bleblehul Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 jak już wszedłem do klatki to jadł mi z ręki. potem troche obwąchał i zaczął ignorować... zajął się wgryzaniem w zamarznięta wodę w garnku... na odchodne ale już przez kraty udało mi sie go zaskoczyć i conieco pogłaskać po pysku. Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 dzięki Wam! to jest normalny psiak tylko tak przebywanie w kojcu na niego wpływa :( i brak kontakty z ludźmi cholender no :( Quote
snuszak Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 bleblehul zrobił dziś ogromny postęp, bo tak jak mnie i grzybkową Puszczyk traktuje różnie, raz ok raz mniej ok tak w nim jest zakochany :) więc Puszczyk dał się nie tylko wygłaskać ale także założyć obróżkę i wyprowadzić! Nastąpiło tak zwane przeze mnie schroniskowe przełamanie, które zupełnie psa odmienia :) ja miałam z innymi i od tego czasu zawsze było już wszystko dobrze, z Puszczykiem zrobił to bleblehul (nasz kudłacz chyba woli facetów albo ten stoicki spokój) więcej pewnie sam napisze, ale powiem Wam tylko że Puszczyk na spacer cieszył się strasznie, biegał pięknie i już na smyczy do obcych jest zupełnie inny :) dzięki za pomoc i spacer ;) Quote
grzybkowa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 bleblehul... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: forever normalnie :* Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 wiedziałam wiedziałam wiedziałam, że to nie jest zły pies :loveu: bleblehul :klacz: :Rose: i na tych fotkach mi też na małego wygląda kurcze... macie jakieś foto jego stojącego przy stojącym człowieku? Quote
grzybkowa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 a tu spacer... chlopak strasznie zarośniety i ruchliwy na tym spacerze wiec nie mam ladnych zdjec...ale to jest do nadrobienia, skoro juz bedzie mozna Puszczyka z klatki wyprowadzać :) Quote
zerduszko Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Mi tez na miniaka wygląda bardziej. Nie tyle wzrost, bo łapy może mieć po afganie ;) Ale długość, głowa! jak u malucha. Wasia, rok się kończy ;) Quote
snuszak Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 więc Malawaszka on jest większy od Bisa (pamiętasz był u nas) szczerze to nie wiem jak wygląda taki wzorcowy średniak, ale on może być pomiędzy jednym a drugim pewnie na następnym spacerze poznamy jego reakcje na psy już bez krat, jak zareaguje na małego uległego krówka, bo z Tadkiem i Sandym to ja go nie widzę ale kto wie Quote
grzybkowa Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 heh, nie mam lepszego zdjecia Puszczyka z ludziem...ale mysle ze dobrze widac jaki on duzy :) Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 zerduszko napisał(a): Wasia, rok się kończy ;) i co???? znowu o czymś zapomniałam??? :mdleje: no takich jest raczej pomiędzy - tam macie w Poznaniu chyba jakieś pseudo takich pośrednich bo to już któryś z kolei taki ni to mini ni średniak :lol: ale mniejszy od typowego sredniaka jest chyba Quote
bleblehul Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 puszczyk to normalny psiak tylko trzeba mu było przypomnieć że człowiek jest dobry.... podczas karmienia zacząłem go delikatnie głaskać i po chwili już nie był zainteresowany karma tylko schylał łepek i chciał pieszczot... jak przerywałem to podstawiał sie pod moją rękę, trącał noskiem byle tylko dalej do głaskać.... na początku lekko spięty po chwili juz sie rozluźnił i nawet ogon zaczynał mu sie podnosić... obroże założyłem mu bez najmniejszego problemu - zresztą jak już ją obwąchał to usiadł i czekał z radością aż mu ją założe podobnie było ze smyczą- normalny domowy psiak który wie co to spacer :) - pobiegaliśmy troche po terenie, było widać że sprawia mu to wielką frajde... Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 jeny jak ja czekałam na takie wieści :loveu: Quote
snuszak Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 teraz tylko sprawdzimy go na spacerze na inne psiaki, no i jakieś dobre DT by się przydało, fryzjer, obcięcie jajek sprawdzenie dokładne psiaka i siup do domu Quote
zerduszko Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 malawaszka napisał(a):i co???? znowu o czymś zapomniałam??? :mdleje: Nie pamiętasz o naszej Świstakowo-Puszczykowej umowie? :( Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 zerduszko napisał(a):Nie pamiętasz o naszej Świstakowo-Puszczykowej umowie? :(\ qrde :hmmmm: że co? że Swiss idzie do domu i bierzesz Puszczyka???? :D Quote
supergoga Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Brzmi super świetnie. Wielkie dzięki - za samozaparcie. I Puszczyku - jesteś kochany że się przełamałeś. Tylko ja jakoś tak siup - do DT - czarno widzę, na lekarstwo nie ma takich, a sporo psiaków by ich potrzebowało. Wiem kraczę, bom wrona. Ale co tam - optymizmu mi ostatnio nie dowieźli. Quote
zerduszko Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 malawaszka napisał(a):\ qrde :hmmmm: że co? że Swiss idzie do domu i bierzesz Puszczyka???? :D Jeśli znajdzie dom do końca roku. Ale cóż - nie postarałaś się :diabloti: Quote
malawaszka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 zerduszko napisał(a):Jeśli znajdzie dom do końca roku. Ale cóż - nie postarałaś się :diabloti: jeszcze jutro zostało :D Quote
supergoga Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 To może powoli robić mu ogłoszenia. Wstawię go na strone Fundacji. Czy robić mu ogłoszenie na allegro? Quote
snuszak Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 możesz robić, zanim się ktoś zgłosi pewnie czas jakiś mini zdązymy chłopaka wybadać Quote
supergoga Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 A znamy wiek - jaki wet w książeczkę wpisał? Quote
snuszak Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 kurcze wieku to nie wiem ale stary to on nie będzie, młody super też nie a że wet najbardziej lubi liczbę 4 to tyle bym wpisała :) Quote
malawaszka Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 hahaha piękny sposób na określenie wieku :lol: ja bym mu max 3 dała z oczu :lol: Quote
supergoga Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Dziewczątka, ubierać się proszę na bale a nie na dogo ślęczeć. Tylko takie pierniki jak ja w domkach zasiadają. Zreszta ku uciesze własnej. Quote
malawaszka Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 noo ja to siedzę w krynolinach czy innych tiulach :lol: a w nosie tampony z chusteczek żeby klawiatury nie zasmarkać :lol: Quote
Recommended Posts