aska_1501 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Kochani, czym karmić 7-tygodniową bokserkę? U poprzedniego właściciela była karmiona kaszkami, kleikami dla małych dzieci...Jednak teraz ma rozwolnienie po takim jedzonku...Pomóżcie:placz: Quote
niki_ill Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Musisz ja przestawic na dobra karme dla szczeniat ras duzych. Jest wiele karm do wyboru. Poczytaj temat "zywienie". Idz do weta, on Cie poprowadzi i powie jak ja stopniowo przestawic na dobra karme. pozdrawiam Quote
e.v.a Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 przedewszystkim nie dawaj jej mleka!!kleiki tez nie. 7 tygodniowy piesek powinien jesc juz samodzielnie "stałe" jedzonko . jesli nie chcesz suchej karmy dawaj suni ryż z marchwewka i delikatne miesko (kurczakowe :)) oczywiscie wszystko ugotowane :) kaszamoze byc nie trawiona przez psa wiec ryż jest bezbieczniejszy pozdrowionka Quote
Iza i Fidel Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Ja swojemu w tym wieku dawalam Royala namoczonego w wodzie. Quote
apple Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Witam! Też mam bokserka. Od zawsze ma problemy z trawieniem kaszy. Zawsze po niej ma rozwolnienie. Dlatego podaję mu ryż gotowany z mięsem mielonym lub miesem z kurczaka lub podrobami i warzywkami. Od tej pory nie ma problemu! Aha pamiętaj - nie nalezy przyprawiać psu jedzenia żadnymi kostkami rosołowymi, wegetami itp. To co dobre dla nas nie zawsze jest dobre dla naszego psiaka. Mam nadzieję że jak tylko odstawisz kaszę i inne chemie (kleiki itp) to sytuacja się poprawi.Pozdrawiam! Quote
Cimi Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 apple napisał(a): Od zawsze ma problemy z trawieniem kaszy. Prawie każdy pies nie trawi :cool1:. Quote
leemonca Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 mój psiula też miał potworne rozwolnienie po przywiezieniu go do domu. Jadł ryż z marchewką i kurczakiem i pił dużo mleka. Weterynarz stwierdził u niego zapalenie jelita grubego, dał antybiotyki i kazał odstawić gotowane jedzonko. Przeszedł na namoczoną eukanubę.Wszystkie dolegliwości się skończyły, tyle że jednocześnie odstawiliśmy mu mleko i właściwie do tej pory nie wiemy co zadziałało: odstawienie mleka, czy nowa dieta i antybiotyk. Przypuszczam jednak, że przyczyną rozwolnienia było mleko. Więc jeśli dajesz mleko, to spróbuj je odstawić Quote
apple Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Sądzę że to mleko mój Kronosek też nie trawi mleka. zawsze po nim ma rewolucje i mimo że je bardzo lubi to odstawiłam je zupełnie. Quote
e.v.a Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 ach to mleko :razz: apple wegeta i kostki rosolowe ni esa wcale takie dobre dla nas;) tez powinnismy je ograniczyc do minimum . co do kaszy to Cimi ma racje zadko ktory pies ja trawi Quote
Doda1211 Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 zazwyczaj tak jest, że dorosłe psy po wypiciu mleka (jeśli nie są przyzwyczajone) mają rewolucje z brzusiem, ale mój jest można powiedzieć wyjątkiem potwierdzjacym regułę i mleczko dostaje czasem jako przysmak :D Quote
apple Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 evaxon napisał(a):ach to mleko :razz: apple wegeta i kostki rosolowe ni esa wcale takie dobre dla nas;) tez powinnismy je ograniczyc do minimum . co do kaszy to Cimi ma racje zadko ktory pies ja trawi Nie koniecznie znam psy które uwielbiaja kaszę - i nie maja z nia problemów. Jak np. mój stary kundelek Quote
e.v.a Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 apple napisał(a):Nie koniecznie znam psy które uwielbiaja kaszę - i nie maja z nia problemów. Jak np. mój stary kundelek a czy ja napisalam ze kazdy ???:roll: napislaam ze zadko ktory .moja poprzednia psina tez kasze wcinala i nie bylo problemow :razz: Quote
Recommended Posts