anita_happy Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 tak siedziałam... pracowałam /wreszcie/ i WYMYŚLIŁAM :) mam nadzieje, że nie głupi pomysł... ale Dogomania jest już zapsiona i zresetowana finansowo... wiec trzeba uderzyć do szerszej masy ludzi - kontakt bezposredni przez zaprzyjaźnione lecznice... na tablicy u weta wieszamy plakat z podklejonymi wizytówkami z numerami kont i SZUKAMY WIRTUALNYCH OPIEKUNÓW PLAKAT I WIZYTÓWKI plakat link do wersji do druku http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/siodemka1.jpg wizytówki link do wersji do druku http://i876.photobucket.com/albums/ab321/anita_happy/siodemka2.jpg PYTANIE...czy podawanie numeru konta do hoteliku jest zgodne z prawem...nie ma tu jakiegoś przepisu o datkach i darowiznach ??? jesli tak - to trZEBA PODAĆ TYLKO FUNDACYJNE KONTO I tam kazdy okresli na jaką grupę psów chce wplacac.. oby wpłaty były Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Anito:modla::modla::modla: Chyba zapomniałam napisać,że już porozwoziłam trochę plakatów po Lublinie, ale twoje są genialne,na tych które zrobiła moja koleżanka,są po prostu psy do adopcji. Można zmienić,że wpłaty na konto fundacji, ale z dopiskiem na jakiego psa ew. psy. Nie wiem czy można wpłacać od tak sobie na hotel,ale wydaje mi się,że tak bo to nie darowizna a normalna wpłata. Psów w sumie jest 8;) Quote
Ewanka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Dzień dobry ... do góry psiaczki, może jeszcze ktoś tu zajrzy. Quote
anita_happy Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 MaDi napisał(a):Anito:modla::modla::modla: Chyba zapomniałam napisać,że już porozwoziłam trochę plakatów po Lublinie, ale twoje są genialne,na tych które zrobiła moja koleżanka,są po prostu psy do adopcji. Można zmienić,że wpłaty na konto fundacji, ale z dopiskiem na jakiego psa ew. psy. Nie wiem czy można wpłacać od tak sobie na hotel,ale wydaje mi się,że tak bo to nie darowizna a normalna wpłata. Psów w sumie jest 8;) nad numerami kont są wypisane psy, na kóre moze wpłaty robić... czytałąm wątek..ale powiem szczeezrze pogubiłam sie.. sa 2 husky w radomiu - poprosze imiona - tu wpłąty mogą isc na fundacyjne konto???co..czy jakies trzecie konto../lepiej nie rzecie bo nie wejdzie/ husky u funi...papilion i pinczerka Lubelska Straz - tu pozdrawiamy... Onka i terierka a brązowy szczuppaczek u kogo jest??BINGO... poprawie wieczorek... milej niedzieli.. zastanówcie sie co do wpłat na hotelik...podobno do jakiejs kwoty mozna zbierac pieniadze bez powiadamianai US..na swoje konto.../nie Fundacyjne/ - chyba do 4300...tyle to napewno nie zbierzemy :) allle... Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 anita_happy napisał(a):nad numerami kont są wypisane psy, na kóre moze wpłaty robić... czytałąm wątek..ale powiem szczeezrze pogubiłam sie.. sa 2 husky w radomiu - poprosze imiona - tu wpłąty mogą isc na fundacyjne konto???co..czy jakies trzecie konto../lepiej nie rzecie bo nie wejdzie/ husky u funi...papilion i pinczerka Lubelska Straz - tu pozdrawiamy... Onka i terierka a brązowy szczuppaczek u kogo jest??BINGO... poprawie wieczorek... milej niedzieli.. zastanówcie sie co do wpłat na hotelik...podobno do jakiejs kwoty mozna zbierac pieniadze bez powiadamianai US..na swoje konto.../nie Fundacyjne/ - chyba do 4300...tyle to napewno nie zbierzemy :) allle... Specjalnie dla Ciebie:loveu: 1. Sunia husky Punia u Funi 2. Pinczerka Pchełka u Funi 3. Papilon Coco u Funi na zawsze:loveu: 4.Bingo jest na działce znajomego( fundatora fundacji) w okolicy Lublina 5. ONka Sara w klinice w Lublinie 6. Terierka Nutka w Radomiu 7. Bursztynowa husky Ruda w Radomiu 8. Szaro/czarna husky Sara w Radomiu Psiaki od nr. 4 wpłaty na konto fundacji. Inne mogą być również na to konto i będą przelewane, osobiście uważam,że lepiej aby było podane jedno konto to wygląda wiarygodniej niż dane osoby prywatnej. Quote
