plina Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Szczeniaki (wszystkie chłopaki) urodziła suczka moich sąsiadów. Niestety są to sąsiedzi nieprzejmujący się zbytnio losem swoich zwierzaków. Suczkę muszę podkarmiać ja, cały dzień biega po ulicy. Co się dziwić - zaszła w ciążę :shake: Sąsiedzi nie mają warunków na trzymanie zwierząt, dlatego już poszukujemy chętnych, żeby jak tylko szczeniaki osiągną dobry wiek, wyrwać je z tamtego domu. Szczeniaki mają na dzień dzisiejszy 19 dni, są przeuroczymi kluskami. Na pierwszym zdjęciu jest mama małych, ale wątpię, czy szczeniaki będą do niej podobne. Dzieciaczki na razie spędzają czas na spaniu i jedzeniu, na sesji zdjęciowej przysypiały :evil_lol: Można się umówić i zobaczyć małe. Kontakt: emaiil: obipg@tlen.pl tel: 794-264-078 Quote
kagome19 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='plina'] Łatka w kształcie serduszka :loveu: wszystkie maleństwa są przepiękne Quote
Betbet Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Są przepiekn.ę ale suczke trzebaby wysterylizować:( Quote
plina Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Pytałam sąsiadkę, co ma zamiar zrobić za następną cieczką. Odpowiedź: "Albo będziemy sterylizować, albo szukać następnych domów" Wątpię, żeby wyszło ze sterylizacją, a na następne szczeniaki nie chcę czekać bezczynnie :angryy: Jest pomysł, żeby zapytać się o możliwość wzięcia psiaków z mamą do schroniska, ale nie wiem, czy przyjmą psa od prywatnej osoby... Betbet, jaki masz pomysł?... To niehumanitarne rozmnażać kundelki... Quote
Betbet Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 No jednak namawiać na sterylizację:( W schronisku nie brakuje nieszczęść... Quote
Pinesk@ Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Wątpię, żeby schronisko przyjęło psa, który ma właściciela. Tak jak pisze Betbet- nieszczęść w schronisku nie brakuje. A może ta Pani będzie chciała oddac sunie? Jeżeli sunia biega głodna... Może znalazłoby się nowy dom dla niej? Tylko wtedy nowi właściciele muszą suńkę wysterylizować. Quote
plina Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Będę ją przekonywać do sterylizacji, zaproponuję opiekę nad suńką po zabiegu bo niestety w domu sąsiadki nie ma warunków do opieki po operacji. Miejmy nadzieję, że się zgodzi. Moja mama jeszcze będzie z nią rozmawiać. Pani sama przyznaje, że nie daje rady wykarmić wszystkich swoich dzieci i psa.. A jeszcze około 4 tygodnia trzeba zacząć karmić trochę szczeniaki... Quote
kagome19 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jesli chcesz to moge porobic plakaty dla szczeniaczkow takie jak dla perelki zrobilam :) Quote
plina Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Szczeniaki będą ogłoszone w gazecie Malborskiej mam nadzieję na odzew... Quote
kagome19 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 plina, wysyłam ci na maila twoją część plakatu piesków do wydruku^^ Quote
plina Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Trzeba zrobić coś z tą Majką (mamuśką chłopaków)... Quote
plina Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 A oto psiaki z dzisiaj. Miały swoją pierwszą wizytę u weterynarza. Były bardzo dzielne :evil_lol: Tak śpimy po jedzonku: A to nasza mamuśka Maja: Quote
plina Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Brązowy szczeniak i ten z łatką w kształcie serduszka są już zamówione. Czekamy na domu dla pozostałej dwójki! :) Quote
kagome19 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Teraz tylko wyczarować pieniążki na drugie odrobaczenie :/ Ciężko będzie... Quote
Pinesk@ Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Kagome tak się składa, że mam akurat zapas tabletek na odrobaczenie- jeżeli chcesz dam Wam dla szczylków, w schronisku moge zostawic to odbierzecie, ewentualnie podasz adres domowy, moja mama będzie jutro w Malborku to by Wam dziewczyny porzuciła. Tylko powiedzcie ile chcecie. ;) Quote
kagome19 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Pinesk@, byłoby wspaniale :) powiedz może, w którym miejscu malborka będzie twoja mama. Zobaczymy czy ja cz yplina ma bliżej. Która będzie mieć bliżej to podejdzie^^ Quote
kagome19 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Pineks@ ratujesz nas :) Chociaż jeden koszt mniej będzie dla nas. Quote
plina Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Pinesk@, schodzę z komputera, nie będzie mnie najprawdopodobniej do 15:00. Jeszcze nie dostałam PW, miłego dnia Quote
Pinesk@ Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Właśnie prze chwilą wysłałam, wcześniej pisałam do kagome ale też już zeszła. Także czekam dziewczyny na odp, pozdr. Quote
plina Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Jednak szukamy domku także dla brązowego psiaka! Quote
plina Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Tak, niestety. Ale jest taki piękny, że założę się, że pójdzie pierwszy zaraz po Serduszku:loveu: Quote
Recommended Posts