Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figuniu, na allegro napisałaś że Reks ma 6 lat, popraw proszę bo jest na pewno starszy. Duchem młody, ciałem juz mniej bo choć bryka, to tylnymi łapkami czasem zaciągnie. Oceniono go na 8-10 lat, trudno powiedzieć - znaleziono go strasznie wyniszczonego z żebrami na wierzchu i teraz chłopak dochodzi do siebie. Troszke przytył, sierść błyszcząca, dobra karma i witaminy swoje zrobiły. No i kąpiel oczywiście.
Wspaniały psiak, ufny, łagodny i przyjacielski - tylko domku brak.

Posted

Ciotka Dzika Figa cafeanimala narobiła i Reks dziś w Metrze :)
Miałam telefon i stąd wiem :)
Nie uwierzycie.....dzwoniła Pani której praktycznie identyczny psiak zaginął , wystraszył sie burzy, było to dawno temu ( chyba ze 2 lata ..) i niestety daleko od nas bo mazowieckie....i psiak miał na imie Reks :-o.....mało prawdopodobne , aby to był on, ale wysłałam Pani link do wątku aby obejrzała więcej fot i jeszcze trochę innych fot posłałam w załącznikach ....w Metrze tylko pewnie jakaś mała miniaturka była, ale wygląd i wiek się zgadza..niestety nie wiem czy Reks nasz się boi burzy, Beciu Ty nie zauważyłaś??, mi sie wydaje, że chyba nie...ale nie jestem pewna:roll:

Posted

Niestety...zaległa cisza.
Jak już nawet z Metra nie ma kompletnie telefonów ( nawet głupich ) to ja już nie wiem....Ani o Reksa, ani o Łatka ( obaj byli w Metrze) mają piękne allegra i inne ogłoszenia, nie wiem cholera co to się dzieje.....o żadnego psiaka nic:shake:

Posted

Nie okłamujmy się - o takie psy ludzie sie nie biją. To pies dla wyjątkowych, którzy wezmą go z jego całym bagażem niedoskonałości.
Wkleje zdjęcie z poniedziałku, tyle choć moge dla chłopaka zrobić.
Przy wielkim apetycie - chude to takie strasznie, że można sie martwić. Sucha karma widze stoi w boksie non-stop ale chłopak rzuca sie na jedzenie przynoszone przez nas. Trzeba mu zwiększyc porcje, niech nabierze troche ciała przed zimą.
Muszę skombinować mu nową ocieploną budę bo w starej dziurawej nie ma szans przetrwać większe mrozy. Może ktoś ma niepotrzebną niedrogo....

Posted

Nooo...mamy deficyt dużych bud:shake:
Pozostaje miec nadzieję, że do zimy w nowej chałupie będzie..
Wczoraj wieczór dzwoniła do mnie przesympatyczna pani o Nera ( jest w Przyjacielu Psie ogłoszony ) , niestety na Reksia nie chciała się dać namówić, miłośniczka collie, obiecała jednak trzymać za niego kciuki. Każde kciuki chłopaku Ci sie przydadzą:roll:

Posted

Piękny pies :) Porozwieszam u mnie w sklepach ogłoszenia. Może ktoś się zainteresuje. W końcu mazury - dużo ludzi ma domy z ogrodem. Ostatnio pan szukał ON-ka . Jak znajdę numer to zadzwonię.

Posted

gazzy napisał(a):
. W końcu mazury - dużo ludzi ma domy z ogrodem. Ostatnio pan szukał ON-ka ..

Już mamy jednego na Mazurach - naszego ukochanego collie Diego. Ma właśnie dom z ogrodem i wspanialych ludzi do kochania.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
A już przeglądałam zaległe Metro zobaczyłam Reksia i myślałam że może mu się uda a tu doopa.

No niestety z Metrem sie nie udało, zostało nam tylko ciepłą budę sprawić na zimę - może jakoś przetrwa.
Oczywiście ogłaszać będziemy cały czas i ciągle mieć nadzieje, że sie uda.
Byłam wczoraj u Reksia ale bardzo krótko bo przejazdem. Wymiziałam go trochę, świetny psiak i łakomczuch straszny - swoją porcję karmy z jelita pochłonął w sekundzie.

Posted

W poniedziałek kolega ma przywieżć budę dla Reksa, obawiam sie tylko że może nie wejść do boksu . I co wtedy ?
W tej dziurawej i nieocieplonej zostać w zimie nie może bo młody to on już nie jest ...

Posted

Beciu musimy dbać o Reksiowa linię, żeby nas się parówek z niego nie zrobił...chociaz z drugiej strony tyle głodu zaznał, że jak mu odmówić teraz tych smakołyków

Posted

majuska napisał(a):
Beciu musimy dbać o Reksiowa linię, żeby nas się parówek z niego nie zrobił...chociaz z drugiej strony tyle głodu zaznał, że jak mu odmówić teraz tych smakołyków

linie to on ma taką, że trzeba ją poszerzyć bo żeberka na wierzchu. Nie wiem z czego to wynika, na pewno nie z głodu....

Posted

Buda do Reksia nie dojechała niestety bo non-stop lało, a ja bez internetu byłam do tego wszystkiego.
U psiaków dawno nie byłyśmy, może w ten łikend się uda.
Reksiu kochany nikt nie dzwoni za tobą....:shake:

Posted

Reksiu dostał dzisiaj obiecaną budę ale niestety okazała się dla niego za mała. Sama buda ogromna i bardzo ciężka ale sporo jej gabarytu zajmuje grube ocieplenie, wysunięty przedsionek i dach.
Zostawiłyśmy ją na zewnątrz przykrytą folią i będziemy dumać któremu psiakowi najbardziej się przyda.
A biedny Reksiu dalej bez budy....

[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/3599/dscn7115.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...