as_ko Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Madi a zrobiłaś już duże, jedno, wspólne allegro cegiełkowe? Myślę że ludzie będą wpłacać np. po te 5 zł chociażby. Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='MaDi']osobiście uważam,że lepiej aby było podane jedno konto to wygląda wiarygodniej niż dane osoby prywatnej. Tu pozwolę sobie zrobić uwagę taką, że funia prowadzi działalność gospodarczą i jest rejestrowana.Nie jest więc osobą prywatną.Ja mogłabym być mało wiarygodna , ale nie funia .Poza tym łatwiej funi sięgnąć po pieniądze z konta hoteliku, a nie za pośrednictwem fundacji.Idąc do weterynarza pieniądze musi mieć w portfelu,a nie zakładać ze swoich.;) Chciałabym zwrócić się do wszystkich, którzy mogą ufundować chociaż jeden dzień pobytu w hoteliku u funi , niech to zrobią. W tej chwili przebywa u Niej pinczerka i suka hasky dzień pinczerki - 8 zł dzień hasky - 15 zł. Funia nie pytała, czy mamy pieniądze na opłacenie utrzymania suk w jej hotelu ; po prostu przyjęła psy, bo były w wielkiej potrzebie.:loveu::loveu::loveu: Nie zostawiajmy funi z tym "gipsem". Proszę, [SIZE="4"]UFUNDUJCIE CHOCIAŻ JEDEN DZIEŃ DLA ZMALTRETOWANYCH SUCZEK.:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Dane do przelewu w pierwszym poście: http://www.dogomania.pl/threads/181648-Hotelik-w-Zamo%C5%9Bciu Quote
IVV Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Anita ,Ewanka i Basiu dzieki dziewczyny ,ze jestescie :) Quote
anita_happy Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 oka..już mam plan..poprawie... i pomysł z jednorazowymi wpłatami na utrzymanie psiaków u funi - banerek zrobie...napewno...3 psy to nie lada wyzwanie... Funia nie moze zostać sama z tym...echhh... allegro cegiełkowe - też oka..zrobie taka cegiełkę...musze pomyśleć nad designem :) Quote
zebrazebra Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Cioteczki, z mojego bazarku mam 55 zł dla szkielecików. Rozumiem, że zwyciężczyni ma wpłacić tą kwotę na konto podane w pierwszym poście? Mi do wysyłki wystarczy potwierdzenie przelewu... Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Oczywiście , cudna kobieto :loveu: - w piewszym poście, na konto fundacji z dopiskiem "nick+na zagłodzone psy".Wpływy kontroluje MaDi.;) Bardzo dziękuję w imieniu psiutków. Quote
Bamboo ® Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='matrioszka2'] Chciałabym zwrócić się do wszystkich, którzy mogą ufundować chociaż jeden dzień pobytu w hoteliku u funi , niech to zrobią. W tej chwili przebywa u Niej pinczerka i suka hasky dzień pinczerki - 8 zł dzień hasky - 15 zł. Funia nie pytała, czy mamy pieniądze na opłacenie utrzymania suk w jej hotelu ; po prostu przyjęła psy, bo były w wielkiej potrzebie.:loveu::loveu::loveu: Nie zostawiajmy funi z tym "gipsem". Proszę, UFUNDUJCIE CHOCIAŻ JEDEN DZIEŃ DLA ZMALTRETOWANYCH SUCZEK.:modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Dane do przelewu w pierwszym poście: http://www.dogomania.pl/threads/181648-Hotelik-w-Zamo%C5%9Bciu [quote name='Bamboo ®'] 20 zł jednorazowo mogę dać :roll: Wpłaciłam na konto hoteliku 20 zł, ale proszę o potwierdzenie czy doszło, bo mi się komp zawieszał w trakcie wysyłania i nie wiem czy wszystko poszło OK. Edit: widzę, że pojawiły się wpisy, że jednak miało być na konto fundacji... To klops. Quote
