APSA Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 magdyska25 napisał(a):Ja jestem za imieniem: Fistaszek :) Mi też pasuje do takiego małego i drobnego dziadeczka. Oby i on znalazł taki domek jak L...tka ;) (Morisowa, a co powiesz na imię Lando dla 'landseera'?) Quote
justynaz87 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Kasztanos i sunia z korytarza jeszcze z zeszłego tygodnia. Sunia słodka, nie wiem czy ma imię? Ale Kasztan.. łobuziak. Quote
morisowa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 bumel napisał(a):Może Frodo albo Fistaszek?:oops: Nie mogę go wybić sobie z głowy... Morisowa, jak już Maluch będzie miał imię, to wrzuciłabym go na kilka stron - tylko jeszcze potrzebowałabym kontakt ws. adopcji i może krótkie info, skąd się wziął w schronisku (o ile jest to wiadome). Przegłosowane, Fistaszek. Jest teraz moim ulubionym staruszkiem na rejonie (bo całą resztę wydałam ;) ) Kontakt może być na mnie: 602-18-45-73, magdalena61@poczta.onet.pl. Historii psiaka nie znam. Trafił w grudniu 2010, siedział pod biurem w mini-klatce. Teraz jesienią trafił pod moją opiekę, do "dużego" boksu z innymi psami. Jest zgodny, nie awanturuje się z psami. Łagodny do ludzi, wdzięczny. Łakomczuch :) Nastolatek. Apsa, mógłby być lando, ale już mi go wolontariusze nazwali, jest Sasza. Quote
bumel Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 morisowa napisał(a): Historii psiaka nie znam. Trafił w grudniu 2010, siedział pod biurem w mini-klatce. Teraz jesienią trafił pod moją opiekę, do "dużego" boksu z innymi psami. Jest zgodny, nie awanturuje się z psami. Łagodny do ludzi, wdzięczny. Łakomczuch :) Nastolatek. o rany, rok już siedzi:-( dobrze morisowa, że Fistaszek trafił w końcu do Ciebie. Ruszam z ogłoszeniami. Quote
Ewanka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Odwiedzam Fistaszka :) ... wskakuj na pierwszą , pokaż się ciotkom ;) Quote
APSA Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 justynaz87 napisał(a): Sunia słodka, nie wiem czy ma imię? Tosia :) To "Lando" zarezerwuj dla kolejnego ;) Quote
bumel Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Skleciłam taki tekst dla Fistaszka: [FONT=Calibri]Fistaszek – maleńki delikatny pinczer mix prosi o dom[/FONT] [FONT=Calibri]Fistaszek jest starszym Panem w typie pinczera, który czeka w wielkim schronisku już prawie rok, by ktoś go wreszcie zauważył. [/FONT][FONT=Calibri]To bardzo wdzięczny, delikatny i spokojny piesek, łagodny w stosunku do ludzi i żyjący w zgodzie z innymi psami. [/FONT] [FONT=Calibri]Nie możemy i nie chcemy mu powiedzieć: nie licz na nic, staruszków nikt nie chce.[/FONT] [FONT=Calibri]Wierzymy, że znajdzie się Ktoś, kto zauważy Fistaszka i podaruje mu spokojny i ciepły kącik a przede wszystkim odrobinę miłości.[/FONT] [FONT=Calibri]Starałam się, by nie było zbyt ckliwie, choć nie było mi łatwo, bo trzyma mnie w szponach listopadowa melancholia;). Jeśli mam coś zmienić lub dodać, dajcie znać.[/FONT] Quote
Ewanka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Bardzo fajny tekst dla Fi-Staszka ;) ... dla niego potrzebna ciepła osoba, taki tekst powinien jej się spodobać :) Quote
magdyska25 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Tosia jak na sunię onkę w podeszłym wieku całkiem dobrze chodzi! na początku nawet ciągnie. Psów nie zaczepia, lubi się przytulać, sama dopomina się o głaski. Fajna pannica. Czasami jak się rozpędzi to tył jej ląduje na ziemi ale wstaje bez większych problemów. Lubi jeść i jak zauważyła, że coś jest- miałam problemy z jej utrzymaniem- żarłokiem jest ;) Quote
