mamanabank Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Kilka dni temu zadzwoniła do mnie pani z prośbą o pomoc w poszukiwaniu domu dla psa, który pozostał samotny w ogrodzie przy domu, w którym mieszkał jej tata, zmarł w maju. Od tej pory pies przebywa właściwie sam, jakiś pan przychodzi tylko go karmić i co jakiś czas przyjeżdża pani, żeby z nim pobyć. Pies śpi sobie w budzie i niesamowicie tęskni za człowiekiem. PORTO jest 8-letniem psem w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Jest bardzo łagodny, nie wykazuje agresji ani do ludzi, ani do psów. Bez problemu wpuścił mnie na teren swojej posesji, łagodnie powąchał, pozwolił się pogłaskać i zajął się obserwowaniem moich psów i dzieci za bramą. Wyglądał tak, jakby chciał się z nimi wszystkimi pobawić. Wykazuje ogromną ciekawość, jest zdrowy i zaszczepiony, na pewno nie wykastrowany. Ma bardzo ciekawy czekoladowy odcień sierści. Jego problemem jest lęk przed burzą. Zwykle podczas burzy pan zabierał go do domu, wtedy się uspokajał. Bał się też lampy błyskowej, która kojarzy mu się z błyskawicą, dlatego nie zrobiłam dużo zdjęć, żeby go nie stresować, na jednym zdjęciu widać, jak chowa się przed fleszem za nogami pani. Kontakt do mnie 608 404 770, organmaster@gazeta.pl PORTO Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Porto akceptuje i uwielbia wnuczkę swojego pana, który odszedł. Bardzo chętnie się z nią bawi. Tu przywołany imieniem zbliża się do mnie przyjaźnie Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Ogon uniesiony do góry, bo za bramą dzieje się tyle ciekawych rzeczy, ale zwykle nie nosi tak ogona :-) Uciekający przed fleszem Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Czasu jest niewiele, pani chce go oddać jak najszybciej, jeśli zgłosi się po niego ktoś z okolicy to dostanie go bez mrugnięcia okiem, oby nie na łańcuch!!! Quote
Romka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jaki cudny pies,trzeba szybko działaćSpróbuje powiadomic troche dziewczyn od owczarków. Quote
Figafiga Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Wieczorkiem go powrzucam na wszystko co się da. A mam pytanie, czy mogę te zdjęcia w miare możliwości poobrabiać???poprzycinać, wyostrzyć i kolorów pododawać ?? Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 No jasne!!! Rób z nimi co chcesz :-) Quote
Romka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Zaprosiłam juz na watek wszystkie dziewczyny ,które były na wątku Lamii.Oby tylko chciały zajrzeć! Quote
bela51 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Piękny pies ! Naprawde szkoda, aby gdzies trafil na łancuch. Nie piszecie, gdzie on przebywa, gdzies w okolicach Warszawy ? Quote
Romka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nie ,pies przebywa w okolicach Łowicza,pod Nieborowem(tam jest słynny pałac Radziwiłłów)i jest do oddania na wczoraj. Quote
Paula03 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ale on jest śliczny! Mogłabym mu zrobić ogłoszenia! ;) Tylko nie wiem jaki tekst :) A kontakt do was dziewczyny? Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Tak, kontakt może być do mnie a tekst, poczekaj :-) PORTO - piękny DON poszukuje domu po śmierci pana... Porto pozostał samotny w ogrodzie przy domu po śmierci swojego pana. Od tej pory pies przebywa właściwie sam. Rodzina nie ma warunków na przygarnięcie psa. Samotny pies niesamowicie tęskni za człowiekiem. PORTO jest 8-letniem psem w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Jest bardzo łagodny, nie wykazuje agresji ani do ludzi, ani do psów. Toleruje obcych na swoim terenie. Wyglądał tak, jakby chciał się ze wszystkimi pobawić. Wykazuje ogromną ciekawość, jest zdrowy i zaszczepiony. Ma bardzo ciekawy czekoladowy odcień sierści. Jego problemem jest lęk przed burzą. Zwykle podczas burzy pan zabierał go do domu, wtedy się uspokajał. Porto wymaga pielęgnacji sierści oraz nauki podstawowego posłuszeństwa, w tym chodzenia na smyczy. Kontakt do mnie 608 404 770, organmaster@gazeta.pl Quote
Paula03 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='mamanabank']Tak, kontakt może być do mnie a tekst, poczekaj :-) PORTO - piękny DON poszukuje domu po śmierci pana... Porto pozostał samotny w ogrodzie przy domu po śmierci swojego pana. Od tej pory pies przebywa właściwie sam. Rodzina nie ma warunków na przygarnięcie psa. Samotny pies niesamowicie tęskni za człowiekiem. PORTO jest 8-letniem psem w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Jest bardzo łagodny, nie wykazuje agresji ani do ludzi, ani do psów. Toleruje obcych na swoim terenie. Wyglądał tak, jakby chciał się ze wszystkimi pobawić. Wykazuje ogromną ciekawość, jest zdrowy i zaszczepiony. Ma bardzo ciekawy czekoladowy odcień sierści. Jego problemem jest lęk przed burzą. Zwykle podczas burzy pan zabierał go do domu, wtedy się uspokajał. Porto wymaga pielęgnacji sierści oraz nauki podstawowego posłuszeństwa, w tym chodzenia na smyczy. Kontakt do mnie 608 404 770, organmaster@gazeta.pl Dzięki, niedługo będą ogłoszenia! ;) Quote
beka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Piekny, szkoda że córka nie moze go zabrać. Nie wyglada na 8 lat Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Nie może go zabrać ani córka ani syn... Pani mówi, że ma ok.8 lat, tak gdzieś, chyba... dokładnie nie pamięta, kiedy tata przyniósł go do domu, gdy był małą kulką, nie wiedziała też, że to pies w typie DONka :-o Quote
Figafiga Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Na dogo http://www.dogomania.pl/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji.-Jak-zg%C5%82asza%C4%87-ONki-str.-1/page138 i na OwP http://owczarki.eu/do_adopcji//psiaki/dojrzale Quote
mamanabank Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Figa, wielkie dzięki! Dzisiaj dzwoniłam do Pani z prośbą, żeby nie oddawała psa gdziekolwiek. Quote
anawa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Zaraz mu zrobię Gratkę. A swoją drogą to jakaś niezła rodzinka......... Pies jest piękny ale ten wiek nie ułatwi sprawy. Zrobiłam: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6559185_porto_piekny_don_poszukuje_domu_po.html i będę intensywnie myśleć o Porto....... Quote
bela51 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 To takie przykre. :-(U mnie w sąsiednim bloku, tez mieszkał starszy pan, ze starszym owczarkiem. Po smierci pana, syn uspil psa., zanim dowiedziałam sie o sprawie. :-( Mam tylko nadzieje, ze ojciec przeklnie go zza grobu.:angryy: Quote
mamanabank Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Anawa dziękuję za ogłoszenie, każde z nich zwiększa jego szansę na dobry dom, chociaz można się też spodziewać beznadziejnych telefonów, jak to zwykle bywa przy adopcjach owczarków. Quote
Paula03 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Informuję, że Porto ogłoszony linki przyjdą na moją pocztę jak coś! :) Ma ogłoszenia na 70 portalach, wiem mało, ale mi się śpieszy trochę. Quote
Recommended Posts