nice_girl Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Rodowód eksportowy składasz w swoim ZK do nostryfikacji. A paszport Ci się przyda w przyszłości. :) Quote
Diana14 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Goldenmanka no paszport zostawiasz dla siebie bo w razie wyjazdu za granicę z psem bedzie Ci potrzebny. Rodowód exportowy wygląda tak jak zwykły rodowód tyle, ze ma napis export pedigree i nie ma w nim nr. rejestracyjnego ani nr.rodowodu. Dlatego tez idziesz z nim do zk i oddajesz ten rodowód do tak zwanej nostryfikacji(za co oczywiscie się płaci jak za wyrobienie normalnego rodowodu bodajże). Co to znaczy. Już Ci wyjasniam. Kiedy oddajesz rodowód to wpisują Cię do rejestracji oddziałowej i masz już nr.Rejestracji(ja u siebie dostałam od razu, ale nie wiem jak to w innych oddziałach działa). Przed oddaniem oczywiscie skseruj sobie ten rodowód "na wypadek". Twój oddział wysyła go później do oddziału głownego zkwp do Warszawy gdzie Twój piesek zostaje wpisany do Polskiej Księgi Rodowodów i zostaje mu przydzielony nr.rodowodu. Po jakichś 2 miesiącach odsyłają ten rodowód do Twojego oddziału i jest to ten sam rodowód z tym, ze masz na nim stempelek oddziału głownego z nr.pkr i numer rejestracyjny. Nie wiem czy za bardzo nie zagmatfałam:eviltong: Quote
M&M&O&I Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Diana14 napisał(a):Goldenmanka no paszport zostawiasz dla siebie bo w razie wyjazdu za granicę z psem bedzie Ci potrzebny. Rodowód exportowy wygląda tak jak zwykły rodowód tyle, ze ma napis export pedigree i nie ma w nim nr. rejestracyjnego ani nr.rodowodu. Dlatego tez idziesz z nim do zk i oddajesz ten rodowód do tak zwanej nostryfikacji(za co oczywiscie się płaci jak za wyrobienie normalnego rodowodu bodajże). Co to znaczy. Już Ci wyjasniam. Kiedy oddajesz rodowód to wpisują Cię do rejestracji oddziałowej i masz już nr.Rejestracji(ja u siebie dostałam od razu, ale nie wiem jak to w innych oddziałach działa). Przed oddaniem oczywiscie skseruj sobie ten rodowód "na wypadek". Twój oddział wysyła go później do oddziału głownego zkwp do Warszawy gdzie Twój piesek zostaje wpisany do Polskiej Księgi Rodowodów i zostaje mu przydzielony nr.rodowodu. Po jakichś 2 miesiącach odsyłają ten rodowód do Twojego oddziału i jest to ten sam rodowód z tym, ze masz na nim stempelek oddziału głownego z nr.pkr i numer rejestracyjny. Nie wiem czy za bardzo nie zagmatfałam:eviltong: nie, nie zagmatfałaś :P wszystko zrozumiałam :lol: teraz tylko czekać, czekać ;) a to jeszcze kuupa czasu.. :roll: Quote
Diana14 Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ja od momentu zamówienia czekalam na swoje szkrabiątko rok;) Więc Ty tez wytrzymasz..za to jaka później radocha:lol: Quote
cuciola Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 a mnie za niedlugo bedzie czekala nostryfikacja..ciekawe jak wloski zwiazek sie spisze..czy szybko mi odesla :) Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 a jak wygląda import szczeniaka z Holandii ?? Quote
Toller Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Dokładnie tak samo z tego co wiem, jak z innych krajów europejskich :cool3: Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Toller-Fox napisał(a):Dokładnie tak samo z tego co wiem, jak z innych krajów europejskich :cool3: to znaczy ?? samochodem da sie pojechać czy nie ?? Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Toller-Fox napisał(a):Dokładnie tak samo z tego co wiem, jak z innych krajów europejskich :cool3: to znaczy ?? a pojechać do holandii pod granice z belgią to samochodem sie da ?? Quote
Agnieszka K. Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Goldenmanka napisał(a):to znaczy ?? a pojechać do holandii pod granice z belgią to samochodem sie da ?? Da się, jak samochód nie wyrazi swojego sprzeciwu.:evil_lol: :evil_lol: Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 ale mi chodziło ile sie mniej więcej jedzie ?? i czy z takim małym 8 tygodniowym szczeniakiem to nie za długo ?? Quote
BabyCakes Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 czy z takim małym 8 tygodniowym szczeniakiem to nie za długo Niejeden szczeniak juz z Holandii do Polski przyjechal :roll: A jak dlugo sie jedzie to zalezy skad, ktoredy i dokad w Holandii. Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 BabyCakes napisał(a):Niejeden szczeniak juz z Holandii do Polski przyjechal :roll: A jak dlugo sie jedzie to zalezy skad, ktoredy i dokad w Holandii. nie wiedziałam :roll: ale tak mniej więcej to ile sie jedzie ze śląska do holandii gdzieś pod granice z belgią Quote
BabyCakes Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 ale tak mniej więcej to ile sie jedzie ze śląska do holandii gdzieś pod granice z belgią Nie wiem. To zalezy, ile tam jest kilometrow, od tego jak szybko sie jedzie, czy jest jeden kierowca czy ma zmiennika... Od tego jak czesto planujesz sie zatrzymywac. Jadac ze szczeniakiem, ja pewnie rozlozylabym podroz na dwa dni - z noclegiem gdzies w Niemczech. Wybralas jakas holenderska hodowle? Jaka? Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 BabyCakes napisał(a):Nie wiem. To zalezy, ile tam jest kilometrow, od tego jak szybko sie jedzie, czy jest jeden kierowca czy ma zmiennika... Od tego jak czesto planujesz sie zatrzymywac. Jadac ze szczeniakiem, ja pewnie rozlozylabym podroz na dwa dni - z noclegiem gdzies w Niemczech. Wybralas jakas holenderska hodowle? Jaka? też właśnie myślałam żeby rozłożyć na dwa dni.. naszczęście mam rodzine w niemczech i tam sie bym mogła zatrzymać.. a z pytaniem to albo na priv albo gg 3686865 ;) Quote
BabyCakes Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 a z pytaniem to albo na priv albo gg 3686865 To napisz mi na priv, bo gg nie posiadam na tym komputerze :( Quote
M&M&O&I Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 BabyCakes napisał(a):To napisz mi na priv, bo gg nie posiadam na tym komputerze :( poszło PW ;-) Quote
Recommended Posts