Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak już wszedłem do klatki to jadł mi z ręki. potem troche obwąchał i zaczął ignorować... zajął się wgryzaniem w zamarznięta wodę w garnku... na odchodne ale już przez kraty udało mi sie go zaskoczyć i conieco pogłaskać po pysku.

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bleblehul zrobił dziś ogromny postęp, bo tak jak mnie i grzybkową Puszczyk traktuje różnie, raz ok raz mniej ok tak w nim jest zakochany :)

więc Puszczyk dał się nie tylko wygłaskać ale także założyć obróżkę i wyprowadzić! Nastąpiło tak zwane przeze mnie schroniskowe przełamanie, które zupełnie psa odmienia :) ja miałam z innymi i od tego czasu zawsze było już wszystko dobrze, z Puszczykiem zrobił to bleblehul (nasz kudłacz chyba woli facetów albo ten stoicki spokój)
więcej pewnie sam napisze, ale powiem Wam tylko że Puszczyk na spacer cieszył się strasznie, biegał pięknie i już na smyczy do obcych jest zupełnie inny :)

dzięki za pomoc i spacer ;)

Posted

wiedziałam wiedziałam wiedziałam, że to nie jest zły pies :loveu:

bleblehul :klacz: :Rose:

i na tych fotkach mi też na małego wygląda kurcze... macie jakieś foto jego stojącego przy stojącym człowieku?

Posted

a tu spacer... chlopak strasznie zarośniety i ruchliwy na tym spacerze wiec nie mam ladnych zdjec...ale to jest do nadrobienia, skoro juz bedzie mozna Puszczyka z klatki wyprowadzać :)

Posted

więc Malawaszka on jest większy od Bisa (pamiętasz był u nas) szczerze to nie wiem jak wygląda taki wzorcowy średniak, ale on może być pomiędzy jednym a drugim

pewnie na następnym spacerze poznamy jego reakcje na psy już bez krat, jak zareaguje na małego uległego krówka, bo z Tadkiem i Sandym to ja go nie widzę ale kto wie

Posted

zerduszko napisał(a):

Wasia, rok się kończy ;)

i co???? znowu o czymś zapomniałam??? :mdleje:

no takich jest raczej pomiędzy - tam macie w Poznaniu chyba jakieś pseudo takich pośrednich bo to już któryś z kolei taki ni to mini ni średniak :lol: ale mniejszy od typowego sredniaka jest chyba

Posted

puszczyk to normalny psiak tylko trzeba mu było przypomnieć że człowiek jest dobry.... podczas karmienia zacząłem go delikatnie głaskać i po chwili już nie był zainteresowany karma tylko schylał łepek i chciał pieszczot... jak przerywałem to podstawiał sie pod moją rękę, trącał noskiem byle tylko dalej do głaskać.... na początku lekko spięty po chwili juz sie rozluźnił i nawet ogon zaczynał mu sie podnosić... obroże założyłem mu bez najmniejszego problemu - zresztą jak już ją obwąchał to usiadł i czekał z radością aż mu ją założe podobnie było ze smyczą- normalny domowy psiak który wie co to spacer :) - pobiegaliśmy troche po terenie, było widać że sprawia mu to wielką frajde...

Posted

Brzmi super świetnie. Wielkie dzięki - za samozaparcie. I Puszczyku - jesteś kochany że się przełamałeś.
Tylko ja jakoś tak siup - do DT - czarno widzę, na lekarstwo nie ma takich, a sporo psiaków by ich potrzebowało.
Wiem kraczę, bom wrona.
Ale co tam - optymizmu mi ostatnio nie dowieźli.