snuszak Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 byłam dziś psiak nawet na początku doleciał do krat na mój widok, ale jak chciałam z ręki karmić to warczał i zęby pokazywał, później sie wycofał puszczyku ja chce dla Ciebie dobrze! Quote
malawaszka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 ale i tak postep jakiś ze podleciał - pomalutku i będzie dobrze! Quote
snuszak Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 wiesz tak szczerze nie pisałam bo chciałam coś pozytywnego a tu nic jak nie gorzej ostatnio jak włożyłam rękę z jedzeniem to o mały włos bym jej nie straciła to już nie jest psiak siedzący w budzie i warczący, rzuca się do krat niestety chyba jedynym wyjściem jest hotelik ze szkoleniowcem tylko skąd na to kasę i gdzie takiego szukać ciekawe czy kiedykolwiek będzie się nadawał do adopcji? chyba zaczynam za dużo ciemno wróżyć mieliście już takie sytuacje agresorów sznupków w schronisku? Quote
zerduszko Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Sznupki przez kraty to lubią pokozaczyć ;) Próbował go ktoś na spacerze sprawdzić? Quote
AnkaG Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ano psy w schronie to różnie się zachowują ... często poza są sympatycznymi psiakami Quote
snuszak Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 wiem że za kratkami często są inne, jestem wolontariuszką już nie miesiące a lata, a wyprowadzić na tą chwile nie ma jak, bo jak ubrać w obrożę psa który się na Ciebie rzuca z zębami? Może gdyby był wybieg to na otwartej przestrzeni psiak by miał inne zachowanie ale nie mamy..... Quote
PaulinaT Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 snuszkak już wiele psów obłaskawiłaś, i bojaźliwych i agresywnych... wiem, że w pojedynkę nie jest latwo poradzić sobie z trudnym psem. Ale moja wiara w Twoje możliwości jest wielka! Kto ma sobie z nim poradzić jak nie Ty? Quote
malawaszka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 cholera jasna :( niedobrze... a do opiekun/nów psów w schronisku też tak się zachowuje? do ludzi, którzy go karmią? on się boi? Quote
malawaszka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 no też jestem ciekawa czy coś do przodu? Quote
snuszak Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 jeśli przestanie chociaż na moment padać to pójde dziś i zobaczymy Quote
malawaszka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 nowa Poznanianka :( może znacie kogoś kto jeździ na Śląsk? [url]http://www.dogomania.pl/threads/192055-SZNUPCIA-MINI-potrzebny-DT-DS-albo-transport-z-Poznania-na-%C5%9Al%C4%85sk[/url] Quote
malawaszka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Poznanianka już u mnie, a co u Puszczyka? Quote
snuszak Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 do Puszczyka idę dziś, martwi mnie że będzie jak zwykle i nic nie będę mogła zrobić Quote
snuszak Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 wieści są takie, że zmian nie ma :( sznup jest dość pewny siebie i rzuca się do krat TZ nie wiedział że mamy jakiegoś agresywnego i prawie rękę by stracił.... kwestia taka czy po wyciągnięciu z boksu to by się zmieniło czy nie, bo tak być może tylko jak Puszczyka wyciągnąć kiedy ani obroży założyć ani kagańca jakieś pomysły, sprawdzone sposoby, podpowiedzi?? Quote
malawaszka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 nie mam pojęcia :( bo jak on nie chce po dobroci to jedyny sposób to chwytak, ale tym można więcej szkody narobić niż pożytku :shake: a co z ludźmi którzy karmią tam psy? tez nie da im się dotknąć? Quote
zerduszko Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 A jakby pętlę z długiej smyczy zarzucić? Kiepsko :( Quote
supergoga Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Problem w tym, że jeśli pies okaże się agresywny - to mimo założenia petli ze smyczy - po wyjściu może zaatakować Kasię. I nie dać się wpakować z powrotem. A jeśli sie wywinie, zerwie i zwieje, kogos pogryzie - b ędzie problem - dla nas. Obawiam się że tylko czas może pomóc. Nie mamy typowej pętli i doświadczenia w łapaniu a ja nie chciałabym żeby Kasia ryzykowała. Quote
malawaszka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jejku no :( co tu zrobić - śliczną ma tą mordę białą Quote
PaulinaT Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ech, on nie Puszczyk a Kłopot... :shake: Quote
snuszak Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 bardzo denerwują go psy w kojcach obok, rzuca się na kraty, szczególnie na haszczura Puszczyku co z tobą zrobimy?>>>>>>> Quote
Recommended Posts