Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

arielka186 napisał(a):
a mnie coś się ubzdurało (tzn nie wiem właśnie jak to jest, bo raz słyszę tak, raz inaczej) że oceny z wystaw u chi liczą się po 12-tym m-cu życia...:confused:

Casablanca napisał(a):
Po 12? :lol:

No wiecie co? Chiłkowe dziewczyny, a się nie orientują? Przecież wszystko jest napisane na stronie związku w regulaminie hodowli.

"Dopuszcza się do pierwszego krycia po ukończeniu 12 miesięcy suki niektórych ras np.
miniaturowych i wielkogłowych (patrz załącznik nr 12), które w klasie młodzieży od minimum
dwóch sędziów uzyskały trzy oceny co najmniej bardzo dobre. Dalsze używanie suki do hodowli
wymaga uzyskania ocen co najmniej bardzo dobrych po ukończeniu 15 miesięcy, jak w pkt. 1 c."

Posted

Taaaak:multi:
Jedziemy, mamy nadzieję, że pojedzie Jagusia i może ktoś jeszcze- więc będzie miłe spotkanie:loveu: Uwielbiam jeździć na wystawy- a to zabawne prawda? W końcu moje psiaki to takie urocze kundelki:evil_lol: Ale przynajmniej sobie popatrzę:)

Posted

*kleo* napisał(a):
No wiecie co? Chiłkowe dziewczyny, a się nie orientują? Przecież wszystko jest napisane na stronie związku w regulaminie hodowli.

"Dopuszcza się do pierwszego krycia po ukończeniu 12 miesięcy suki niektórych ras np.
miniaturowych i wielkogłowych (patrz załącznik nr 12), które w klasie młodzieży od minimum
dwóch sędziów uzyskały trzy oceny co najmniej bardzo dobre. Dalsze używanie suki do hodowli
wymaga uzyskania ocen co najmniej bardzo dobrych po ukończeniu 15 miesięcy, jak w pkt. 1 c."

Czyli jednak dobrze mi się ubzdurało :lol:

Posted

*kleo* napisał(a):

Na swoją obronę powiem tylko, że tego tak dużo czytałam, że teraz to mi się już wszystko miesza :D
Chiquita&DeeDee napisał(a):
Taaaak:multi:
Jedziemy, mamy nadzieję, że pojedzie Jagusia i może ktoś jeszcze- więc będzie miłe spotkanie:loveu: Uwielbiam jeździć na wystawy- a to zabawne prawda? W końcu moje psiaki to takie urocze kundelki:evil_lol: Ale przynajmniej sobie popatrzę:)

Może też jadę do Wrocławia!!!!!!!!! :D:D
Cuda się zdarzają :) Na 100% będę wiedzieć, jak "mój transport" wróci z Tunezji.
arielka186 napisał(a):
Czyli jednak dobrze mi się ubzdurało :lol:

Posted

Oooo...;) z Blanką byś jechała?:) było by super!!!:D

Może z Blanką, jeszcze muszę się skontaktować, co dokładnie z tym transportem i będę wiedziała czy mogę ją wziąć :)

:mad::mad::mad:

Pod koniec miesiąca- dziś 31.08. czy to wystarczająco pod koniec???:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wiem, wiem 1 września się zbliża i koniec laby cooo?:cool3:

No cóż, limit internetu wyczerpałam 23.08 :evil_lol: choć miał wystarczyć do końca miesiąca :diabloti: co oznacza mniej godzin na dogo we wrześniu :roll: ale ja już mam plan! Przed szkołą chodzę do babci i zostawiam tam psy, a tam też internet jest :diabloti: na dodatek mam telefon z wifi, więc w szkole też czasem mi się wejść uda :cool3:

No i 1 września, robota się zaczęła. W tym roku pierwszy raz przedmioty takie jak chemia, biologia i geografia, więc zobaczymy jak to będzie :p

arielka186 napisał(a):
A co się dzieje z Casablancą? :niewiem:

Fotki niebawem, sporo się ich uzbierało, a dziś jestem wykończona i ich dodać nie dam rady ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
O tak nowe przedmioty :evil_lol: ja juz druga klasa więc nowe rzeczy... niestety.... ale 1 jest powtórzeniem z podstawówki więc łatwo;)

Mam nadzieję :) Jakoś to będzie :D

Posted

Casablanka co tam słychać?? :)

