Vesper Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Wiesz co, to jednak dziwne że obie w tym samym czasie chorują... Saneczkowanie wskazuje na robaki albo problemy z układem wydalniczym (problemy z qpą). A u Nariny alergia po tylu latach? Dziwne to wszystko... To wet zdiagnozował alergię? Na problemy tego typu dobrze jest zrezygnować na jakiś czas z gotowego jedzenia i podawać lekkie- np ryż z mięsem mielonym, ugotowanym. Nie obciąża układu pokarmowego i jest lekkostrawne- jeżeli Blanka ma problemy z załatwianiem się, powinno pomóc... Trzymam kciuki za dziewczyny :thumbs: Quote
Casablanca Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 arielka186 napisał(a):Wiesz co, to jednak dziwne że obie w tym samym czasie chorują... Saneczkowanie wskazuje na robaki albo problemy z układem wydalniczym (problemy z qpą). A u Nariny alergia po tylu latach? Dziwne to wszystko... To wet zdiagnozował alergię? Na problemy tego typu dobrze jest zrezygnować na jakiś czas z gotowego jedzenia i podawać lekkie- np ryż z mięsem mielonym, ugotowanym. Nie obciąża układu pokarmowego i jest lekkostrawne- jeżeli Blanka ma problemy z załatwianiem się, powinno pomóc... Trzymam kciuki za dziewczyny :thumbs: Problemów z wydalaniem Blanka nie ma żadnych i to jest właśnie to. Robaków też tam żadnym nie widać. Już nie wymiotuje, ale czasem saneczkuje. Tak, alergię stwierdziła nasz "cudowny wet", ale po tym jak przeczytałam z mamą w książce o objawach alergi (przepełnianie gruczołów okołoodbytowych, infekcje uszu, zapalenie warg-o którym również wet nie wiedział i mówił, że jej śmierdzi z psyka od kamienia nazębnego), które się wszystkie zgadzały i powiedziałyśmy wetowi. A ona na to "no tak, to może być alergia pokarmowa!...brak słów. Narina nie może jeść żadnych gotowanych, tylko suchą dla alergików-Blance też zasmakowała (swojego RCanina nie je...) :D Quote
Vesper Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Mój westik też je hipoalergiczną karmę- na bazie ryby- taką "aromatyczną" :D czyli po prostu śmierdzącą rybą- wszystkie psy muszą dostać chociaż kilka ziarenek tej karmy, bo nie chcą swojej jeżeli Paco ma tą lepszą ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Cieszę się, że już lepiej:multi:- u nas to była wirusówka i niestety nie poszło tak łatwo. Co do zapaszków, to niestety im bardziej cuchnie tym lepiej smakuje:evil_lol::evil_lol: P.s. nowa strona to może jakaś nowa foteczka mojego pycholka?:loveu: Quote
Casablanca Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 arielka186 napisał(a):Mój westik też je hipoalergiczną karmę- na bazie ryby- taką "aromatyczną" :D czyli po prostu śmierdzącą rybą- wszystkie psy muszą dostać chociaż kilka ziarenek tej karmy, bo nie chcą swojej jeżeli Paco ma tą lepszą ;) Nasza pachnie dość...hhmm normalnie? :D Tak, Blanka swojej nie ruszy do póki nie zobaczy co je Narina... Chiquita&DeeDee napisał(a):Cieszę się, że już lepiej:multi:- u nas to była wirusówka i niestety nie poszło tak łatwo. Co do zapaszków, to niestety im bardziej cuchnie tym lepiej smakuje:evil_lol::evil_lol: P.s. nowa strona to może jakaś nowa foteczka mojego pycholka?:loveu: Tak-śmierdzi, tzn., że dobre :D Nowa stronka :) A ja fotek nie mam żadnych już :D Quote
Mani2000 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 nie ma fot:mad: lepiej od razu sie przyznawaj,zgubiłaś kabel:D :mad: :evil_lol: Quote
Casablanca Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Mani2000 napisał(a):nie ma fot:mad: lepiej od razu sie przyznawaj,zgubiłaś kabel:D :mad: :evil_lol: Nieeee :roll::oops: Nie, na prawdę nie mam żadnych fot :evil_lol: Quote
