Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już wszystko wiem, bo rozmawialiśmy przed chwilą przez telefon :-)
Porto większość swojego życia spędził w ogrodzi i z rozmowy wynika, że nie załapał jeszcze, że dom to nie ogród. Nie znaczy terenu co pięć minut, tylko załatwia swoje potrzeby, kiedy przyjdzie mu na to ochota (zdarzyło mu się dwa, trzy razy)
Trzeba zacząć naukę zachowywania czystości w domu, jak ze szczeniakiem, Pan wie jak to robić :-) Nagradzać na dworze, a w domu mówić "fe" albo jakoś tak lub klasnąć, tak jak robi to Pan :-)
Tutaj jest kilka artykułów na ten temat

http://pies.onet.pl/186,nauka_czystosci,klucze_artykuly.html

i tu

http://wesolalapka.pl/brudzenie-w-domu/blog.html

Powodzenia :-)

Posted

[quote name='NOWY DOM PORTO!!!']Mam nadzieje ze nie zrozumieliscie mnie zle ja nie chce sie go z tego powodu pozbyc.po prostru szukam porady jak rozwiazac problem :)

To że sygnalizujecie problemy na forum świadczy o Was jak najlepiej, my będziemy starać się pomóc w każdej sytuacji, jeśli tylko problemy będą sygnalizowane. Gorzej jeśli nie ma wieści, a po roku pies musi opuścić dom... tak jak tutaj

http://www.dogomania.pl/threads/172854-FIGA-prawdziwe-cudo-ju%C5%BC-doros%C5%82e-zn%C3%B3w-poszukuje-domu.

Posted

Na tvn style jest super program "ja albo mój pies" tam znana treserka poskramia nawet najwieksze psie diabełki :). problem dzerki z wątku do którego mi podałaś linka tez bylby do rozwiazania tylko potrzebna by byla chec i cierpliwosc wlasciciela.niestety prosciej jest znowu oddac psa do schroniska, a trauma jaka pies z tego powodu przechodzi jest nie do opisania, przykra sprawa :( ale nie martw sie z Porto tak sie nie stanie mimo tych "problemikow" bardzo go pokochalismy i juz go nikomu nie oddamy .:) To wspanialy piess!

Posted

tak myslalam ale wolalam sie upewnic.pytanie tylko dlaczego wczesniej nie mowila nic o tym problemie skoro takowy byl ?Porto tez nie palal miloscia do naszej Czikuni ale z dnia na dzien jest coraz lepiej wspolne spacery wspolne posilki i jakos idzie pomalu do przodu :) kazdy psi problem jest do rozwiazania mam nadzieje ze dzerka znajdzie na zawsze kochajacy dom trzymam kciuki

Posted

NOWY DOM PORTO!!! napisał(a):
tak myslalam ale wolalam sie upewnic.pytanie tylko dlaczego wczesniej nie mowila nic o tym problemie skoro takowy byl ?Porto tez nie palal miloscia do naszej Czikuni ale z dnia na dzien jest coraz lepiej wspolne spacery wspolne posilki i jakos idzie pomalu do przodu :) kazdy psi problem jest do rozwiazania mam nadzieje ze dzerka znajdzie na zawsze kochajacy dom trzymam kciuki

No cieszę się,ze wszystko jasne...:lol:

Posted

wow :D jestem pod ogromnym wrażeniem :D i powiem Wam, że tak właśnie wyglądać powinny relacje ludzi i psów :) dzisiaj oglądałam fantastyczny film, "Marley i ja", siedziałam i ryczałam jak bóbr pod koniec filmu, zaimponował mi on (choć określany przez krytyków za ckliwy filmik o niczym) i to co jest w nim powiedziane. pozwolę sobie zacytować :D

Nowy domku Porto to dla Was cytacik:
"Miłośnicy zwierząt są szczególną rasą ludzi- wielkoduszni, pełni empatii, może troszkę skłonni do sentymentalizmu i o sercach ogromnych jak bezchmurne niebo."

A to dla reszty Dogomaniaków :):

"Psy są jednym z cudów świata i wiele dodają do naszego życia."

"Pies do niczego nie potrzebuje szpanerskich samochodów, wielkich domów i markowych ciuchów. Symbole pozycji społecznej nie mają dla niego znaczenia. Wystarczy mu zabłocony kawałek patyka. Pies nie osądza innych po kolorze ich skóry, wierze i pochodzeniu, ale na podstawie tego, kim są w środku. Psu jest wszystko jedno, czy jesteś biedny, czy bogaty, wykształcony, czy analfabeta, mądry, czy głupi. Daj mu serce, a on odda ci swoje. To jest naprawdę całkiem proste, a jednak my, ludzie, o tyle mądrzejsi i bardziej wyrafinowani, stale mamy kłopoty z określeniem, co się liczy, a co nie. (...) wszystko byłoby z nami w porządku, gdybyśmy tylko otworzyli oczy. Czasem potrzebny jest pies z brzydko pachnącym oddechem, fatalnymi manierami i czystymi intencjami, żeby pomóc nam to zobaczyć."

Zakochałam sie w tym filmie :D i polecam go Wszystkim serdecznie