tatankas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mam zdjęcia od faceta,w końcu dostałam na maila,zaraz mu posłałam kilkadziesiąt pytań w punkcikach,mam nadzieję,że odpowie i będzie można robić ogłoszenia: Czy on nie jest cudny :) Czy te oczy mogą kłamać??? Quote
Kapsel Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Cudny jest kochany!!! Ja nie mogę ścierpieć jednego, jak można go oddać, serce mi się rozpada na kawałeczki :-(:-(:-( Quote
tatankas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 No to już wiem dlaczego facet wysłał dziś zdjęcia w końcu.Przed chwilą dzwonił,że nie może psa jednak trzymać dłużej niż do 25 stycznia.On musi pracować,a pies pod nieobecność dewastuje mu całą chatę.Zamówił sobie nowe drzwi do domu,stare rozwalone,nie będzie ryzykował,że następne mu rozwali.Macie jakieś pomysły???To tak mało czasu. Quote
Kapsel Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 W takiej sytuacji, to nagle głowa staje się pusta i brak jest jakiegokolwiek pomysłu:-(:-(:-( Choć nie powiem, ze jedna myśl zaświtała mi w głowie... ale nie chcę narzucać jej czy naciskać, może sama wpadnie do czyjejś cudownej zaboksiałej kochanej główki :oops::oops::oops::oops::oops: Quote
tatankas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Chcesz,żeby mnie mąż z domu wyrzucił.On na stówę się nie zgodzi na psa,szczególnie na dorosłego,boi się o dzieci,szczególnie tą najmłodszą.Wiesz co by się stało,gdyby 3 letnie dziecko weszło między dwa bawiące się boksery-nie mówiąc co by było,gdyby się gryzły :(:(:( niestety mogę zapomnieć. Quote
Kapsel Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Masz rację Aduś, masz rację. Co innego lato, swój ogród, duży dom... choć i tak byłyby różne sytuacje, których nie da się przewidzieć. Trzeba ogłaszać go gdzie się da. Może akurat ktoś go przygarnie, mam nadzieję, że po 25 stycznia nie wyląduje w schronie.:-( za mało czasu, za mało :shake: Ageralion ratuj!!! Quote
tatankas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Już napisałam temat na forum Tozu Szczecińskiego,tam mają dużo wolontariuszy,może jak się komuś spodoba to pojedzie do adopcji do Niemiec???!!!Zobaczymy.Nie dam mu trafić do schronu ani na ulicę. Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Zadałam facetowi pytania w punktach: 1.Imię psa 2.Płeć 3.Wiek. 4.Umaszczenie i cechy charakterystyczne. 5.czy ma chipa. 6.Ogólny stan zdrowia,szczepienia i odrobaczenia. 7.Sterylizacja/kastracja(czy ma jajka) 8.Wielkość(przed kolano,do kolana,powyżej kolana,jaka waga) 9.Zachowanie psa do: -obcych -dzieci -do innych psów i suk 10.Czy zachowuje czystość w domu? 11.CZY NISZCZY ALBO HAŁASUJE POD NIEOBECNOŚĆ WŁAŚCICIELA(potrzebne nam,by wiedzieć,czy mogą być ludzie,którzy pracują,czy lepiej by adoptowali go ludzie niepracujący,lub ludzie u których zawsze ktoś jest w domu,by pies nie wrócił po paru dniach z adopcji) 12.Jak chodzi na smyczy? 13.Czy zna podstawowe komendy? 14.Dla kogo to pies polecany? 15.Historia psa:gdzie został znaleziony,w jakim stanie? 16.Inne obserwacje. 17.Podsumowanie. 