U Blanczechy nie zbyt. Ma coś z żołądkiem. Musimy iść do weta. Prawie codziennie wymiotuje żółcią i saneczkuje. A była odrobaczana miesiąc temu...
Zaraz się zabiorę za wstawianie fotek ;)

Posted

No cóż fotki podpisane i przerobione są efektem nudy bez inetrnetu, a że usunęłam orginały...są te :evil_lol:

A więc na sam początek Blanka mści sie na kanapie, bo wpadła jej pod nią gumowa świnia :evil_lol:

Spacerek, pysio specjalnie dla Chiquity&Deedee :lol::

Posted

Zdjęcia super po prostu!!! :thumbs: I sesyjka, i te z Sylwestra. To koleżanka ma konisie? Ale to chyba koniki takie mniejsze, czy normalne (wstyd, bo na koniach to znam się tyle że wiem że są araby :D)...? Baaardzo fajne fotki, ja proszę o częstsze dodawanie.

edit: Przyznaję się że ukradłam kilka na swój komputer :diabloti:

Posted

Moja Blaneczka:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Jak ja kocham Chiłałkowe pycholki:loveu::loveu:

No dobra Casablanka powiem, że wybaczam Ci tą dłuższą nieobecność:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wzięłaś mnie sposobem i nie mogę napisać, żeby na mnie nie podziałało:evil_lol::loveu:

Co to za zatrucie? Może jakiś wirus, psiaki mojej Mamy ost miały jakieś wirusowe zatrucie- nic miłego. Daj znać co tam...

Posted

arielka186 napisał(a):
Zdjęcia super po prostu!!! :thumbs: I sesyjka, i te z Sylwestra. To koleżanka ma konisie? Ale to chyba koniki takie mniejsze, czy normalne (wstyd, bo na koniach to znam się tyle że wiem że są araby :D)...? Baaardzo fajne fotki, ja proszę o częstsze dodawanie.

edit: Przyznaję się że ukradłam kilka na swój komputer :diabloti:

Zdjęcia mają lepszą jakość, tylko niestety program ją trochę psuje...

Tak, koleżanka ma dwa koniki polskie-taka rasa ;) Jest to dość mała odmiana konia. Araby też są, najlepsze konie-charakter, wygląd, szybkość i wgl. Ale ja i tak wolę koniki polskie i hucuły :D
Fajnie, że się fotki podobają :p Ostatnio ćwiczę, a może niedługo w jakąś lustrzankę się zaopatrzę ;)

Moja Blaneczka
http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06996.jpg
http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/kasandra241298/Fotki/DSC06993.jpg

Jak ja kocham Chiłałkowe pycholki:loveu::loveu:

No dobra Casablanka powiem, że wybaczam Ci tą dłuższą nieobecność:evil_lol::evil_lol::evil_lol: wzięłaś mnie sposobem i nie mogę napisać, żeby na mnie nie podziałało:evil_lol::loveu:

Co to za zatrucie? Może jakiś wirus, psiaki mojej Mamy ost miały jakieś wirusowe zatrucie- nic miłego. Daj znać co tam...

Ufff...upiekło się mi :evil_lol: Po nauce w szkole się wie, co zrobić żeby nauczyciel zapomniał o winie :diabloti: czegoś tam jednak pożytecznego uczą :evil_lol:

Nie wiem co to za zatrucie. Do weta w pobliżu sama nie pójdę, bo jest do niczego-moja świnka morska po podaniu za dużej dawki penicyliny zdechła :-(-a do podobno najlepszego weta w okolicy muszę jechać z mamą, bo jest w Charzykowie.
Blanka wymiotuje żółcią i czasem saneczkuje. Za to Narina miała niedawno jakąś infekcję i okazało się, że ma jeszcze alergię i teraz tylko na suchej karmie royal canin sensitive control jest. :shake:

Posted

Journey napisał(a):
Pamiętam Casablankę jeszcze z forum o chi. Nadal bawicie się w agility? ;)
Zapraszam do naszej nowej galerii http://www.dogomania.pl/threads/214200-Chihuahua-i-przyjaciele

Tak, na chiportalu moja mama jest zalogowana, ja się tam już nie mieszam ;)
W agility nadal się bawimy, w lipcu byłyśmy nawet na obozie :) Na moim kanale na youtube jest kilka nowych filmików:
http://www.youtube.com/user/KASANDRAiBLANKA?feature=mhee