Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

taki na spacerze bardziej obojętny... ale jak sandi na niego powarkiwał to puszczyk byl gotowy do walki... ale moze to tylko z inicatywy sandiego... :/
trzaby go sprawdzic z jakimiś pokojowymi psiakami... bo te co są w schronie to wszystkie samce i do tego raczej dominujące :/

• 2 weeks later...
Posted

z suczkami powinno być ok, jak trafił do schroniska był w klatce razem z Oliwką sunią jego wielkości i nie było najmniejszych problemów, ciekawe tylko jak z samcem - bardziej tolerancyjnym od naszych schroniskowych wariatów

Posted

Eh, a tak myślałam czy nie zostawić aparatu w domu ;-) , ale jak mus to mus, zdjęcia muszą być.
Jak przedwczoraj byłam w schronie to niestety zabrakło czasu i sprzętu do wyprowadzenia Puszczyka - ale dostał suszone płucko i kilka ciasteczek - miał chyba największy apetyt z całej ferajny :)

Posted

Puszczyk dziś bardzo zadowolony ze spacerku :) bardzo kontaktowy, super psiak i tyle!
Malawaszko też dlatego mogę tu napisać, że gdybyś tylko miała jakiś tymczas dla sznupka z suczką, lub bez innych psów pomyśl o Puszczyku, gdyby z innymi psami to żeby był blisko aby można psiaki wcześniej zapoznać i zobaczyć czy się będą tolerować. Pojechałby zadbany, po fryzjerskim liftingu, ładny i pachnący, bo tak w schronie jak zimno to nie ma co go ciąć.... może wcześniej by się udało załatwić kastrację, tylko proszę pamiętaj o nim!

Posted

No to ja nie napiszę, bo akurat o nim wiem niewiele. Kasi nie ma cały tydzień, ma praktyki. Może Grzybkowa cos powie - też wychodziła z nim. Może Eduso. Zaraz poproszę.

Posted

puszczyk to dla mnie normalny pies. pieszczoch, cieszył się jak mu zakładaliśmy obroże i smycz wiec wnioskuje że miał swojego człowieka i na spacery chodził... napewno potrzebuje dużo zabawy,ruchu itp. ale to prawie kazdy potrzebuje ;) ....przydałoby się go na tymczas wziąć bo tak to trudno cokolwiek o nim.napisać...

Posted

a zanim jakiś tymczas się znajdzie - możecie następnym razem posprawdzać np jak reaguje na łapanie za nogi, czy jakiekolwiek polecenia wykonuje? czy jest kontaktowy jak już minie mu pierwszy szał spaceru i wywąchania całego świata? czy da sobie w paszczę zajrzeć - no różne takie czynności po których można wywnioskować czy on raczej z tych niedotykalskich, straszących czy może jak już się przełamał do ludzi to daje ze sobą zrobić wszystko?

Posted

[quote name='zuzia_kuzik']Puszczyk- To dzis taka moda.
I pomacha - Supergoga :)
Malawaszka dopytuje,
a zerduszko lamentuje.

A to nam się Zuzia rozbrykała i wierszem gada. No proszę!!!