Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Dziękujemy _Laro za konkrety :lol:

Dziękujemy nawet bardzo.
Myślę,że psiak opuści klinikę około wtorku, na pewien czas zamieszka na działce u znajomego.

Posted

Ajula napisał(a):
w życiu bazarku nie robiłam, a co dopiero taki bez konkretnych fantów :hmmmm:

Zawsze musi być ten pierwszy raz:evil_lol::evil_lol:

Posted
Posted

Laro ja jestem ostatnio ślepawa i nie dopatrzyłam się Twojej prośby:oops:
-jest zdrowy, pracujemy jedynie nad anemią spowodowaną nieodpowiednim żywieniem
-wiek został określony przez weta na 9 miesięcy
-w chwili przyjęcia ważył 2,8 kg więc nawet jeśli przytyje 3 kg w co szczerze wątpię to będzie jak klusek ale i tak zaliczony do małych psiaków
-jest obojętny do innych psów( po sąsiedzku w boksie są psy, nastawia tylko uszka jak szczekają)
-bojaźliwy(gwałtowne ruchy, zakładanie obroży), ale przyjazny biegnie za człowiekiem nie chce zostawać sam, merda nieśmiało ogonkiem, dostałam już nawet kilka buziaków:loveu:
-odrobaczony
-szczepienia w ciągu najbliższych dni
-kastracja przewidziana jak wyrówna mu się waga i dojdzie do siebie/ewentualnie już w nowym domu( zapis w umowie adopcyjnej)
-czystość hmmm... stał na łańcuchu, załatwia się w boksie, trzeba nad tym popracować
-potrafi chodzić na smyczy, nie szarpie podąża za człowiekiem
Dziękuję za chęć ogłaszania malucha.
Kontakt najlepiej na mnie, to ja się nim opiekuję wiec będę w stanie odpowiedzieć na największą ilość pytań. W ogłoszeniach które zrobiła as_ko jest już podawany tel. do mnie.
No i najważniejsze ogólnie jest cudowny:evil_lol:

Posted

[quote name='__Lara']Super, teraz muszę iść spać, bo wstaje po 5.00.... ogłoszenia będą zrobione w poniedziałek ;)
Dziękuję bardzo.
Z najnowszych wieści nasz mikrusek to już 4 kg żywej wagi:crazyeye: Jest kochany tak stwierdzają jednoznacznie wszyscy którzy mieli z nim kontakt.
Dzisiaj zostały odebrane wszystkie jego towarzyszki niedoli, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy!!!

Posted

wreszcie tu znów dotarłam, w ogóle nie mogłam się na dogo od 2 dni zalogować:mdleje::mad:

Dzięki _Lara za ogłoszonka:loveu:

Ja też, tak czy inaczej jutro, jak dogo znów nie zwariuje, zapodam malucha wreszcie na ten bazarek ogłoszeniowy, jak się ogłoszenie zdublują, to nic, a może szanse się zwiększą by ktoś go wypatrzył:cool3:

To w końcu psiak wabi się Kajko czy Bingo?:cool3:

Posted

Pozwoliłam sobie sklecić taki tekst ogłoszeniowy dla Bingo i lecę go podrzucić na bazar z ogłoszeniami:

"Witaj, wabię się Bingo. Nigdy nie miałem prawdziwego domu. Byłem uwieziony na krótkim i ciężkim łańcuchu, głodzono mnie i znęcano się nada mną – nie wiem czy sobie na to zasłużyłem, przecież nie zrobiłem nigdy nic złego, nikomu nie zawiniłem. Całe moje życie był to strach i cierpienie. Tylko dzięki interwencji dobrych ludzi uszedłem z życiem – zabrali mnie do lecznicy, zaopiekowali się mną ale wciąż czekam na prawdziwy dom i nie ma dnia bym o nim nie marzył.

Jestem małym i młodym pieskiem – obecnie ważę 4 kg, w przyszłości moja waga docelowa nie przekroczy 7 kg. Mój wiek weterynarz ocenił na 9 miesięcy – czyli całe życie wciąż przede mną! Sięgam człowiekowi do połowy łydki i większy już nie będę. Z powodu skrajnego zagłodzenia weterynarze bardzo o mnie dbają, ale mówią, że ogólnie jestem zdrowy i nic poważnego mi nie dolega. Jestem również odrobaczony i zaszczepiony. W przyszłości czeka mnie też kastracja, by nie powiększać ilości zwierząt, które czekał by taki sam los jaki miałem ja przed interwencją.

Wszyscy na mnie patrzą i mi mówią, że moja sierść ma śliczny rudo-brązowy kolor. Podobno mam orzechowe, jasne i ufne oczy. Każdy, kto na mnie spojrzy, od razu się śmieje i ma ochotę mnie przytulić i pogłaskać. Jestem pieszczotliwie przywoływany „Orzeszek”, bo jestem malutki i kruchy – czekam tylko na jedno – by mnie zabrać na ręce, przygarnąć do domu i kochać!

Potrzebuję spokojnego i cierpliwego opiekuna, ponieważ wciąż jeszcze boję się gwałtownych ruchów i gestów czy głośnych krzyków – przywieram wtedy do ziemi i obawiam się, że znów ktoś mnie uderzy. Nie reaguję agresywnie, nie kłapię ząbkami, po prostu się boję, ale miło przywołany, przełamuję się i biegnę do ręki, która zechce mnie pogłaskać, ponieważ nie lubię być sam, lubię towarzystwo człowieka i innych zwierząt.

Bardzo bym chciał by wypatrzy mnie dla siebie ktoś odpowiedzialny, kto zechce mi poświęcić czas na naukę czystości i tego jak być grzecznym domownikiem, jestem młody i pojętny, szybko się uczę, szczególnie, gdy ktoś mnie chwali i daje przysmaczki.

Pokochaj mnie i przygarnij, zasługuję na dobry dom i lepsze życie!

Ewentualnemu nowemu domowi dla Bingo, pomagamy przy transporcie.

Kontakt w sprawie adopcji: 602-228-411
lipianinola@gmail.com

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna, a także spisanie umowy adopcyjnej. Pies to istota czująca i myśląca - prosimy i przemyślane decyzje!"

Link do zamówienie bazarkowego:
http://www.dogomania.pl/threads/190525-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-d%C5%82ug-Zulusa-5z%C5%82-komplet-do-31.08!!!/page15

Realizatorką ogłoszeń jest dogomaniaczka o nicku sosnowieckie schronisko i podesłałam jej także dane Bingo na maila:)

Teraz czekamy tylko na 30 ogłoszeń dla Bingusia:lol::multi:

Posted

bico napisał(a):
Pozwoliłam sobie sklecić taki tekst ogłoszeniowy dla Bingo i lecę go podrzucić na bazar z ogłoszeniami: (...)

Dla mnie bomba :) Dzięki!