Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc dzień dzisiaj zaczął sie koszmarnie :placz:
Własnie mimo wszelkich naszych starań odeszła po cesarce 4 letnia suczka jamnika. 3 maluchy urodziły się w poniedziałek , ale dzis okazało się ze jeszcze dwa zalegaja w macicy.Toksemia była juz daleko posunięta i maluszki zostały bez matki.
Wieć szukają nowej "mamy " która je wykarmi.
Czy gdzieś w podblizu znajduje sie suczka, która urodziła małe?? niestety jesli sie nie znajdzie sądzę ,ze maluszki zostana uspione...
ale skoro juz sie pojawiły na tym świecie , zajęly nalezne sobie miejsce dajmy im szanse na szcżeśliwe i długie życie!!!

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

.Ania. napisał(a):
Czy jeśli mamka się nie znajdzie, czy będzie szansa odkarmić maluszki mlekiem dla szczeniąt?

szansa będzie ale to trudne zadanie, karmienie co 2-3 godziny, masowanie brzuszków itp. Jedna osoba nie da rady być 24 godziny na dobę przy maluszkach. Był tu na dogo nie tak dawno temat mamki, poszukaj może tam znajdziesz jakieś namiary na mamkę. Trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Dopiszcie w temacie ze pilne.
Trzymam kciuki za malenstwa.Inaczej niestety pomoc nie moge bo pracuje:-(gdybym nie pracowala wzielabym jedno na wychowanie:-(

To malenstw jest 3 czy 5?

Posted

chorobcia - może choć po jednym udałoby się komuś wziąć i odkarmić????
Kurdę - i jeszcze tak daleko mieszkam :placz::placz::placz: biedne maleństwa:placz::placz:
Mamusiuuuu - gdzie jesteś??????

Posted

Sunia Maupa4, buldożka Mona urodziła w sobotę szczeniaczki. Zostały chyba 4, reszta nie przeżyła. Może zgodziłaby się podrzucić suni chociaż jednego? Ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo ona oprócz Mony i szczeniaków ma jeszcze chyba 2 psy:shake: No i to Warszawa.

Posted

A w Azylu w Żorach nie ma jakiejś karmiącej suki? Tam chyba niedawno jakaś suka karmiła... Boże skoro już żyją 3 dni to czy naprawdę muszą zginąć...

Posted

Kurcze gdzieś był wątek o szczeniaczkach wyrzuconych z okna. Przeżył tylko jeden. Taka suńka w typie jamnika szorstkowsłosego. Nie mogę znaleźć wątku. Ktoś wie co się z nimi stało?

Posted

No wiec stanęło na tym , ze maluchy wylądowały u mnie.Ja moge je karmić co 2-3 h jak nalezy , do pracy je wezmę ze soba , ale długo chyba nie pociagnę .. a jutro pewni bedę chodzic jak zombi..
a tak się cieszyłam ze moję własne dziecko zaczęlo przesyp[iać całe noce , niedługo sobie pospałam

Posted

dziuba napisał(a):
Formica, pieski są w Zabrzu? Nie mam niestety żadnej psiej mamki pod ręką, ale pomogę chociaż nagłośnic sprawę :(

Tak są w Zabrzu i bede wdzieczna za nagłasnianie. Bardzo Was prosze o pomoc w szukaniu mamki , ja czasowo wysiadam i nie dam rady przeglądac jeszcze forum. Jesli ktoś cos znajdzie bede wdziećzna wielce . Piszcie na gg prosze.

Posted

Formica :buzi:
Jeśli to Cię pocieszy ja nadal jeszcze czasami wstaję w nocy i od 2,5 roku nie przespałam ani jednej całej...

Może potem coś się znajdzie dla maluszków. Sama bym wzięła jakiegoś na wychowanie, ale ja aż z Łodzi...no i pewnie TZ by się nie zgodził..

Posted

Najlepiej byłoby znaleźć mamkę. W ostateczności, jakby ktoś mógł chociaż jednego maluszka wziąść na odkarmienie, to też byłoby dobrze...

Posted

Aha zapomniałam dodać ,ze Państwo tej suni chcą te jamniczęta do siebie poodkarmieniu. Jedno napewno zostanie u nich , a dwóm pozostałaym szukają domków. Państwo byli zdruzgotani śmiercia suni i sami nie chcieli uspypiać maluszków , no ale niestety nie dadzą rady ich sami wychowac.

Posted

Na upartego jeśli nie znajdzie się mamka to mogę je odchowac do momentu az same zaczną coś podjadać , ale od 4 tyg muszą się wynieśc . Naprawdę nie mam warunków na trzy jamnicze maluchy pałętające pod nogami.

Posted

[quote name='anilla']jest suńka z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25875
z 3 szczeniakami, ale to jest schron a one takie maleńkie... trzeba by całą rodzinkę wyciągnąc i wtedy dostawić maluchy formicy:-(

Kurcze, żeby znalazł się tymczas dla całej gromadki. A Ci państwo by sie niezgodzili przygarnąć suki na czas karmienia szczeniąt?:oops:
A czy jej szczeniaki są już odchowane? Jeszcze nie przeczytałam wątku.

Posted

formica - więc oddasz je państwu jak będą miały ok. 4 tygodni...ale myślę, czy nie lepiej by było znaleźć im w tym momencie domki tymczasowe - chociaż 2??? Zeby cię odciążyć troszkę? W koncu jak ci ludzie chcą je potem wziąć powinni się zainteresować pomocą

Posted

Gdyby tak do wszystkich lecnic weterynaryjnych w Zabrzu i okolicy wyslac maila o poszukiwaniu mamki, moze ktos sie odezwie, albo podzwonic, jeszcze szybciej bedzie

Posted

a jeszcze gdyby tropem schroniskowym pojsc...no tylko ze wtedy to pewni cala rodzinke trzebaby wyciagnac

moze jest jakas karmiaca w schroniskach okolicznych

Posted

Pixie jest suka karmiąca link do wątku podany jest parę postów wyżej. Suka jest w Żorach. Tylko, że ona ma jeszcze trzy szczeniaki, ale już takie spore.
Tylko kto weźmie sukę z taką ilością szczeniąt?