Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z osobami karmiącymi psiak też nie ma kontaktu, przynajmniej z jedną, z która udało mi się porozmawiać, gdyby się chował i ujadał/warczał w kącie to by to pewnie była agresja lękowa ale jak on chce mi palce poodgryzać z jedzeniem? Innych psów też nie lubi, wręcz nienawidzi :shake:

Posted

nie chce już sprawy dobijać ale ostatnio bo byłam po psa w sobotę jak jest nieczynne i jest stróż - rozmawiałam, chapnął nasz Puszczyk przy dawaniu jedzenia, cóż ja do niego nie wejdę, na ten dzień nie.... Puszczyku

Posted

nie wiem czy mocno, raczej nie bo, a jak sytuacja wyglądała nie mam pojęcia, wiem tylko że przy dawaniu jedzenia, ja cały czas mam mieszane uczucia co do Puszczyka boje się i on się rzuca ale jakby było jakbym była w środku nie wiem, sama nie wejdę....

Posted

no własnie najgorsze to jest - że potrzebny ktoś kto się nie będzie bał - najlepiej właśnie jakby to był szkoleniowiec, ale jakiś normalny - byle nie z tych co potrafią przez telefon powiedzieć, że pies jest nieuleczalnie agresywny i należy go uśpić :roll:

Posted

Kasia, możesz na mnie liczyć ...autentycznie przyjde, wejde do tej klatki i jak bedzie trzeba to dam sie pogryźć :) w koncu to nie jest jakis wielgachny psiak... a jak spękam, to mojego męża do tej klatki wrzucimy i bedziemy patrzec jak sytuacja sie rozwinie :DDD

bo tak sobie mysle ze trzebaby bylo go na spacerek jakis wziąć... czasami psiaki w klatce hojraka zgrywają a na spacerku sa jak do rany przyłóż ...

tak czy siak wygospodaruje troche czasu pod koniec tygodnia, moze czwartek po poludniu albo piatek przed poludniem sie uda... a jak nie to sobota.... jak Ci pasuje ??

Posted

on ma takie przebłyski jak coś daje np parówki przez kraty, najbardziej go denerwują psy obok na nie się rzuca mocno więc nie wiem czy chce je odgonić od człowieka bo zazdrosny czy tylko poluje na wszystko co się rusza,

Grzybkowa ja wyjeżdzam w czwartek będę dopiero po weekendzie a pomoc się przyda bo nowe psiaki są a muszę mieć kogoś zęby zdjęcia na spacerze porobić bo pies w jednej ręcę i drugiej aparat to nic z tego nie wychodzi bo zdjęcia że szkoda gadać

nawet ja wejdę do kojca bo już ostatnio się przymierzałam tylko jak sama jestem to zawsze spękam że w razie co nie mam asekuracji ale jak chcecie wchodzić to możecie mnie wyręczyć może się okaże że on w środku całkiem fajny jest :) bo stróża ugryzł to fakt ale chyba nawet nie mocno bo by było wiadomo, może tylko zębami chwycił?

Posted

to nie bede zapinac tylko pętlę zarzucę na początek.... obroże założymy później najwyżej ... bedziemy myslec na bierząco ... ja raczej sie boje tego że jak wparuje do niego to zniknie w budzie i tyle go bede widziala... albo pierw mnie ugryzie,a potem zniknie w budzie... a z budy to dopiero "schodki" sie zaczną...

Posted

[quote name='snuszkak']bo stróża ugryzł to fakt ale chyba nawet nie mocno bo by było wiadomo, może tylko zębami chwycił?[/QUOTE]
Nawet jak ugryzł, a nie pogryzł to bardzo dobrze. Znaczy, że się chłopak kontroluje jakoś. Oby się okazał fajnym, choć zestresowanym psem.

Posted

Dziewczyny, tylko prośba o rozwagę. Kasia, wiesz jak jest w schronie. Jesli pies kogos pogryzie - kogoś z Was - to powinien być na obserwacji - a tam czasami psiaki znikają - uciekają - i może byc problem.
Wiem, że gadam asekurancko i pies powinien dostac szanse, ale nie wiem, czy taka forma jest najbezpieczniejsza dla Was.
Bo nie wiemy tak naprawde jak z tymi szczepieniami. Czy on je w ogóle ma.