Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak siedziałam... pracowałam /wreszcie/ i WYMYŚLIŁAM :)
mam nadzieje, że nie głupi pomysł...
ale Dogomania jest już zapsiona i zresetowana finansowo...
wiec trzeba uderzyć do szerszej masy ludzi - kontakt bezposredni przez zaprzyjaźnione lecznice...

na tablicy u weta wieszamy plakat z podklejonymi wizytówkami z numerami kont
i SZUKAMY WIRTUALNYCH OPIEKUNÓW

PLAKAT I WIZYTÓWKI
plakat

link do wersji do druku
http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/siodemka1.jpg

wizytówki

link do wersji do druku
http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/siodemka2.jpg

PYTANIE...czy podawanie numeru konta do hoteliku jest zgodne z prawem...nie ma tu jakiegoś przepisu o datkach i darowiznach ???
jesli tak - to trZEBA PODAĆ TYLKO FUNDACYJNE KONTO
I tam kazdy okresli na jaką grupę psów chce wplacac..
oby wpłaty były

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anito:modla::modla::modla:
Chyba zapomniałam napisać,że już porozwoziłam trochę plakatów po Lublinie, ale twoje są genialne,na tych które zrobiła moja koleżanka,są po prostu psy do adopcji.
Można zmienić,że wpłaty na konto fundacji, ale z dopiskiem na jakiego psa ew. psy.
Nie wiem czy można wpłacać od tak sobie na hotel,ale wydaje mi się,że tak bo to nie darowizna a normalna wpłata. Psów w sumie jest 8;)

Posted

MaDi napisał(a):
Anito:modla::modla::modla:
Chyba zapomniałam napisać,że już porozwoziłam trochę plakatów po Lublinie, ale twoje są genialne,na tych które zrobiła moja koleżanka,są po prostu psy do adopcji.
Można zmienić,że wpłaty na konto fundacji, ale z dopiskiem na jakiego psa ew. psy.
Nie wiem czy można wpłacać od tak sobie na hotel,ale wydaje mi się,że tak bo to nie darowizna a normalna wpłata. Psów w sumie jest 8;)

nad numerami kont są wypisane psy, na kóre moze wpłaty robić...
czytałąm wątek..ale powiem szczeezrze pogubiłam sie..
sa 2 husky w radomiu - poprosze imiona - tu wpłąty mogą isc na fundacyjne konto???co..czy jakies trzecie konto../lepiej nie rzecie bo nie wejdzie/
husky u funi...papilion i pinczerka
Lubelska Straz - tu pozdrawiamy... Onka i terierka

a brązowy szczuppaczek u kogo jest??BINGO...
poprawie wieczorek...
milej niedzieli..
zastanówcie sie co do wpłat na hotelik...podobno do jakiejs kwoty mozna zbierac pieniadze bez powiadamianai US..na swoje konto.../nie Fundacyjne/ - chyba do 4300...tyle to napewno nie zbierzemy :)

allle...

Posted

anita_happy napisał(a):
nad numerami kont są wypisane psy, na kóre moze wpłaty robić...
czytałąm wątek..ale powiem szczeezrze pogubiłam sie..
sa 2 husky w radomiu - poprosze imiona - tu wpłąty mogą isc na fundacyjne konto???co..czy jakies trzecie konto../lepiej nie rzecie bo nie wejdzie/
husky u funi...papilion i pinczerka
Lubelska Straz - tu pozdrawiamy... Onka i terierka

a brązowy szczuppaczek u kogo jest??BINGO...
poprawie wieczorek...
milej niedzieli..
zastanówcie sie co do wpłat na hotelik...podobno do jakiejs kwoty mozna zbierac pieniadze bez powiadamianai US..na swoje konto.../nie Fundacyjne/ - chyba do 4300...tyle to napewno nie zbierzemy :)

allle...

Specjalnie dla Ciebie:loveu:
1. Sunia husky Punia u Funi
2. Pinczerka Pchełka u Funi
3. Papilon Coco u Funi na zawsze:loveu:
4.Bingo jest na działce znajomego( fundatora fundacji) w okolicy Lublina
5. ONka Sara w klinice w Lublinie
6. Terierka Nutka w Radomiu
7. Bursztynowa husky Ruda w Radomiu
8. Szaro/czarna husky Sara w Radomiu
Psiaki od nr. 4 wpłaty na konto fundacji. Inne mogą być również na to konto i będą przelewane, osobiście uważam,że lepiej aby było podane jedno konto to wygląda wiarygodniej niż dane osoby prywatnej.

Posted

[quote name='MaDi']osobiście uważam,że lepiej aby było podane jedno konto to wygląda wiarygodniej niż dane osoby prywatnej.

Tu pozwolę sobie zrobić uwagę taką, że funia prowadzi działalność gospodarczą i jest rejestrowana.Nie jest więc osobą prywatną.Ja mogłabym być mało wiarygodna , ale nie funia .Poza tym łatwiej funi sięgnąć po pieniądze z konta hoteliku, a nie za pośrednictwem fundacji.Idąc do weterynarza pieniądze musi mieć w portfelu,a nie zakładać ze swoich.;)

Chciałabym zwrócić się do wszystkich, którzy mogą ufundować chociaż jeden dzień pobytu w hoteliku u funi , niech to zrobią.
W tej chwili przebywa u Niej pinczerka i suka hasky
dzień pinczerki - 8 zł
dzień hasky - 15 zł.

Funia nie pytała, czy mamy pieniądze na opłacenie utrzymania suk w jej hotelu ; po prostu przyjęła psy, bo były w wielkiej potrzebie.:loveu::loveu::loveu:
Nie zostawiajmy funi z tym "gipsem".
Proszę, [SIZE="4"]UFUNDUJCIE CHOCIAŻ JEDEN DZIEŃ DLA ZMALTRETOWANYCH SUCZEK.:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Dane do przelewu w pierwszym poście:
http://www.dogomania.pl/threads/181648-Hotelik-w-Zamo%C5%9Bciu

Posted

oka..już mam plan..poprawie...
i pomysł z jednorazowymi wpłatami na utrzymanie psiaków u funi - banerek zrobie...napewno...3 psy to nie lada wyzwanie...
Funia nie moze zostać sama z tym...echhh...
allegro cegiełkowe - też oka..zrobie taka cegiełkę...musze pomyśleć nad designem :)

Posted

Cioteczki, z mojego bazarku mam 55 zł dla szkielecików. Rozumiem, że zwyciężczyni ma wpłacić tą kwotę na konto podane w pierwszym poście? Mi do wysyłki wystarczy potwierdzenie przelewu...

Posted

[quote name='matrioszka2']
Chciałabym zwrócić się do wszystkich, którzy mogą ufundować chociaż jeden dzień pobytu w hoteliku u funi , niech to zrobią.
W tej chwili przebywa u Niej pinczerka i suka hasky
dzień pinczerki - 8 zł
dzień hasky - 15 zł.

Funia nie pytała, czy mamy pieniądze na opłacenie utrzymania suk w jej hotelu ; po prostu przyjęła psy, bo były w wielkiej potrzebie.:loveu::loveu::loveu:
Nie zostawiajmy funi z tym "gipsem".
Proszę, UFUNDUJCIE CHOCIAŻ JEDEN DZIEŃ DLA ZMALTRETOWANYCH SUCZEK.:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:

Dane do przelewu w pierwszym poście:
http://www.dogomania.pl/threads/181648-Hotelik-w-Zamo%C5%9Bciu

[quote name='Bamboo ®'] 20 zł jednorazowo mogę dać :roll:

Wpłaciłam na konto hoteliku 20 zł, ale proszę o potwierdzenie czy doszło, bo mi się komp zawieszał w trakcie wysyłania i nie wiem czy wszystko poszło OK.

Edit: widzę, że pojawiły się wpisy, że jednak miało być na konto fundacji... To klops.

Posted

Nie, nie, jeśli wpłaciłaś na pinczerkę lub hasky u funi, to wszystko w porządku - one właśnie tam są .Jeśli wpłata poszła na konto fundacji, to dla pozostałych psów.Wszystko gra.Bardzo dziękuję za wsparcie.:loveu::loveu::loveu:

NA KONTO HOTELIKU WPŁACAMY ZA PINCZERKĘ I HASKY -PUNIĘ.

