kajkoowa Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Bardzo się cieszę, znowu zaciskam kciuki :) Quote
rencia42 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Przecież takie cudo musi wreszcie znaleźć dom dla siebie. Quote
Ania i Kajber Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Porto to taki piękny i dobry pies- oby znalażł dom przed zimą, bo przeciez nie moze spędzić zimy samotnie na działce. Co tu robić? A popatrzcie cioteczki na te bidy z Wrocławia-para starych owczarkow w schronie, lada moment będa rozdzielone do oddz. boxow: Ciotki z Wrocławia pomogły CZARLIEMU znaleźć dom, moż emy choć porozsyłamy: http://www.dogomania.pl/threads/190312-Dwa-owczarki-już-nie-hotel-a-schronisko-depresja-je-zabije! Quote
Figafiga Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 kurcze i co się z nim stanie ...taki samotny zostanie na działce??? Quote
mamanabank Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 problem polega na tym, że on nie może tam zostać.... Quote
mamanabank Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 ta cisza jest zadziwiająca i porażająca... gdzie szukać DT? Quote
Romka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 No właśnie,gdzie szukać,pytałam osoby,które wzięły już od nas owczarki,ale nie chcą drugiego psa...a Porto nie jest psem do pilnowania hurtowni zbyt inteligentny jest i subtelny jeśli tak można powiedzieć... Quote
mamanabank Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Porto szuka domu od sierpnia a nawet dłużej... i nic. Quote
mamanabank Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 tak :-( ogłoszenia na 60 portalach i allegro... Quote
Romka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Dzięki uprzejmości Anawa,dostałyśmy kontakt do osoby zainteresowanej Porto...Anawa pani dzwoniła,jesteśmy już po rozmowach...domek wydaje się super.Pozostaje nam tylko dogadać się z właścicielką Porto.O samym domku wiadomo,ze jest to domek z ogrodem w Kłodzku,w domku jest przygarnięta suka husky po sterylizacji.W Porto zakochał się pan domu,który lubi chodzić na spacery a z szalona suką husky nie może spokojnie spacerować.Problemem jest tylko transport Porto ale jak dogadamy się z właścielką Porto to i sprawę transportu spróbujemy rozwiązać.Anawa,WIELKIE DZIĘKI!Już drugi nasz pies dzięki Tobie ma szanse na domek Quote
bela51 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 To wspaniała wiadomośc. Zagladam tutaj czesto, ale nijak nie umialam pomóc. Trzymam mocno kciuki. To przepiekny pies ! Quote
Romka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Mamanabank,która rozmawia z obiema stronami,ze się tak wyrażę na pewno napisze więcej... Quote
kajkoowa Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Anawa, bardzo dziek dziękujemy! Oby to był TEN dom! Quote
mamanabank Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Przeprowadziłam dzisiaj kilka rozmów z Panią Porto i z Państwem zainteresowanym adopcją. Z rozmowy telefonicznej dom naprawdę wymarzony, dom z ogrodem, mieszkanie dla psa w domu, Porto miałby być towarzyszem dla Pana, bo Pan uwielbia leśne wędrówki. W domu jest przygarnięta wprost "z ulicy" porzucona suczka, która była w ciąży, została wysterylizowana, więc dom jak najbardziej świadomy, w dodatku transport już się znalazł i to do samego Łowicza, ale... no właśnie, jest ale. W ostatnich dniach i Pani znalazła potencjalny dom dla Porto i czeka na decyzję zainteresowanego, która miała zapaść do dzisiejszego wieczora. Quote
mamanabank Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Pani podjęła decyzję :-) wybrała dom w okolicach Kłodzka :-) Cały czas prowadzimy rozmowy telefoniczne ustalając szczegóły adopcji. Wczoraj zainteresowany Pan kontaktował się już bezpośrednio z Panią Porto, na której tak samo zrobił bardzo dobre wrażenie. Jest szansa, że Porto jeszcze w tym tygodniu trafi do nowego domu. Trzymajcie kciuki. Quote
Romka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Super,oby się nie rozmyśliła!Trzymamy kciuki!Proszę pani to jest najlepszy domek dla Porto!:lol: Quote
kajkoowa Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Świetnie! Dom w okolicach Kłodzka to ten dom od Anawy? Quote
anawa Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Kaja10014']Świetnie! Dom w okolicach Kłodzka to ten dom od Anawy?[/QUOTE] Tak, to ten dom. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :) A tak dla wyjaśnienia: zwyczajna sytuacja - zrobiłam Porto ogłoszenie na alegratce (nawiasem mówiąc tylko gratce wierzę i stamtąd mam odpowiedzi na ogłoszenia) i wyróżniałam od czasu do czasu, żeby Porto nie spadł z pierwszych stron. Domek z Kłodzka jest właśnie odpowiedzią na to ogłoszenie :) Quote
kajkoowa Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='anawa']Tak, to ten dom. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :) A tak dla wyjaśnienia: zwyczajna sytuacja - zrobiłam Porto ogłoszenie na alegratce (nawiasem mówiąc tylko gratce wierzę i stamtąd mam odpowiedzi na ogłoszenia) i wyróżniałam od czasu do czasu, żeby Porto nie spadł z pierwszych stron. Domek z Kłodzka jest właśnie odpowiedzią na to ogłoszenie :)[/QUOTE] To strasznie się ciesze i trzymam mocno kciuki, żeby się udało! Quote
Recommended Posts