Igiełka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Z tym nie pomogę- nie umiem.:roll: Podnoszę maluszka. :lol: Quote
__Lara Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ogłoszenia: www.olx.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.e-zwierzak.pl www.petworld.pl www.vetmozga.com www.animalia.pl www.neeon.pl www.rozglos.net www.top-ogloszenia.com www.petsy.pl www.gumtree.pl www.pineska.pl www.pajeczyna.pl www.morusek.pl www.eoferty.com.pl www.gieldaogloszen.pl www.kupsprzedaj.pl www.kokosy.pl www.kupiepsa.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.przygarnij.pl www.ojej.pl www.adpedia.pl www.adopcjapsa.pl www.owi.pl www.gryps.pl www.e-anonse.org www.rubryk.pl www.ogloszenia.planty.pl www.aloge.pl adpost.pl Proszę aktywować przez linki na mailu podanym w 1 poście. Cioteczki, napiszcie coś o nim jeszcze w kilku zdaniach! Nie wiem co o nim napisac w ogłoszeniach. Quote
MaDi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Ajula napisał(a):jak było to będzie jeszcze raz ;) zrobimy konkurs albo licytację kto zrobi? Może Ty:cool3:? Quote
MaDi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 matrioszka2 napisał(a):Dziękujemy _Laro za konkrety :lol: Dziękujemy nawet bardzo. Myślę,że psiak opuści klinikę około wtorku, na pewien czas zamieszka na działce u znajomego. Quote
Ajula Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 MaDi napisał(a):Może Ty:cool3:? w życiu bazarku nie robiłam, a co dopiero taki bez konkretnych fantów :hmmmm: Quote
Igiełka Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Hi hi możesz się teraz wykazać. :evil_lol: MaDi to dobrze że na troszkę weżmie maluszka Twój kolega i będzie bezpieczny. :lol: Quote
MaDi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Ajula napisał(a):w życiu bazarku nie robiłam, a co dopiero taki bez konkretnych fantów :hmmmm: Zawsze musi być ten pierwszy raz:evil_lol::evil_lol: Quote
__Lara Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='__Lara']Ogłoszenia: www.olx.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.e-zwierzak.pl www.petworld.pl www.vetmozga.com www.animalia.pl www.neeon.pl www.rozglos.net www.top-ogloszenia.com www.petsy.pl www.gumtree.pl www.pineska.pl www.pajeczyna.pl www.morusek.pl www.eoferty.com.pl www.gieldaogloszen.pl www.kupsprzedaj.pl www.kokosy.pl www.kupiepsa.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.przygarnij.pl www.ojej.pl www.adpedia.pl www.adopcjapsa.pl www.owi.pl www.gryps.pl www.e-anonse.org www.rubryk.pl www.ogloszenia.planty.pl www.aloge.pl adpost.pl Proszę aktywować przez linki na mailu podanym w 1 poście. Cioteczki, napiszcie coś o nim jeszcze w kilku zdaniach! Nie wiem co o nim napisac w ogłoszeniach. Proszę, napiszcie coś o nim! Inaczej nie zrobię tych ogłoszeń ;) Quote
MaDi Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Laro ja jestem ostatnio ślepawa i nie dopatrzyłam się Twojej prośby:oops: -jest zdrowy, pracujemy jedynie nad anemią spowodowaną nieodpowiednim żywieniem -wiek został określony przez weta na 9 miesięcy -w chwili przyjęcia ważył 2,8 kg więc nawet jeśli przytyje 3 kg w co szczerze wątpię to będzie jak klusek ale i tak zaliczony do małych psiaków -jest obojętny do innych psów( po sąsiedzku w boksie są psy, nastawia tylko uszka jak szczekają) -bojaźliwy(gwałtowne ruchy, zakładanie obroży), ale przyjazny biegnie za człowiekiem nie chce zostawać sam, merda nieśmiało ogonkiem, dostałam już nawet kilka buziaków:loveu: -odrobaczony -szczepienia w ciągu najbliższych dni -kastracja przewidziana jak wyrówna mu się waga i dojdzie do siebie/ewentualnie już w nowym domu( zapis w umowie adopcyjnej) -czystość hmmm... stał na łańcuchu, załatwia się w boksie, trzeba nad tym popracować -potrafi chodzić na smyczy, nie szarpie podąża za człowiekiem Dziękuję za chęć ogłaszania malucha. Kontakt najlepiej na mnie, to ja się nim opiekuję wiec będę w stanie odpowiedzieć na największą ilość pytań. W ogłoszeniach które zrobiła as_ko jest już podawany tel. do mnie. No i najważniejsze ogólnie jest cudowny:evil_lol: Quote
__Lara Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Super, teraz muszę iść spać, bo wstaje po 5.00.... ogłoszenia będą zrobione w poniedziałek ;) Quote
MaDi Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 [quote name='__Lara']Super, teraz muszę iść spać, bo wstaje po 5.00.... ogłoszenia będą zrobione w poniedziałek ;) Dziękuję bardzo. Z najnowszych wieści nasz mikrusek to już 4 kg żywej wagi:crazyeye: Jest kochany tak stwierdzają jednoznacznie wszyscy którzy mieli z nim kontakt. Dzisiaj zostały odebrane wszystkie jego towarzyszki niedoli, zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy!!! Quote
MaDi Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Igiełka napisał(a):Super ze przybiera na wadzę. :lol: Już niedługo pewnie na doga wyrośnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
bico Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 wreszcie tu znów dotarłam, w ogóle nie mogłam się na dogo od 2 dni zalogować:mdleje::mad: Dzięki _Lara za ogłoszonka:loveu: Ja też, tak czy inaczej jutro, jak dogo znów nie zwariuje, zapodam malucha wreszcie na ten bazarek ogłoszeniowy, jak się ogłoszenie zdublują, to nic, a może szanse się zwiększą by ktoś go wypatrzył:cool3: To w końcu psiak wabi się Kajko czy Bingo?:cool3: Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Ja tam jestem za Bingo, tak go wołam od początku. Ogłoszeń im więcej tym lepiej on się za zdublowane nie pogniewa. Quote
Igiełka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zawsze to większe szansę na dom. A Bingo chyba nawet bardziej do psiaka pasuje. :lol: Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Jutro maluch opuszcza klinikę, ale mimo to na już potrzebuje domu. Quote
bianka0 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zapomniałam o maluchu, przecież on był zabrany jako pierwszy. Quote
__Lara Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Ogloszenia zronione, prosze aktywowac linkami na podanym mailu. Quote
Igiełka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Oby znalazł sie dom dla tego maleństwa. :loveu: Quote
MaDi Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 __Lara napisał(a):Ogloszenia zronione, prosze aktywowac linkami na podanym mailu. Nic mi nie przyszło jaki jest mail? Pewnie fundacyjny? Quote
bico Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Pozwoliłam sobie sklecić taki tekst ogłoszeniowy dla Bingo i lecę go podrzucić na bazar z ogłoszeniami: "Witaj, wabię się Bingo. Nigdy nie miałem prawdziwego domu. Byłem uwieziony na krótkim i ciężkim łańcuchu, głodzono mnie i znęcano się nada mną – nie wiem czy sobie na to zasłużyłem, przecież nie zrobiłem nigdy nic złego, nikomu nie zawiniłem. Całe moje życie był to strach i cierpienie. Tylko dzięki interwencji dobrych ludzi uszedłem z życiem – zabrali mnie do lecznicy, zaopiekowali się mną ale wciąż czekam na prawdziwy dom i nie ma dnia bym o nim nie marzył. Jestem małym i młodym pieskiem – obecnie ważę 4 kg, w przyszłości moja waga docelowa nie przekroczy 7 kg. Mój wiek weterynarz ocenił na 9 miesięcy – czyli całe życie wciąż przede mną! Sięgam człowiekowi do połowy łydki i większy już nie będę. Z powodu skrajnego zagłodzenia weterynarze bardzo o mnie dbają, ale mówią, że ogólnie jestem zdrowy i nic poważnego mi nie dolega. Jestem również odrobaczony i zaszczepiony. W przyszłości czeka mnie też kastracja, by nie powiększać ilości zwierząt, które czekał by taki sam los jaki miałem ja przed interwencją. Wszyscy na mnie patrzą i mi mówią, że moja sierść ma śliczny rudo-brązowy kolor. Podobno mam orzechowe, jasne i ufne oczy. Każdy, kto na mnie spojrzy, od razu się śmieje i ma ochotę mnie przytulić i pogłaskać. Jestem pieszczotliwie przywoływany „Orzeszek”, bo jestem malutki i kruchy – czekam tylko na jedno – by mnie zabrać na ręce, przygarnąć do domu i kochać! Potrzebuję spokojnego i cierpliwego opiekuna, ponieważ wciąż jeszcze boję się gwałtownych ruchów i gestów czy głośnych krzyków – przywieram wtedy do ziemi i obawiam się, że znów ktoś mnie uderzy. Nie reaguję agresywnie, nie kłapię ząbkami, po prostu się boję, ale miło przywołany, przełamuję się i biegnę do ręki, która zechce mnie pogłaskać, ponieważ nie lubię być sam, lubię towarzystwo człowieka i innych zwierząt. Bardzo bym chciał by wypatrzy mnie dla siebie ktoś odpowiedzialny, kto zechce mi poświęcić czas na naukę czystości i tego jak być grzecznym domownikiem, jestem młody i pojętny, szybko się uczę, szczególnie, gdy ktoś mnie chwali i daje przysmaczki. Pokochaj mnie i przygarnij, zasługuję na dobry dom i lepsze życie! Ewentualnemu nowemu domowi dla Bingo, pomagamy przy transporcie. Kontakt w sprawie adopcji: 602-228-411 lipianinola@gmail.com Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna, a także spisanie umowy adopcyjnej. Pies to istota czująca i myśląca - prosimy i przemyślane decyzje!" Link do zamówienie bazarkowego: http://www.dogomania.pl/threads/190525-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-d%C5%82ug-Zulusa-5z%C5%82-komplet-do-31.08!!!/page15 Realizatorką ogłoszeń jest dogomaniaczka o nicku sosnowieckie schronisko i podesłałam jej także dane Bingo na maila:) Teraz czekamy tylko na 30 ogłoszeń dla Bingusia:lol::multi: Quote
muzzy Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 bico napisał(a):Pozwoliłam sobie sklecić taki tekst ogłoszeniowy dla Bingo i lecę go podrzucić na bazar z ogłoszeniami: (...) Dla mnie bomba :) Dzięki! Quote
Igiełka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Ooo teraz to bedą tłumy :evil_lol: I o to chodzi a Bingo czeka. :lol: Quote
Recommended Posts