DZIR Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 APSA napisał(a):[FONT=verdana]Nr 1253/11 albo 1209/11[/FONT], jest w gabinecie - tam gdzie była Mini i cziłałek. Edit, wiem, sa dwa: Tego fotografowałam po ogoleniu prawie do zera i nie wiem, gdzie jest: [FONT=verdana] [/FONT][FONT=verdana]ID: 1253/11 Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: beżowa Waga: 5,000 Skad: ul. Krzeczkowska[/FONT] A ten jest teraz w gabinecie: [FONT=arial]BRAK FOTO[/FONT] [FONT=verdana]ID: 1209/11 Gatunek: PIES [ PUDEL ] [ samiec ] Masc: biała Waga: 10,000 Skad: ul. Łodygowa/Radzymińska[/FONT] Przy okazji odkryłam nowy numer starego znajomego: [FONT=verdana] ID: 1429/11/P; 0820/11 Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: tricolor Skad: powrót z ucieczki Nowy (ale stary) z sali Dandiego albo Aresa: [/FONT][FONT=verdana] ID: 1421/11/P Gatunek: PIES [ SZNAUCER ] [ samiec ] Opis: pop 1204/07 Masc: pieprz i sól Skad: sm z ul Puławskiej[/FONT] Kudłatek z gabinetu: [FONT=verdana] ID: 1416/11 Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Opis: w typie PON Masc: beżowy przesiany czarnym Waga: 20,000 Skad: Al. Krakowska[/FONT] Dziewczyny proszę wstawcie tego sznaucera do MALAwaszki http://www.dogomania.pl/threads/13364-Sznaucery-w-schroniskach-informacje-bie%C5%BC%C4%85ce-ZAJRZYJ-i-pom%C3%B3%C5%BC!!! Stare sznaucery się adoptują. Trzeba tylko trochę zdjęc .Podziwiam Was i pozdrawiam. Quote
morisowa Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 bumel napisał(a):Skleciłam taki tekst dla Fistaszka: [FONT=Calibri]Fistaszek – maleńki delikatny pinczer mix prosi o dom[/FONT] [FONT=Calibri]Fistaszek jest starszym Panem w typie pinczera, który czeka w wielkim schronisku już prawie rok, by ktoś go wreszcie zauważył. [/FONT][FONT=Calibri]To bardzo wdzięczny, delikatny i spokojny piesek, łagodny w stosunku do ludzi i żyjący w zgodzie z innymi psami. [/FONT] [FONT=Calibri]Nie możemy i nie chcemy mu powiedzieć: nie licz na nic, staruszków nikt nie chce.[/FONT] [FONT=Calibri]Wierzymy, że znajdzie się Ktoś, kto zauważy Fistaszka i podaruje mu spokojny i ciepły kącik a przede wszystkim odrobinę miłości.[/FONT] [FONT=Calibri]Starałam się, by nie było zbyt ckliwie, choć nie było mi łatwo, bo trzyma mnie w szponach listopadowa melancholia;). Jeśli mam coś zmienić lub dodać, dajcie znać.[/FONT] Dzięki za tekst i ogłoszenia. tylko... psiak właśnie rozpoczął leczenie serca :/ Ma niedomykanie zastawek (?) Dostaje Benacor i Furosemid. Quote
bumel Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 morisowa napisał(a):Dzięki za tekst i ogłoszenia. tylko... psiak właśnie rozpoczął leczenie serca :/ Ma niedomykanie zastawek (?) Dostaje Benacor i Furosemid. tyle złego na jednego małego psa:-( i jelita i serce. Quote
dziuniek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 APSA napisał(a): Wiem, że mieszkanie w śródmieściu, pani ma już psa i kilka kotów :) Kochane Wolontariuszki! Trafiłam na Wasze forum przypadkiem, albo prawie przypadkiem, bo to ja właśnie jestem ową panią, co wzięła Tarzyka. W tym roku odeszły moje dwa wiekowe psy(były u mnie 12 lat), wzięte wprost z ulicy. Wtedy nawet nie myslałam, żeby odwozić je do schroniska. A teraz chciałam wziąć jakiegoś psa, który był tam juz długo, ale kiedy po niego przyjechałam, to dziwnie zniknął, więc wzięłam innego(Badiego-Marcusa), a miesiąc później Tarzyka-Szafirka. Od tamtej pory przegladam różne schroniskowe posty i po prostu jestem przerażona ilością bezpańskich psów w potrzebie i tym, że mimo ogłoszeń na różnych forach ludzie się po nie nie zgłaszają. Wolą rodowodowe szczeniaki za ciężkie pieniądze do pokazywania na wystawach, zamiast wybrać sobie dowolnego psa ( w prawie dowolnej rasie, maści, wieku, wielkości itd.) ze schroniska. Wiem, że ludzie nigdy nie grzeszyli miłosierdziem, nie tylko dla zwierząt, że są snobami, ulegają modzie na buty, ubrania i na ...psy, które potem wyrzucaja, jak zużyty przedmiot. Bo skąd w schroniskach tyle zwierzat??? Najbardziej żal mi właśnie tych "staruszków", które w większości nie doczekają adopcji, bo są już stare albo chore. Moje psy zostały ocenione na "co najmniej dziesięcioletnie", ale chciałabym każdemu pokazać, jak Marcus biega i skacze za piłką, bawi się pluszowymi zabawkami jak szczeniak i jest chodzącym ideałem z psiego rodu. A Tarzyk?? Okazuje się, że wcale nie ma chorego serca,enarenal i furosemid wcale mu nie potrzebne (czyżby jakiś sponsor przekazał na rzecz schroniska parę kilo tych specyfików, bo co czytam, to tylko to dostają? Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam), słyszy i widzi lepiej niż ja, a jest tak zajadłym obrońcą naszego wspólnego łóżka (wiem,wiem, wstydzę się), że po prostu nie mogę uwierzyć, że to pies, którego ktoś porzucił. Co prawda niektórzy mówią, że mi zawsze trafiają się dobre psy i koty, ale przecież nie biorę ich tak często. Może zwierzęta w schronisku chorują ze smutku i samotności, poddają sie w końcu, nie chcą już żyć, bo co to za życie? Ale to ludzie zgotowali im ten straszny los i ludzie powinni im pomóc. Przed tymi, którzy poświęcają swój wolny czas na wolontariat w schroniskach, chylę czoła, a do każdego, kto trafi na tę stronę apeluję: NIE KUPUJCIE PSA, WEŹCIE GO ZE SCHRONISKA, ON NA WAS CZEKA, NIE POZWÓLCIE MU UMRZEĆ WŚRÓD KLATEK! Przepraszam za te wynurzenia, ale ciągle są ujawniane takie sprawy, jak w Korabiewicach, a ja ciągle widzę na ulicach nowe yorki, labradory, mopsy, kiedy w schroniskach czeka tyle bezdomnych, wspaniałych psów! Quote
sleepingbyday Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 "a jest tak zajadłym obrońcą naszego wspólnego łóżka (wiem,wiem, wstydzę się)" no nie - chyba nie przed nami?!?!? ;-) przy okazji zapraszamy też na http://psiegranemarzenia.pl/ portal o adopcji psich dziadków. Quote
iwna5702 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Od czasu do czasu tu zglądam - a teraz z konkretna sprawa - chodzi o Elje z mojego podpisu - szukam poleconego miejsca na zime- jest to sunia wyraznie doowa ktora los skazała na tułaczke na razie ma miejsce w budzie ale w ciagu max. 2 tygodni musi ja opuścic. Szukam dla niej hotelikowego cieplego miejsca w W-wie lub okolicy , w domu. Platne lub za karmę, . Sprawa jest bardzo pilna. Poradzcie cos proszę Sunia jest zgodna i zaakceptuje towarzystwo innych zwierzaków - tj. kotów oraz nie ma znaczenia dla niej płeć towarzystwa. Quote
Mapet Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dziuniek, Dziuniek - gdyby więcej takich ludzi jak Ty to schroniska nie byłyby potrzebne. Pozdrawiam ciepło. Quote
Mapet Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Na 99% nie dam rady byc w ten weekend, BARDZO prosze o zajrzenie do 11b - czy ten ślepy staruszek ma suchą szmatę (Burek, slepy i z duzymi problemami z chodzeniem). Rozmawiałam z opiekunką, żeby go przeniosła albo Dzikusa - bo Dzikus zaczepia przez siatkę Burka do tego stopnia, że ten boi się własnej klatki. Wyciąga mu posłanie i wywala miskę #placz a to nasz Kavalierek http://www.dogomania.pl/threads/218315-mix-peki%C5%84czyka-za-kratami-%28?p=18069631 Quote
Kasia77 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 morisowa napisał(a):Dziś na paluch trafiła staruteńka sunia mix jamnika, zestresowana, wystraszona, dygotała cała :-( czy mała jest gdzieś pokazana? a ta dziewczyna tez z Palucha? , jak sie trzyma? http://www.rott.pl/forum/viewtopic.php?t=933&sid=f3c6549282888027f24288062a27d187 Quote
morisowa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dziś na paluch trafiła staruteńka sunia mix jamnika, zestresowana, wystraszona, dygotała cała :-( Dzięki exploit-oit (która znalazła ogłoszenie, że ktoś suni szuka) następnego dnia odebrała ją właścicielka :) Quote
APSA Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kasia77 napisał(a):a ta dziewczyna tez z Palucha? , jak sie trzyma? http://www.rott.pl/forum/viewtopic.php?t=933&sid=f3c6549282888027f24288062a27d187 Z Palucha. Muszę dopytać jej wolontariuszkę. Skrzynka trochę wyczyszczona :) Quote
APSA Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Rottkowata Gaja przy remoncie klatek została gdzieś przeniesiona, będę musiała jej poszukać. Tekla ma się gorzej :( Wyszłam dziś ze śliczną sunią - dzikunią. Najpierw chwilę ją ganiałam, żeby złapać ją na smycz, na spacerze nie było źle. Jak sobie węszyła, nie przeszkadzało jej nawet głaskanie :) Wyszłyśmy też z zaległościami z sali 2 (Angus/Pongo, Maniek i chyba coś jeszcze (?)). Zenita tylko wygłaskałam - był bardzo zawiedziony, że nie ma spaceru. A Eryk Trzynastek ponownie miał skręt / rozszerzenie żołądka, żyje, ale jest w szpitalu :( Quote
Alekssandra Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Wiki została adoptowana - dziękuję za ogłoszenia i pomoc :) Quote
puch555 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 W niedzielę wyszły 10,11,12,13 i gabinet. Pieski z tych sal wychodzą systematycznie co tydzień. Posłanka w 11 wszystkie zmienione. Quote
Recommended Posts