Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz co, to jednak dziwne że obie w tym samym czasie chorują... Saneczkowanie wskazuje na robaki albo problemy z układem wydalniczym (problemy z qpą). A u Nariny alergia po tylu latach? Dziwne to wszystko... To wet zdiagnozował alergię? Na problemy tego typu dobrze jest zrezygnować na jakiś czas z gotowego jedzenia i podawać lekkie- np ryż z mięsem mielonym, ugotowanym. Nie obciąża układu pokarmowego i jest lekkostrawne- jeżeli Blanka ma problemy z załatwianiem się, powinno pomóc...
Trzymam kciuki za dziewczyny :thumbs:

• Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

arielka186 napisał(a):
Wiesz co, to jednak dziwne że obie w tym samym czasie chorują... Saneczkowanie wskazuje na robaki albo problemy z układem wydalniczym (problemy z qpą). A u Nariny alergia po tylu latach? Dziwne to wszystko... To wet zdiagnozował alergię? Na problemy tego typu dobrze jest zrezygnować na jakiś czas z gotowego jedzenia i podawać lekkie- np ryż z mięsem mielonym, ugotowanym. Nie obciąża układu pokarmowego i jest lekkostrawne- jeżeli Blanka ma problemy z załatwianiem się, powinno pomóc...
Trzymam kciuki za dziewczyny :thumbs:

Problemów z wydalaniem Blanka nie ma żadnych i to jest właśnie to. Robaków też tam żadnym nie widać. Już nie wymiotuje, ale czasem saneczkuje.
Tak, alergię stwierdziła nasz "cudowny wet", ale po tym jak przeczytałam z mamą w książce o objawach alergi (przepełnianie gruczołów okołoodbytowych, infekcje uszu, zapalenie warg-o którym również wet nie wiedział i mówił, że jej śmierdzi z psyka od kamienia nazębnego), które się wszystkie zgadzały i powiedziałyśmy wetowi. A ona na to "no tak, to może być alergia pokarmowa!...brak słów. Narina nie może jeść żadnych gotowanych, tylko suchą dla alergików-Blance też zasmakowała (swojego RCanina nie je...) :D

Posted

Mój westik też je hipoalergiczną karmę- na bazie ryby- taką "aromatyczną" :D czyli po prostu śmierdzącą rybą- wszystkie psy muszą dostać chociaż kilka ziarenek tej karmy, bo nie chcą swojej jeżeli Paco ma tą lepszą ;)

Posted

Cieszę się, że już lepiej:multi:- u nas to była wirusówka i niestety nie poszło tak łatwo.
Co do zapaszków, to niestety im bardziej cuchnie tym lepiej smakuje:evil_lol::evil_lol:

P.s. nowa strona to może jakaś nowa foteczka mojego pycholka?:loveu:

Posted

arielka186 napisał(a):
Mój westik też je hipoalergiczną karmę- na bazie ryby- taką "aromatyczną" :D czyli po prostu śmierdzącą rybą- wszystkie psy muszą dostać chociaż kilka ziarenek tej karmy, bo nie chcą swojej jeżeli Paco ma tą lepszą ;)

Nasza pachnie dość...hhmm normalnie? :D
Tak, Blanka swojej nie ruszy do póki nie zobaczy co je Narina...
Chiquita&DeeDee napisał(a):
Cieszę się, że już lepiej:multi:- u nas to była wirusówka i niestety nie poszło tak łatwo.
Co do zapaszków, to niestety im bardziej cuchnie tym lepiej smakuje:evil_lol::evil_lol:

P.s. nowa strona to może jakaś nowa foteczka mojego pycholka?:loveu:

Tak-śmierdzi, tzn., że dobre :D

Nowa stronka :) A ja fotek nie mam żadnych już :D

Posted

Mani2000 napisał(a):
Chc e go zobaczyć,najlepiej na zdjęciach!
:D

Hehe :evil_lol: Cwaniak :eviltong: Fotek nie mam żadnych niestety.

Wyjaśniło się "zatrucie" Blanki :D Młoda w piątek dostaa cieczkę-już nie wymiotuje, nie saneczkuje :roll::lol:
Więc na wystawę do Miastka pojedziemy ;)

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']No proszę, jak to dobrze, że ja nie wiem co to cieczka :D
Może jakieś małe, malutkie zdjątko pysia? ;)
Mam kilka fotek ze spacerku :) Ale jeszcze na aparacie, może w weekend będą ;)

A póki co, filmik z obozu z psem :D
[FONT=arial]http://www.youtube.com/user/KASANDRAiBLANKA?feature=mhee#p/u/0/m3kFutp4vJk[/FONT]

Posted

[quote name='arielka186']Nie mogę wejść przez ten link... :niewiem: :sad:
Tak jak pisze Molowe ;)
[quote name='Molowe']arielka186 musisz sobie ten link skopiować i wkleić do wyszukiwarki:D Wtedy Ci się wyświetli

A sam filmik jest świetny!
Dziękuję :)

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Hehehehehehheh, pewnie same 5 masz:razz: jak Blanka Ci pomaga się uczyć:diabloti:

Taaaak, same 5 :D
Blanka pomga mi się uczyć? :D Musiałabym ją nie wiadomo jak prosić :diabloti:
Bo ja "próbuję" odrabiać lekcje (oglądając telewizję lub pisząc na dogo), a ona drapie mi w nogi, piszczy i kwiczy z zabawką w pysku :evil_lol: No a ja...jak mam nie ulec tym prośbom-rzucam lekcje i idę porzucać pluszaka :roll:

Posted

Zmieniłam wygląd pierwszego postu :lol:

A teraz fotki ;) Kupiłam Blance taki świetny transporter w super przecenie do noszenia jak plecak, torbę, do przypięcia do roweru i wgl pełno świetnych funkcji :loveu: Oto fotki: