Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdy nie wierzyłam w przesądy, a tu taka niespodzianka piątek trzynastego...
Na mojej drodze pojawiło się maleńkie rudo brązowe psie nieszczęście:shake:
Psiak jest skrajnie zaniedbany, zagłodzony, zapchlony to wszystko widać gołym okiem, na resztę wyników musimy poczekać. Maleństwo przebywa w klinice UP pod profesjonalną opieką. Jest strasznie przestraszony, ale nawet raz zamerdał na mój widok, mam nadzieję,że szybko wróci do dobrej formy zarówno fizycznej jak i psychicznej.
Psina była przykuta łańcuchem, bez budy...on waży 2.8 kilograma:placz:
Byłam pewna,że to szczeniak, ale po zerknięciu do pyska ukazały mi się stałe zęby (śnieżnobiałe więc jest młody). Potrzebna jest każda pomoc, na chwilę obecną DT lub DS.
Plastelina wstawi później zdjęcia, za co bardzo dziękuję:loveu:
FUNDACJA
Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426
adres korespondencyjny:
20-015 Lublin, Wschodnia 2

tel. 512 085 286 fax: 81 747 54 27
email:
info@lsoz.org
[FONT=arial]BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001[/FONT]

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Śliczny psiaczek, dobrze, że trafił już pod opiekę!!!

Śliczny, zdjęcia nie oddają wyglądu jego stanu faktycznego jest straaaasznie chudy:shake:
Mam nadzieję,że jutro będą już wyniki jakichś badań, takie niedożywienie mogło odcisnąć nieodwracalne szkody w jego maleńkim organizmie, trzymaj kciuki aby okazał się zdrowy.

Posted

agusiazet napisał(a):
Trzymam i wysyłam pozytywne fluidy!

Oprócz fluidów możesz porozsyłać biedaką po znajomych może ktoś się zakocha, a on będzie Ci bardzo wdzięczny.

Posted

[quote name='matrioszka2']Gdzie go wynalazłaś ?:shake:
Dla Ciebie pechowy piętek 13-stego, a dla niego wybawienie.:lol:
Na pięknej polskiej wsi kilkadziesiąt kilometrów od Lublina:shake:
Właśnie od niego wróciłam, wyniki jak na ten stan bardzo dobre, narządy nie zostały uszkodzone, stwierdzono anemię, wcina serki wiejskie i karmę weterynaryjna RC.
Przywitał mnie radosnym tańcem! Wet powiedział,że to cudo pies i ktoś kto go przygarnie będzie bardzo zadowolony. Oceniony został na jakieś 9 miesięcy, ale przy takim zaniedbaniu ciężko stwierdzić czy to faktyczny wiek.
Na pomoc czekają jego towarzysze niedoli http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy!!!

Posted

Madi uda ci się zrobić maluchowi jakieś zdjęcia ładniejsze do jutra?
Ja w poniedziałek wyjeżdżam, ale może zrobiłabym mu jakieś ogłoszenia albo allegro jeszcze przed wyjazdem?
Bo jeśli jest zdrowy i odzyskuje radość życia to jak najszybciej trzeba mu nowy domek znaleźć :)

Posted

Może zrób ogłoszenia z tymi fotkami, a później się doda/podmieni nowe. Ja się na tym kompletnie nie znam.
Zdjęcia będą najwcześniej w poniedziałek, jak byłam u niego to wygląda tak samo na razie walczymy z robalami więc odpuściłam mu kompanie i inne zabiegi upiększające.
Zajmę się też plakatami do rozwieszania jak będą lepsze foty.

Posted

MaDi napisał(a):
Może zrób ogłoszenia z tymi fotkami, a później się doda/podmieni nowe. Ja się na tym kompletnie nie znam.
Zdjęcia będą najwcześniej w poniedziałek, jak byłam u niego to wygląda tak samo na razie walczymy z robalami więc odpuściłam mu kompanie i inne zabiegi upiększające.
Zajmę się też plakatami do rozwieszania jak będą lepsze foty.

No dobra, ale ja wrócę dopiero po 24 sierpnia i wtedy może pozmieniam fotki ewentualnie.
Tu nie chodzi o zabiegi upiększające, tylko żeby jakieś weselsze jego zdjęcie było, żeby było widać że on dochodzi do siebie i będzie normalnym pieskiem a nie kupą nieszczęścia :(

Posted

Wiem tylko,że on jest jeszcze zagubiony, od wczoraj zaznał odrobinę normalnego życia więc na radosne zdjęcia trzeba jeszcze poczekać, on i tak ma psychikę w bardzo dobrym stanie patrząc na to co przeszedł. Każde ogłoszenie jest bardzo ważne nawet z kiepskimi zdjęciami.
Zapomniałam wspomnieć,że psiak nie miał nawet budy, jak o nią zapytałam to pan poleciał w podskokach i przyniósł ją zza domu:mad:Psina od razu się do niej wczołgała(rozpłaszczając się jak żaba bo buda była za mała)aby ukryć się przed palącym słońcem.

Posted

MaDi napisał(a):
Widzę,że dostał nawet robocze imię:razz: Mi jak na niego patrze nic nie przychodzi do głowy, no może tylko, kruszyna, orzeszek...

Takie wymyśliłam bo mi się pozytywnie kojarzy ;) tak na szybko to mi wpadło do głowy.

Posted

O ludzie, jakie biedactwo :( ludzka podłość nie zna granic :angryy::angryy::angryy::angryy:

Ja też polecam się z ogloszeniami - jak będą ładniejsze zdjęcia ;)