matrioszka2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Nie, nie, jeśli wpłaciłaś na pinczerkę lub hasky u funi, to wszystko w porządku - one właśnie tam są .Jeśli wpłata poszła na konto fundacji, to dla pozostałych psów.Wszystko gra.Bardzo dziękuję za wsparcie.:loveu::loveu::loveu: NA KONTO HOTELIKU WPŁACAMY ZA PINCZERKĘ I HASKY -PUNIĘ. Hotelik w Zamościu Katarzyna Kozak Płoskie 224 22-400 Zamość 78 1140 2004 0000 3502 6734 1190 Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 as_ko napisał(a):Madi a zrobiłaś już duże, jedno, wspólne allegro cegiełkowe? Myślę że ludzie będą wpłacać np. po te 5 zł chociażby. Asiu nie robiłam jeśli chcesz to możesz takie zrobić,a ja zwrócę Ci koszty aukcji. Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Mam prośbę do wszystkich aby wpłacać pieniądze na konto fundacji, nawet na psiaki które są u Funi, będą one przelewane w razie potrzeby, na opłacenie hotelu. Funia nie płaci na miejscu za wizyty u weterynarza, poinformowała mnie,że wet będzie wysyłał faktury do pokrycia na adres fundacji co będzie dla obu stron zdecydowanie korzystniejsze. Ze względu na bezpieczeństwo Funi i psów u niej przebywających proszę nie podawać danych hoteliku. Wybaczcie, ale psy zabierane są od różnych ludzi,którzy miewają różne pomysły. Jutro będę u Funi i omówię z nią wszystkie szczegóły, tak aby rozwiązać wszystko jak najlepiej, dlatego proszę o wstrzymanie się z ogłoszeniami itp.( wieczorem juz wszystko napiszę). Quote
funia Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 MaDi .Nie do końca jest tak jak napisałas ....Z tym płaceniem u weta na fakture to nie jest tak entuzjastycznie przyjmowane przez nich bo i płatnosci były regulowane róznie przez organizacje . A ja świece oczami i ja jestem monitowana z kazdym kolejnym psem z którym sie pojawiam w lecznicy .Nie stać mnie na to aby pokrywać leczenie z własnej kieszeni a potem czekac na ich zwrot .Owszem robiłam tak ,i teraz czasem drobna kwote załoze . Jeśli chodzi o leczenie Puni to owszem ,otworzyłam fakture na waszą fundacje .Poprosiłam o mozliwosc zapłaty na koniec leczenia .Chociaż bałam sie pytac szczcerze mówiąc bo szef przychodni róznie podchodzi do tego . Co do obaw o podawanie namiarów to ja wiem .....Chyba nie ma aż takiego strachu .... Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 I tak jutro się widzimy więc porozmawiamy o wszystkim. Z tym strachem to różnie bywa np. ganianie z piłą mechaniczną:razz: kiepsko to wspominam. Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 MaDi napisał(a):Asiu nie robiłam jeśli chcesz to możesz takie zrobić,a ja zwrócę Ci koszty aukcji. Madi osoba prywatna nie może organizowac zbiórki cegiełkowej o ile wiem. Quote
MaDi Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 E-S napisał(a):Madi osoba prywatna nie może organizowac zbiórki cegiełkowej o ile wiem. Tak, ale czy nie może wystawić jej z danymi fundacji? Chodziło mi o wykonanie jej przez Asię. Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 MaDi napisał(a):Tak, ale czy nie może wystawić jej z danymi fundacji? Chodziło mi o wykonanie jej przez Asię. Konto na allegro musi być Fundacyjne. Allegro z woj. lubelskiego jest teraz stale monitorowane przez Izbę Skarbową, nie dam As-co wsadzić na minę. Quote
MaDi Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 E-S napisał(a):Konto na allegro musi być Fundacyjne. Allegro z woj. lubelskiego jest teraz stale monitorowane przez Izbę Skarbową, nie dam As-co wsadzić na minę. Ja też nie dam. Nie mam nawet prywatnego konta na allegro:shake: więc nie znam się jak to wszystko przebiega. Czyli musi być konto fundacyjne a nie tylko dane do wpłat? Jest to gdzieś opisane w regulaminie allegro? Będę wdzięczna za podpowiedzi to może uda się zrobić aukcję cegiełkową. Przypuszczam zresztą,że wszystko jest stale monitorowane, a nawet jeśli nie ze względu na dobro fundacji i pomagających jej osób wszystko musi być zgodne z przepisami. Quote
Sayrel Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Hotel jak cos dalej czeka. Dane do ogloszen, opis dla obu suczek husky oraz zdjecia: http://huskyadopcje.pl/husky-do-adopcji/249-husky-sara.html http://huskyadopcje.pl/husky-do-adopcji/247-kala-uratowana-przed-smiercia-glodowa.html Quote
Recommended Posts