18.Kontakt,jaki możemy podać na ogłoszeniach. Odpisał: 1.nieznane 2.pies 3.kolo 5 4 brązowy biały krawat 5.niewiem 6.szczepiony przeciw wsciekliżnie 2 tyg temu 7.ma 8do kolana 37 9.Zachowanie psa do: -obcych radosny -lubi -do innych psów i suk przyjazny 10.Czy zachowuje czystość w domu? nie 11.CZY NISZCZY ALBO HAŁASUJE POD NIEOBECNOŚĆ WŁAŚCICIELA(potrzebne nam,by wiedzieć,czy mogą być ludzie,którzy pracują,czy lepiej by adoptowali go ludzie niepracujący,lub ludzie u których zawsze ktoś jest w domu,by pies nie wrócił po paru dniach z adopcji) niszczy 12.Jak chodzi na smyczy? spokojnie 13.Czy zna podstawowe komendy? siad lapa lezec 14.Dla kogo to pies polecany? dla osoby ktura potrzebuje konpana 15.Historia psa:gdzie został znaleziony,w jakim stanie? znalezony zostal na postoju taxi w zdrojach stan ok 16.Inne obserwacje. 17.Podsumowanie. 18.Kontakt,jaki możemy podać na ogłoszeniach. 793308585 Quote
ageralion Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Ja bym sie nie sugerowala tymi wpisami o niszczeniu, bo facet sam twierdzi, ze nie ma czasu na wybieganie psa, a boksery jak wiadomo wszem i wobec, niszcza i szaleja w domu z powodu nadmiaru energii. Mysle, ze w odpowiednim domu nie bedzie rozrabial ;) Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Martuś jak zgłosić go do sosów???Kapselku pomóż!!! Kto ładne ogłoszenie może mu napisać??? Quote
ageralion Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Trzeba mu napisac tekst i zalaczyc zdjecia, a potem mailem wyslac do Germaine z prosba o wrzucenie na strone Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Martuś zaproś choleraa-chlera nie wiem jak ją się odmienia :) na wątek boksiowy,ona takie piękne teksty pisze :) Kapselku podaj maila do sosów to prześlę,jak będzie test!!! Quote
some Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 wg ankiety ten pan nie wie czy pies ma chipa, moze warto to sprawdzic? chociaz nie sadze zeby wet tego nie sprawdzil, chociaz roznie bywa... Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Mnie się wydaje,że nie ma,był trzy dni w schronisku,gdyby miał,to raczej w opisie by napisali,zresztą już sama nie wiem. Quote
ageralion Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 tatankas napisał(a):Mnie się wydaje,że nie ma,był trzy dni w schronisku,gdyby miał,to raczej w opisie by napisali,zresztą już sama nie wiem. A w schronisku go nie zaczipowali? Przeciez maja taki obowiazek... Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ageralion napisał(a):A w schronisku go nie zaczipowali? Przeciez maja taki obowiazek... Nie mam pojęcia,trzeba byłoby wypytać w schronisku. Quote
Kapsel Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Aduś masz maila fundacyjnego adopcje@sosbokserom.com.pl Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kochana choleraa już kombinuje ogłoszenie.Robocze imię dla psiaka to Bigos.Taki ciapkowaty jest psiak. Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Mamy tekst: [FONT=MS Shell Dlg 2]Poszedłem na postój taksówek, chciałem wrócić do domu.. Nie miałem pieniędzy, nikt nie mówił w moim języku.. Samochody jeździły w kółko, kierowcy udawali, że mnie nie widzą.. Człowiek, który mi pomógł, też mnie nie rozumiał, choć próbowałem mu wytłumaczyć, co czuje.. Zresztą i tak nie uwierzyłby w moją opowieść o tym, jak najlepszy przyjaciel może zdradzić.. Chciałem powiedzieć, jak przez 5 lat kochałem, byłem wierny, pomocny, wdzięczny i zostałem sam, w deszczu, bezradny i samotny.. Szybko przekonałem się, że dobremu człowiekowi, który mi pomógł, nie odpowiada to, że nie mam pieniędzy, że musi znosić mnie w swoim domu.. Nie spytał nawet jak mam na imię.. Nawet, gdyby spytał, nie znałem jego języka... Mam mało czasu, jeśli nikt mi nie pomoże ten człowiek też mnie wyrzuci.. Szare, metalowe kraty, zamiast okna z firankami, zimny beton zamiast kanapy, krople deszczu zamiast kocyka.. Tak rysuje się moja przyszłość..[/FONT] Quote
