

matrioszka2 napisał(a):
A po co zabierasz Punię do Lublina ?

Mam na miejscu pod opieką Kalę i zwolniło się miejsce Sary, trzeba przyzwyczajać powoli Punię do miejskiego życia, no i jeden bardzo waży powód...brak funduszy.

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może w pierwszym poście warto umieścić aktualny stan funduszy oraz info o dotychczasowych wpłatach (kto/ile)? W ten sposób wpłacający będą mieli jasność czy ich pieniądze dotarły. Będzie też wiadomo, że sunie potrzebują wsparcia finansowego.

Posted

Pysioo napisał(a):
Może w pierwszym poście warto umieścić aktualny stan funduszy oraz info o dotychczasowych wpłatach (kto/ile)? W ten sposób wpłacający będą mieli jasność czy ich pieniądze dotarły. Będzie też wiadomo, że sunie potrzebują wsparcia finansowego.

Wpłaty są na pierwszej stronie od samego początku.

Posted

Z tego co zauważyłam, ostatnie wpłaty rozpisane w pierwszym poście są sprzed miesiąca (Stan wpłat na konto fundacji do dnia 28.08.2010). Nie widzę też rozpisanych kosztów, trudno więc zorientować się czy pieniądze są – i można je użyć na potrzeby dziewczynek, czy też brakuje funduszy. [FONT=&quot]

[/FONT]

Posted

[quote name='Pysioo']Z tego co zauważyłam, ostatnie wpłaty rozpisane w pierwszym poście są sprzed miesiąca (Stan wpłat na konto fundacji do dnia 28.08.2010). Nie widzę też rozpisanych kosztów, trudno więc zorientować się czy pieniądze są – i można je użyć na potrzeby dziewczynek, czy też brakuje funduszy. [FONT=&quot]

[/FONT]

Wpłaty są do 20 ale września. Wydatki też już podawałam, m.in za pobyt w klinice Sary, Sterylizację 2 husky, zakup karmy, badania itp.
Do soboty w klinice przebywały 2 husky została Kala więc jeszcze nie znam kwoty za ich pobyt.

Posted

To jak już będziesz znać wszystkie koszty, to może napisz w pierwszym poście czy sunie są na plusie czy minusie.
Proponuję wpisać na początku, że wpłaty są do 20 września, bo trzeba przeczytać całość, by połapać się o co chodzi...

Posted

17 września na wątku pojawiła się wiadomość, że facet nadal przetrzymuje 2 psy. Czy mają jakąś szansę na normalne życie (że zostaną zabrane właścicielowi).

Posted

Pysioo napisał(a):
17 września na wątku pojawiła się wiadomość, że facet nadal przetrzymuje 2 psy. Czy mają jakąś szansę na normalne życie (że zostaną zabrane właścicielowi).

Działania związane ze wszystkimi zwierzętami nie zostały zakończone.

Posted

Punia przyjechała do Lublina, jest nadal w najgorszej kondycji psychicznej jednak widać,że Funia nad nią pracowała zarówno nad formą psychiczną jak i fizyczną.

Posted

[quote name='MaDi']Działania związane ze wszystkimi zwierzętami nie zostały zakończone.

Przydałaby się i u nas taka prawdziwa policja dla zwierząt, jaką pokazuje amerykański i inne seriale. Żeby miała nie tylko porządne prawo za sobą, ale jeszcze warunki materialne dostosowane do uprawnień. Bo po co komu taki przepis, który zawiera jedynie opis przestępstwa i sankcji, jeśli nie można jej w ogóle wyegzekwować w praktyce? Pochichotać sobie można i dalej robić swoje z pełnym poparciem całej okolicy.

http://www.dogomania.pl/threads/193089-Książki-dla-szczupłych-inaczej-na-hotelik-dla-Maksia-do-północy-7.-października?highlight=maksia

Posted

[quote name='wawer']Przydałaby się i u nas taka prawdziwa policja dla zwierząt, jaką pokazuje amerykański i inne seriale. Żeby miała nie tylko porządne prawo za sobą, ale jeszcze warunki materialne dostosowane do uprawnień. Bo po co komu taki przepis, który zawiera jedynie opis przestępstwa i sankcji, jeśli nie można jej w ogóle wyegzekwować w praktyce? Pochichotać sobie można i dalej robić swoje z pełnym poparciem całej okolicy.

http://www.dogomania.pl/threads/193089-Książki-dla-szczupłych-inaczej-na-hotelik-dla-Maksia-do-północy-7.-października?highlight=maksia
Bardzo boli mnie ta bezsilność poświęcam serce, czas i pieniądze, a taki człowiek i tak robi dalej co chce. Na szczęście są momenty które pokazują,że mimo wszystko warto walczyć.

Posted

Dobrze, Kala na dniach jedzie do domu. Pracuje z Punią mam nadzieję,że zaufa człowiekowi i stanie się normalnym psem. Dzisiaj przerabiałyśmy szczotkowanie.

Posted

Kala jest właśnie w drodze do Radomia, zamieszka w Krakowie.
Mam straszną informację...kolejna kontrola tego miejsca i tym razem 5 szczeniąt, wszystkie to suczki. Są już w klinice odrobaczone, odpchlone, najedzone i bezpieczne. Znalazła się wreszcie DONka która była w trakcie pierwszej kontroli, mężczyzna uciekł z nią w nieznanym kierunku zanim dotarła policja:shake: