Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaki (wszystkie chłopaki) urodziła suczka moich sąsiadów. Niestety są to sąsiedzi nieprzejmujący się zbytnio losem swoich zwierzaków. Suczkę muszę podkarmiać ja, cały dzień biega po ulicy. Co się dziwić - zaszła w ciążę :shake:
Sąsiedzi nie mają warunków na trzymanie zwierząt, dlatego już poszukujemy chętnych, żeby jak tylko szczeniaki osiągną dobry wiek, wyrwać je z tamtego domu.
Szczeniaki mają na dzień dzisiejszy 19 dni, są przeuroczymi kluskami. Na pierwszym zdjęciu jest mama małych, ale wątpię, czy szczeniaki będą do niej podobne.
Dzieciaczki na razie spędzają czas na spaniu i jedzeniu, na sesji zdjęciowej przysypiały :evil_lol:
Można się umówić i zobaczyć małe.

Kontakt:
emaiil: obipg@tlen.pl
tel: 794-264-078

Posted

Pytałam sąsiadkę, co ma zamiar zrobić za następną cieczką. Odpowiedź: "Albo będziemy sterylizować, albo szukać następnych domów"
Wątpię, żeby wyszło ze sterylizacją, a na następne szczeniaki nie chcę czekać bezczynnie :angryy:
Jest pomysł, żeby zapytać się o możliwość wzięcia psiaków z mamą do schroniska, ale nie wiem, czy przyjmą psa od prywatnej osoby...
Betbet, jaki masz pomysł?...
To niehumanitarne rozmnażać kundelki...

Posted

Wątpię, żeby schronisko przyjęło psa, który ma właściciela. Tak jak pisze Betbet- nieszczęść w schronisku nie brakuje. A może ta Pani będzie chciała oddac sunie? Jeżeli sunia biega głodna... Może znalazłoby się nowy dom dla niej? Tylko wtedy nowi właściciele muszą suńkę wysterylizować.

Posted

Będę ją przekonywać do sterylizacji, zaproponuję opiekę nad suńką po zabiegu bo niestety w domu sąsiadki nie ma warunków do opieki po operacji. Miejmy nadzieję, że się zgodzi.
Moja mama jeszcze będzie z nią rozmawiać. Pani sama przyznaje, że nie daje rady wykarmić wszystkich swoich dzieci i psa.. A jeszcze około 4 tygodnia trzeba zacząć karmić trochę szczeniaki...

Posted

A oto psiaki z dzisiaj. Miały swoją pierwszą wizytę u weterynarza. Były bardzo dzielne :evil_lol:

Tak śpimy po jedzonku:

A to nasza mamuśka Maja:

Posted

Kagome tak się składa, że mam akurat zapas tabletek na odrobaczenie- jeżeli chcesz dam Wam dla szczylków, w schronisku moge zostawic to odbierzecie, ewentualnie podasz adres domowy, moja mama będzie jutro w Malborku to by Wam dziewczyny porzuciła. Tylko powiedzcie ile chcecie. ;)

Posted

Pinesk@, byłoby wspaniale :)
powiedz może, w którym miejscu malborka będzie twoja mama. Zobaczymy czy ja cz yplina ma bliżej. Która będzie mieć bliżej to podejdzie^^