Mani2000 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Oj nie obejdzie sie bez bicia:D :evil_lol: Quote
Casablanca Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Mani2000 napisał(a):Oj nie obejdzie sie bez bicia:D :evil_lol: Ale ja mam psa obronnego i on mnie obroni :D Quote
Mani2000 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Casablanca napisał(a):Ale ja mam psa obronnego i on mnie obroni :D Chc e go zobaczyć,najlepiej na zdjęciach! :D Quote
Casablanca Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Mani2000 napisał(a):Chc e go zobaczyć,najlepiej na zdjęciach! :D Hehe :evil_lol: Cwaniak :eviltong: Fotek nie mam żadnych niestety. Wyjaśniło się "zatrucie" Blanki :D Młoda w piątek dostaa cieczkę-już nie wymiotuje, nie saneczkuje :roll::lol: Więc na wystawę do Miastka pojedziemy ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 No proszę, jak to dobrze, że ja nie wiem co to cieczka :D Może jakieś małe, malutkie zdjątko pysia? ;) Quote
Casablanca Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']No proszę, jak to dobrze, że ja nie wiem co to cieczka :D Może jakieś małe, malutkie zdjątko pysia? ;) Mam kilka fotek ze spacerku :) Ale jeszcze na aparacie, może w weekend będą ;) A póki co, filmik z obozu z psem :D [FONT=arial]http://www.youtube.com/user/KASANDRAiBLANKA?feature=mhee#p/u/0/m3kFutp4vJk[/FONT] Quote
Vesper Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Nie mogę wejść przez ten link... :niewiem: :sad: Quote
Molowe Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 arielka186 musisz sobie ten link skopiować i wkleić do wyszukiwarki:D Wtedy Ci się wyświetli A sam filmik jest świetny! Quote
Casablanca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='arielka186']Nie mogę wejść przez ten link... :niewiem: :sad: Tak jak pisze Molowe ;) [quote name='Molowe']arielka186 musisz sobie ten link skopiować i wkleić do wyszukiwarki:D Wtedy Ci się wyświetli A sam filmik jest świetny! Dziękuję :) Quote
Mani2000 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Casablanca napisał(a):Hehe :evil_lol: Cwaniak :eviltong: tak mnie zwą:D Quote
Casablanca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Mani2000 napisał(a):tak mnie zwą:D Hehe :evil_lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Filmik rewelacja:) Teraz to mogę zaczekać na fotki ;) A jak tam w szkole?:P Quote
Casablanca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Filmik rewelacja:) Teraz to mogę zaczekać na fotki ;) A jak tam w szkole?:P Dziękuję :) A w szkole...szkoda gadać :D Mam JUŻ dość :D Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Hehehehehehheh, pewnie same 5 masz:razz: jak Blanka Ci pomaga się uczyć:diabloti: Quote
Casablanca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Chiquita&DeeDee napisał(a):Hehehehehehheh, pewnie same 5 masz:razz: jak Blanka Ci pomaga się uczyć:diabloti: Taaaak, same 5 :D Blanka pomga mi się uczyć? :D Musiałabym ją nie wiadomo jak prosić :diabloti: Bo ja "próbuję" odrabiać lekcje (oglądając telewizję lub pisząc na dogo), a ona drapie mi w nogi, piszczy i kwiczy z zabawką w pysku :evil_lol: No a ja...jak mam nie ulec tym prośbom-rzucam lekcje i idę porzucać pluszaka :roll: Quote
Casablanca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Zmieniłam wygląd pierwszego postu :lol: A teraz fotki ;) Kupiłam Blance taki świetny transporter w super przecenie do noszenia jak plecak, torbę, do przypięcia do roweru i wgl pełno świetnych funkcji :loveu: Oto fotki: Quote
Recommended Posts