majuska Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Znudził się, zestarzał, może nie chciał szczekać, nie wiemy....w każdym bądź razie pewnego dnia Reks stracił dom. Jak długo trwała jego tułaczka? Jak udało mu się przetrwać? Tyle dni bez jedzenia, wody, jakiegokolwiek schronienia.....pewnie już nie byłoby go wśród żywych, gdyby nie głód, zmusił on tego biedaka do wtargnięcia na środek ruchliwej jezdni, aby posilić się resztkami jakiegoś zabitego przez samochód zwierzęcia. Oczywiście większość samochodów omijała go i jechała dalej, tylko jeden zatrzymał się, tylko jedna z wielu, wielu osób dostrzegła wrak psa i pospieszyła z pomocą... To nasza wetka boguchwalska Justynka uratowała Reksia przed zapewne tragicznym losem, zapakowała biedaka do auta, zbadała, podała leki wzmacniające, a potem trafił do Boguchwalskiego przytuliska, gdzie wciąż mieszka czekając na wymarzony domek. Reks to psiak w typie ONka , ma już jakieś 7-8 lat, widać, że życie go nie rozpieszczało. Obserwując go jednak na wybiegu nie możemy się nadziwić ile w nim wciąż radości, wigoru, chęci do zabawy, tak bardzo cieszy się z ludzkiej obecności, z pogłaskania po łebku, z rzucenia mu piłki, którą natychmiast przynosi. Reks uwielbia chodzić na spacery, a spacerek z nim to prawdziwa przyjemność, jest grzeczny i posłuszny. Serce pęka i nam i jemu kiedy musi wrócić do boksu.....:-( Reks jest teraz w dobrym stanie, jest zaszczepiony i odrobaczony, wierzymy, że znajdzie się ktoś kto pokocha tego naszego włóczęgę - szczęściarza. To piękny psiak, niewątpliwie bardzo dodają mu uroku śliczne stojące uszyska jak u prawdziwego ONka. Właściwie to zgadza się z większością psiaków, z dziecmi tez chetnie pogra w piłkę, prawdopodobnie zawsze mieszkał na zewnątrz więc najlepszy będzie dla niego domek z ogródkiem. Kontakt : 600 401 564 r.szyszka@op.pl Fotki naszego super ONka: Quote
majuska Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 I jeszcze trochę fot przystojniaka: Quote
majuska Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Rezerwacja postu na ewentualne filmiki i fotki ;) [SIZE="4"]Zapraszamy do Reksia!!! Quote
Dzika_Figa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 jestem. banerek, obrazek... zabieram się do roboty Quote
figa33 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 coś mi znajomo ta piłeczka wygląda:lol: śliczny psiak Quote
majuska Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 He, he, Neruś juz ją Reksiowi " skasował" do nowego domku :) Quote
Dzika_Figa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Coś mi do chłopaka żadne kwiatki i motylko nie pasują, więc jest prosto: Quote
majuska Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dzieki ciotko kochana, dziś zamontuję sobie nowy banerek, porządki w banerkach u mnie konieczne!!! Quote
karolciasz28 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 O Reksiu kochany jak od ciotki Karolki goście wyjadą;) to zrobię tyle ogłoszeń ile ma Gucia i Łatuś :) Quote
Becia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Ja też parę fotek wkleję Reksio niby stateczny pan ale bawić się chce, goni za piłką jak Nero i na głaski też z chęcią przychodzi. Miałam kiedyś telefon w jego sprawie ale jak powiedziałam ze starszy to usłyszałam dziekuję. Quote
majuska Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Reksik nam pięknieje w oczach i strasznie towarzyski z niego gościu: Chyba ciocia Becia jakies fajne fotki Reksikowi jeszcze dziś pstryknęła... Quote
Andzike Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Fajoski pies :) majuska napisał(a):Dzieki ciotko kochana, dziś zamontuję sobie nowy banerek, porządki w banerkach u mnie konieczne!!! Uważaj z banerkami, bo wg nowych zasad można mieć w sygnaturze tylko dwa... Quote
Dzika_Figa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Andzike napisał(a):Fajoski pies :) Uważaj z banerkami, bo wg nowych zasad można mieć w sygnaturze tylko dwa... A gdzie to jest napisane? Bo przeglądałam regulamin i nic takiego nie widziałam... Quote
Becia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dzika_Figa napisał(a):A gdzie to jest napisane? Bo przeglądałam regulamin i nic takiego nie widziałam... to spróbuj wkleić trzeci....:diabloti: Quote
Dzika_Figa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Becia66 napisał(a):to spróbuj wkleić trzeci....:diabloti: i kto to mówi? Taka, co ma cztery... Quote
Dzika_Figa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 cafeanimal przygarnijzwierzaka - czeka na akceptację adopcje.org - czeka na akceptację morusek psiamania - poszedł mail aktywacyjny do majuski e-zwierzak - poszedł mail aktywacyjny, kod do edycji h7ac011cce kupiepsa eoferty adopcjapsa adopcjepsow Quote
Becia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dzika_Figa napisał(a):i kto to mówi? Taka, co ma cztery... Mam 4 ale stare, zmiana regulaminu była póżniej. Spodziewam się, ze gdybym chciała wkleić nowy to musiałabym usunąć 3 stare. Dlatego póki psy z banerków domów nie mają - nie ruszam... Dzięki wielkie za ogłoszenie. Quote
Becia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Parę fotek z wczoraj. Psiaki nie korzystały z wybiegu, siedziały przy nas cały czas, a wszystko przez ten upał... Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 dla Reksa http://allegro.pl/item1177877455_reks_super_owczarek_uratowany_wloczega.html ale się zdziwią ci co Muszkę obserwują:evil_lol: , jakoś tak urosła maleńka.... Quote
Becia66 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 figa33 napisał(a):Reksiu ....i tu też cichutko.... Wszędzie cichutko Figuniu. Reksiu dzisiaj siedział grzecznie przy nas, zresztą wszystkie psiaki przykleiły sie do nas i nie chciały korzystać z wybiegu. Upał był niemiłosierny, dobrze że pojechałyśmy do przytuliska i powypuszczały ich z boksów bo udaru pod tymi blachami można dostać. Teraz pada z lekka i jest czym oddychać. Quote
Recommended Posts