Hotelik w Zamościu
Katarzyna Kozak
Płoskie 224
22-400 Zamość

78 1140 2004 0000 3502 6734 1190

Posted

as_ko napisał(a):
Madi a zrobiłaś już duże, jedno, wspólne allegro cegiełkowe? Myślę że ludzie będą wpłacać np. po te 5 zł chociażby.

Asiu nie robiłam jeśli chcesz to możesz takie zrobić,a ja zwrócę Ci koszty aukcji.

Posted

Mam prośbę do wszystkich aby wpłacać pieniądze na konto fundacji, nawet na psiaki które są u Funi, będą one przelewane w razie potrzeby, na opłacenie hotelu. Funia nie płaci na miejscu za wizyty u weterynarza, poinformowała mnie,że wet będzie wysyłał faktury do pokrycia na adres fundacji co będzie dla obu stron zdecydowanie korzystniejsze. Ze względu na bezpieczeństwo Funi i psów u niej przebywających proszę nie podawać danych hoteliku. Wybaczcie, ale psy zabierane są od różnych ludzi,którzy miewają różne pomysły.
Jutro będę u Funi i omówię z nią wszystkie szczegóły, tak aby rozwiązać wszystko jak najlepiej, dlatego proszę o wstrzymanie się z ogłoszeniami itp.( wieczorem juz wszystko napiszę).

Posted

MaDi .Nie do końca jest tak jak napisałas ....Z tym płaceniem u weta na fakture to nie jest tak entuzjastycznie przyjmowane przez nich bo i płatnosci były regulowane róznie przez organizacje . A ja świece oczami i ja jestem monitowana z kazdym kolejnym psem z którym sie pojawiam w lecznicy .Nie stać mnie na to aby pokrywać leczenie z własnej kieszeni a potem czekac na ich zwrot .Owszem robiłam tak ,i teraz czasem drobna kwote załoze .
Jeśli chodzi o leczenie Puni to owszem ,otworzyłam fakture na waszą fundacje .Poprosiłam o mozliwosc zapłaty na koniec leczenia .Chociaż bałam sie pytac szczcerze mówiąc bo szef przychodni róznie podchodzi do tego .

Co do obaw o podawanie namiarów to ja wiem .....Chyba nie ma aż takiego strachu ....

Posted

I tak jutro się widzimy więc porozmawiamy o wszystkim. Z tym strachem to różnie bywa np. ganianie z piłą mechaniczną:razz: kiepsko to wspominam.

Posted

MaDi napisał(a):
Asiu nie robiłam jeśli chcesz to możesz takie zrobić,a ja zwrócę Ci koszty aukcji.

Madi osoba prywatna nie może organizowac zbiórki cegiełkowej o ile wiem.

Posted

E-S napisał(a):
Madi osoba prywatna nie może organizowac zbiórki cegiełkowej o ile wiem.

Tak, ale czy nie może wystawić jej z danymi fundacji? Chodziło mi o wykonanie jej przez Asię.

Posted

MaDi napisał(a):
Tak, ale czy nie może wystawić jej z danymi fundacji? Chodziło mi o wykonanie jej przez Asię.

Konto na allegro musi być Fundacyjne. Allegro z woj. lubelskiego jest teraz stale monitorowane przez Izbę Skarbową, nie dam As-co wsadzić na minę.

Posted

E-S napisał(a):
Konto na allegro musi być Fundacyjne. Allegro z woj. lubelskiego jest teraz stale monitorowane przez Izbę Skarbową, nie dam As-co wsadzić na minę.

Ja też nie dam. Nie mam nawet prywatnego konta na allegro:shake: więc nie znam się jak to wszystko przebiega.
Czyli musi być konto fundacyjne a nie tylko dane do wpłat? Jest to gdzieś opisane w regulaminie allegro? Będę wdzięczna za podpowiedzi to może uda się zrobić aukcję cegiełkową.
Przypuszczam zresztą,że wszystko jest stale monitorowane, a nawet jeśli nie ze względu na dobro fundacji i pomagających jej osób wszystko musi być zgodne z przepisami.