Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani,
czym karmić 7-tygodniową bokserkę? U poprzedniego właściciela była karmiona kaszkami, kleikami dla małych dzieci...Jednak teraz ma rozwolnienie po takim jedzonku...Pomóżcie:placz:

Posted

Musisz ja przestawic na dobra karme dla szczeniat ras duzych. Jest wiele karm do wyboru. Poczytaj temat "zywienie".
Idz do weta, on Cie poprowadzi i powie jak ja stopniowo przestawic na dobra karme.

pozdrawiam

Posted

przedewszystkim nie dawaj jej mleka!!kleiki tez nie. 7 tygodniowy piesek powinien jesc juz samodzielnie "stałe" jedzonko . jesli nie chcesz suchej karmy dawaj suni ryż z marchwewka i delikatne miesko (kurczakowe :)) oczywiscie wszystko ugotowane :) kaszamoze byc nie trawiona przez psa wiec ryż jest bezbieczniejszy
pozdrowionka

Posted

Witam!
Też mam bokserka. Od zawsze ma problemy z trawieniem kaszy. Zawsze po niej ma rozwolnienie. Dlatego podaję mu ryż gotowany z mięsem mielonym lub miesem z kurczaka lub podrobami i warzywkami. Od tej pory nie ma problemu! Aha pamiętaj - nie nalezy przyprawiać psu jedzenia żadnymi kostkami rosołowymi, wegetami itp. To co dobre dla nas nie zawsze jest dobre dla naszego psiaka. Mam nadzieję że jak tylko odstawisz kaszę i inne chemie (kleiki itp) to sytuacja się poprawi.Pozdrawiam!

Posted

mój psiula też miał potworne rozwolnienie po przywiezieniu go do domu. Jadł ryż z marchewką i kurczakiem i pił dużo mleka. Weterynarz stwierdził u niego zapalenie jelita grubego, dał antybiotyki i kazał odstawić gotowane jedzonko. Przeszedł na namoczoną eukanubę.Wszystkie dolegliwości się skończyły, tyle że jednocześnie odstawiliśmy mu mleko i właściwie do tej pory nie wiemy co zadziałało: odstawienie mleka, czy nowa dieta i antybiotyk. Przypuszczam jednak, że przyczyną rozwolnienia było mleko.
Więc jeśli dajesz mleko, to spróbuj je odstawić

Posted

ach to mleko :razz:

apple wegeta i kostki rosolowe ni esa wcale takie dobre dla nas;) tez powinnismy je ograniczyc do minimum .

co do kaszy to Cimi ma racje zadko ktory pies ja trawi

Posted

zazwyczaj tak jest, że dorosłe psy po wypiciu mleka (jeśli nie są przyzwyczajone) mają rewolucje z brzusiem, ale mój jest można powiedzieć wyjątkiem potwierdzjacym regułę i mleczko dostaje czasem jako przysmak :D

Posted

evaxon napisał(a):
ach to mleko :razz:

apple wegeta i kostki rosolowe ni esa wcale takie dobre dla nas;) tez powinnismy je ograniczyc do minimum .

co do kaszy to Cimi ma racje zadko ktory pies ja trawi

Nie koniecznie znam psy które uwielbiaja kaszę - i nie maja z nia problemów. Jak np. mój stary kundelek

Posted

apple napisał(a):
Nie koniecznie znam psy które uwielbiaja kaszę - i nie maja z nia problemów. Jak np. mój stary kundelek

a czy ja napisalam ze kazdy ???:roll: napislaam ze zadko ktory .moja poprzednia psina tez kasze wcinala i nie bylo problemow :razz: