Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

byłam dziś psiak nawet na początku doleciał do krat na mój widok, ale jak chciałam z ręki karmić to warczał i zęby pokazywał, później sie wycofał

puszczyku ja chce dla Ciebie dobrze!

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiesz tak szczerze nie pisałam bo chciałam coś pozytywnego a tu nic
jak nie gorzej
ostatnio jak włożyłam rękę z jedzeniem to o mały włos bym jej nie straciła
to już nie jest psiak siedzący w budzie i warczący, rzuca się do krat niestety
chyba jedynym wyjściem jest hotelik ze szkoleniowcem tylko skąd na to kasę i gdzie takiego szukać
ciekawe czy kiedykolwiek będzie się nadawał do adopcji? chyba zaczynam za dużo ciemno wróżyć
mieliście już takie sytuacje agresorów sznupków w schronisku?

Posted

wiem że za kratkami często są inne, jestem wolontariuszką już nie miesiące a lata, a wyprowadzić na tą chwile nie ma jak, bo jak ubrać w obrożę psa który się na Ciebie rzuca z zębami?
Może gdyby był wybieg to na otwartej przestrzeni psiak by miał inne zachowanie ale nie mamy.....

Posted

snuszkak już wiele psów obłaskawiłaś, i bojaźliwych i agresywnych... wiem, że w pojedynkę nie jest latwo poradzić sobie z trudnym psem. Ale moja wiara w Twoje możliwości jest wielka! Kto ma sobie z nim poradzić jak nie Ty?

Posted

wieści są takie, że zmian nie ma :( sznup jest dość pewny siebie i rzuca się do krat
TZ nie wiedział że mamy jakiegoś agresywnego i prawie rękę by stracił....
kwestia taka czy po wyciągnięciu z boksu to by się zmieniło czy nie, bo tak być może tylko jak Puszczyka wyciągnąć kiedy ani obroży założyć ani kagańca
jakieś pomysły, sprawdzone sposoby, podpowiedzi??

Posted

nie mam pojęcia :( bo jak on nie chce po dobroci to jedyny sposób to chwytak, ale tym można więcej szkody narobić niż pożytku :shake: a co z ludźmi którzy karmią tam psy? tez nie da im się dotknąć?

Posted

Problem w tym, że jeśli pies okaże się agresywny - to mimo założenia petli ze smyczy - po wyjściu może zaatakować Kasię. I nie dać się wpakować z powrotem. A jeśli sie wywinie, zerwie i zwieje, kogos pogryzie - b ędzie problem - dla nas.
Obawiam się że tylko czas może pomóc. Nie mamy typowej pętli i doświadczenia w łapaniu a ja nie chciałabym żeby Kasia ryzykowała.