Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kamilqax95x']

• rasa:
  • boks: K-27
  • numer: 1127/11
  • sterylizacja/kastracja: tak
  • szczepienia: nie
  • odrobaczenie: nie

Suczka trafiła do naszego Schroniska 20.09.2011, została dowieziona przez nasz samochód interwencyjny z Osiedla Leśnego na Bezrzeczu.

• rasa:
  • boks: 38
  • numer: 1165/11
  • sterylizacja/kastracja: nie
  • szczepienia: tak

Pies trafił do naszego Schroniska po zakończonej w Gminie Police kwarantannie, czeka na nowych odpowidzialnych opiekunów, zanających zachowania psów w typie boksera, jest radosnym i żywiołowym zwierzakiem.

Byłam dziś w schronisku,to wpadłam do boksiów oczywiście najpierw :)

Sunia-młoda,moim zdaniem nawet roku nie ma,szczuplutka,ale dość wysoka.Miziasta,pocieszna.Podobno ma właściciela,już została do niego notka ze schroniska wysłana,że pies znajduje się w nim.Jeżeli do 10 października nie odbierze jej to sunia pójdzie do adopcji,do pań,które były zainteresowane adopcją Gabora,zadzwoniły do mnie niestety dla nich już po tym jak Gabor znalazł domek,więc zaproponowałam im wziąć dziewuchę ze schronu.Były już u niej dwa razy pod rząd.Za pierwszym razem nic się nie dowiedziały o niej(taki jest burdel u nas w schronie).Zadzwoniły do mnie po powrocie,przekazałam im wszystko co i jak załatwić i pojechały na drugi dzień-od wczoraj są na sunię zapisane.Gdy się właściciel nie zgłosi po nią,to schronisko będzie do nich dzwonić:)

Boksio też miziasty,miluśki i żadnej agresji,do krat za budą wtulony,w boksie z 4 innymi psami.Przerażony,nawet nie szczekał.Spokojnie mogłam mu ręce wsadzić w mordkę i zobaczyć ząbki.Już został w schronisku wykastrowany,bo miał bliznę i szwy jeszcze widoczne.Już trochę chudziutki,ale nie przeraźliwie,zresztą sunia też.
Na szczęście dowiedziałam się,że odnaleźli się właściciele i dzisiaj mieli po niego przyjechać,mam nadzieję,że go już odebrali,bo naprawdę był słodki,aż ciężko mi było odejść od boksu.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='kamilqax95x']

• rasa:
  • boks: K-27
  • numer: 1127/11
  • sterylizacja/kastracja: tak

Suczka trafiła do naszego Schroniska 20.09.2011, została dowieziona przez nasz samochód interwencyjny z Osiedla Leśnego na Bezrzeczu.

A pamiętacie tą sunię-dobre wieści.Sunia ma swój domek w Dobrej Szczecińskiej.Pani zadzwoniła w sprawie Gaborka,a że Gaborek został już adoptowany,to poleciłam pojechać pani do schroniska,gdzie była ta pięknotka.No i udało się,dziś dostałam wieści z nowego domku:
sonia miewa sie swietnie bawi sie z innymi psami :)
I jej zdjęcia z nowego domku:

Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

Posted

Dziewczyny w Szczecinie boksia do oddania:

http://ogloszenia.infoludek.pl/ogloszenia/info/527310.xhtml

Oddam w dobre ręce szczeniaka rasy Bokser Data: 04.11.2011
ID: 527310
Szczecin
Oddam w dobre ręce za darmo szczenię Boksera.
Jest to samica w wieku 4,5miesiąca o umaszczeniu biszkoptowym. Sunia posiada ogonek i uszka. Jest bardzo wesoła. Uwielbia się bawić i być głaskana po brzuszku. Najlepszą zabawą dla niej jest bieganie za kijkiem w parku :)

Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny
886174980
Nadawca: karolina
Telefon: 886174980
Adres: 71-440 Szczecin
Email: cheapkr@gmail.com

Posted

Miejscowość: Szczecin + zapisz do schowka
Zobacz też psy ogłoszenia na serwisie Morusek.pl Zapraszamy na stronę rasy Bokser
oddam boksera Brutusa w dobre rece ,ma piekne umaszczenie skonczył juz roczek,jest bardzo ruchliwy i madry

Kontakt z ogłoszeniodawcą

Imię / schronisko: marzena
Strona internetowa: brak
Numer telefonu:

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Piekny boksiolek w schronisku

• rasa:
  • boks: K-13
  • numer: 312/12
  • szczepienia: tak

Sympatyczny, przyjazny pies trafił do naszego Schroniska 11.03.2012, został do nas doprowadzony z ul.Małopolskiej.

• 4 months later...
Posted

• rasa:
  • boks: K-9
  • numer: 921/12

[FONT=Arial]Pies trafił do naszego Schroniska 06.08.2012, został dowieziony przez samochód interwencyjny z ul. Piasecznej.[/FONT]

Posted

Kolejny...

• rasa:
  • boks: K-9
  • numer: 935/12

[FONT=Arial]Pies trafił do naszego Schroniska 09.08.2012, został dowieziony przez samochód intwrwencyjny z ul.Okulickiego. Posiada numer czip.[/FONT]

• 1 month later...
Posted

[quote name='Larunia']Czy to nie jest czasem Gabor???Jest tak podobny...[/QUOTE]

Dzwoniłyśmy do właścicielki Gaborka i jak to powiedziała:"Synuś w domku" :)

To inny psiak niestety :(