Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='snuszkak']Byłam na Puszczykowych odwiedzinach, ah jak ładnie by psiak po zabiegu fryzjerskim wyglądał....[/QUOTE]

no to może juz niedługo się zrobi ciepło? tak bym chciała....

Posted

[quote name='snuszkak']jeszcze trochę i może odpicujemy, tylko też tak myślę czy odpicowanego chłopaka ktoś przypadkowy ze schronu nie weźmie :( bo ładnie wygląda[/QUOTE]

a nie można poprosić żeby nie wydawali ot tak? tylko po sprawdzeniu domu?

Posted

Kasiu na ile ocenił go wet bo nie pamietam.
Chciałam mu porobic jeszcze anonse jakieś, ale brak mi weny żeby tekst napisać - mam problemy z moją chora sunia i nie mam głowy.
Blagam, niech ktos pomoże - jakis choc krótki - może porozwijamy jakoś.

Posted

Wielkie dzięki. Tak, tam sama napisałam że 3 lata - chciałam się u Kasi upewnic czy nie ma innych wieści w tym temacie.

Za tekst będę wdzięczna bardzo. Wtedy zaraz powstawiamy na allegro i na inne portale. Dzięki

Posted

Próbka tekstu , jeśli się nie spodoba napiszę inny :)

[CENTER]Puszczyk- sowa z rodziny puszczykowatych. Prowadzi nocny tryb życia, przebywa najczęściej samotnie. Ptak osiadły, pozostaje w swoim terytorium przez cały rok. Jak wszystkie sowy, lata bezszelestnie.

Puszczyk- pies z rodziny sznaucerów. Prowadzi samotny tryb życia , najczęściej próbuje być niewidzialny. Sznaucer osiadły , pozostaje w swoim kojcu cały czas. Jak każdy bezdomny porusza się cichutko, niepewnie stąpając malutkimi łapkami.

Puszczyk jeszcze niedawno walczył o przeżycie na ulicy, codziennie szukał pożywienia , wody , bezpiecznego miejsca. Każdego poranka budził się niepewny przyszłości, a wieczorem zasypiał w strachu przed nieprzeniknioną ciemnością. Pewnego dnia duzi ludzie złapali go na ulicy i zawieźli w nowe, nieznane miejsce. Miejsce w którym dostał dach nad głową i pełną miskę ale został zamknięty razem z innymi bezdomnymi. Tu każdy dzień jest taki sam , codziennie trudniej zachowac resztki nadziei i optymizmu. Przerażony Puszczyk nie wiedział co zrobic żeby zmienic swoje życie, uznał że jak będzie obojętny to nikt go nie zauważy.

Na szczęście mu się nie udało. Początkowo nieufny, z czasem postanowił dac ludziom jeszcze jedną - ostatnią szansę. Zebrał wszystkie siły i w głębi serduszka postanowił że pokaże jakim jest super psem a potem podda się na zawsze. I wtedy stała się rzecz niezwykła- okazało się że Puszczyk jest super zwierzakiem. Że jest przytulasty, wesoły. Na spacerkach zachowuje się bardzo grzecznie, można wnioskowac że kiedyś miał swojego pana. Bardzo pragnie kontaktu z ludźmi i uwielbia się bawic.

Puszczyk jest młodym pieskiem – ma ok. 3 lat. Jest zaszczepiony i odrobaczony, w najbliższym czasie zostanie poddany kastracji. Z suczkami dogaduje się bez problemu , z pieskami lubi czasem wszcząc bójkę. Ale trudno mu się dziwic – od dawna walczył o przetrwanie.

Puszczyk mieszka w …………………………..Jeśli chciałbyś dac mu dom lub pomóc mu w inny sposób bardzo prosimy kontakt : ………………………………………[/CENTER]

Posted

Monia nie płacz , płakac będziesz jak Puszczyk zagrzeje dupkę w domku- ja mogę mu zrobic ogłoszenia ale dopiero za tydzien bo mam jeszcze z bazarku ogłoszeniowego do zrobienia, no i po kilka dalej dla Swissa , Brandy i Muminka bo im tak kapię po parę ogłoszeń...

A przy okazji zaproszę na mojego nowo powstałego bloga :oops: nie bedę już Jambi zaśmiecac.
http://www.dogomania.pl/threads/204331-Ja-i-Lilu%C5%9B-przez-%C5%BCycie-razem-%C5%82apa-w-%C5%82ap%C4%99-i-nos-w-nos-%29

Posted

Lilo dzięki - mogę wstawiać Puszczyka w ogłoszenia. Rewelacja naprawdę.
A swoja droga - masz u mnie chyba ciuszek - z bazarku - chciałam jutro wysłac, ale od Ciebie jeszcze adresu nie mam. Możesz napisać?