ageralion Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Czuje tutaj pioro choleryy :) Przepiekny tekst!! Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Oczywiście,że choleraa napisała tekst,jak mogłabym do kogoś innego zwrócić się o pomoc,jak mamy taki pisarski dar na miejscu. Quote
tatankas Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Składam ogłoszenie.Zdjęcie będzie te: [FONT=MS Shell Dlg 2]Poszedłem na postój taksówek, chciałem wrócić do domu.. Nie miałem pieniędzy, nikt nie mówił w moim języku.. Samochody jeździły w kółko, kierowcy udawali, że mnie nie widzą.. Człowiek, który mi pomógł, też mnie nie rozumiał, choć próbowałem mu wytłumaczyć, co czuje.. Zresztą i tak nie uwierzyłby w moją opowieść o tym, jak najlepszy przyjaciel może zdradzić.. Chciałem powiedzieć, jak przez 5 lat kochałem, byłem wierny, pomocny, wdzięczny i zostałem sam, w deszczu, bezradny i samotny.. Szybko przekonałem się, że dobremu człowiekowi, który mi pomógł, nie odpowiada to, że nie mam pieniędzy, że musi znosić mnie w swoim domu.. Nie spytał nawet jak mam na imię.. Nawet, gdyby spytał, nie znałem jego języka... Mam mało czasu, jeśli nikt mi nie pomoże ten człowiek też mnie wyrzuci.. Szare, metalowe kraty, zamiast okna z firankami, zimny beton zamiast kanapy, krople deszczu zamiast kocyka.. Tak rysuje się moja przyszłość.. 1)Imię-Bigos 2)płeć-pies 3)wiek-około 5 lat 4)Umaszczenie brązowe z białym krawatem 5)szczepienie przeciw wściekliźnie 2 tygodnie temu 6)wielkości do kolana(37kg) 7)Lubi obcych i znajomych ludzi i dzieci,przyjazny do suk,jak i do psów 8 )pod nieobecność aktualnych opiekunów w domu niszczy,ale może to być spowodowane niewybieganiem psa.Pies siedzi po kilka,a nawet kilkanaście godzin dziennie sam w domu,wychodzi na spacer na kilka minut tylko dwa razy dziennie. 9)Ładnie chodzi na smyczy 10)Zna podstawowe komendy:siad,łapa,leżeć 11)Dla osoby,która większość czasu spędza w domu i potrzebuje kompana do towarzystwa,lub dla osoby,która może zapewnić psiakowi odpowiednią dawkę ruchu(sporą dawkę). 12)Pies został znaleziony na postoju taksówek w Zdrojach w stanie dobrym.Przygarnięty przez pana,który większość czasu spędza poza domem,nie może zapewnić psu odpowiedniej dawki ruchu i uwagi,dlatego pies demoluje mu mieszkanie.Pies trafił do schroniska,po mojej telefonicznej interwencji i ofiarowaniu pomocy w znalezieniu psu domu,pies został odebrany ze schroniska po trzech dniach,już po tak krótkim czasie sporo wychudzony.Mamy trzy dni na znalezienie mu domu stałego lub domu tymczasowego,bo znów trafi do schroniska.POMOCY!!! [/FONT] Quote
tatankas Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Wysłałam przed chwilą maila do fundacji,pies jest też na allegratce i na OXL-ogłoszeniach.Muszę jeszcze go gdzieś umieścić,ale wiecznie brak czasu. Jego ogłoszenie jest też na forum Polickim,u mnie na naszej klasie i na koncie tozu na naszej klasie. Quote
Recommended Posts