Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosze o pomoc i porade!:modla: !!! Potrzebuje kupic golarke/maszynke do strzyzenia grzywacza. Do strzyzenia wokol pyszczka, szyja i pod ogonkiem. Mysle wiec ze ostrze nie powinno byc zbyt szerokie, za to ostre. A cała golarka musi być lekka. Pomozcie gdzie takie cos kupic? Slyszalam ze sa ludzkie golarki do strzyzenia miejsc intymnych, ktore to maja waskie ostrze. Plisss, pomocy

Posted

Super Węszynoska, jesteś kochana!!!! Ciekawe tylko ile ona waży:p Spróbóje się jakoś dowiedzieć. A właśnie ludzkie sa dobre ale na kilka razy:cool3:

Posted

Do strzyżenia grzywaczy polecam maszynke Wella Contura- ma wąskie / 3 cm/ ostrze, jest lekka, poręczna. Jestem z niej bardzo zadowolona:-)

Posted

Elitesse napisał(a):
jostra a duzym tez golisz nia uszy ? tzn przygoptowujac na wystawy ? i czy ona ma wymienne ostrze ?

Do niej ostrze jest tylko ostrze 0,5 mm, ale jak się zużyje można dokupić nowe. Ma 2 nakładki 3 i 5mm. Wypróbowałam już strzyżenie z nakładkami i bez. Większe powierzchnie też spokojnie można ostrzyc. U znajomych ostrzygłam tą maszynką sznaucerka - nie całego, ale głowę, doopkę i brzuszek.
Do kompletu kupiłam sobie maszynkę Wahl Stylique, z wąziutkim ostrzem 6mm do przystrzygania włosów między opuszkami - też jest świetna.

Posted

Firma Wahl np. w USA jest jedną z najtańszych firm. znacznie droższe są maszynki np.oster ale chyba znacznie lepsze. Ja uznaję zasadę, że jak tanie to pewnie liche. Jakość musi kosztować

Posted

Wahl to ta sama firma co Moser.
Jak mam porównać maszynkę Oster A5 do Mosera Max to uważam, że jakość jest porównywalna.
Do tego Moser jest lżejszy, ciszej chodzi i jest znacznie tańszy.
Wysoko oceniam te maszynki Mosera i Wahla, które sama używałam.
A za samą markę nie zamierzam słono płacić.

• 1 month later...
Posted

Kochani bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc i rady. :loveu:
Przyznam, że ceny w granicach 500 zł czy nawet 1000 zł nieco mnie odstraszyły z prostej przyczyny : nie jestem doświadczoną osobą w kwestii golenia grzywek i ciężko byłoby mi przeboleć taką sumę w razie gdyby maszynka okazała się "niewypałem". Poza tym maszynki potrzebuję do domowych celów, więc jakaś super profesjonalna także myślę, że mija się z celem. No i bałam się także tego, że będzie ciężka i głośna czego moja grzywcia by nie zniosła i ja na dłuższą metę też.
Więc zamówiłam polecaną na początku maszynkę za 165 zł firmy Optimum. Zrobiłam to z lekkim sercem, że w razie gdyby była beznadziejna to zainwestuję w droższą. Dzis ją odebrałam i jestem jak na razie zachwycona. Jest bardzo zgrabna, leciutka, cicha do bólu i goli jak szatan!!! REWELACJA jednym słowem. I mam nadzieję, że tak zostanie:cool3: .
P.S.
Dziś odebrałam ją z poczty i przy okazji robiłam inne zakupy w drodze do domu. I jakoś tak nią trzęsłam, że ........... że mi się włączyła i zaczęła bzyczeć z siatki będąc w pakunku........ Myślę sobie - ludzie pomyślą że zamówiłam wibrator:eviltong: :oops: :roll: :cool2: więc cichcem, cichcem wycofałam się w ustronne miejsce :scared: aby znów "lekko" nią zatrząść i jakoś wyłączyć to cholerstwo żeby sobie obciachu nie robić:mad: :cool1: . Uffffff, jednak chyba nikt poza mną nie słyszał:roflt: ........ Grunt, że działa. Oczywiście będzie używana tylko do golenia grzywki:eviltong: :evil_lol: ;)
tak czy inaczej - DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC:lilangel: :Rose:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='jostra']A ta maszynka?
http://www.elfidarek.bazarek.pl/opis.php/tid,90677/
Jest bardzo malutka, lekka, w zasadzie waży nie więcej niż bateria R6 (paluszek).
Ja przycinam nią uszka u moich sznaucerków.
No i do tego jest tania.
i jak się sprawdza?bo właśnie zamówiłam do golenia pyszczka i łapek mojego grzywacza,poleciła mi ją hodowczyni od której mam Demcia,testowałam ludzkiego philipsa ale za szeroki i jak chciałam całe ciałko ogolić to kiepsko zbierał, musiałam najpierw obciąć ,do ciałka szykuję się na moser 1400.
może ma ktoś książkę w języku polskim,na temat dbania o szatę[ itp albo może polecić?

• 4 weeks later...
Posted

Lothia, od razu mowie, ze nie znam sie na grzywaczach,z tego co kilka osob mi mowilo siersc trzeba zgolic jak najkrocej. Moser 1400 nie zgoli siersci do skory, najkrotsze ustawienie noza pozwoli ci zgolic siersc na ok 1 mm. Jesli potrzebujesz maszynki, ktora ma zgolic wlos do skory to polecam ten model Moser 1556 - maszynka idealna do golenia do skory :)
http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,25869374,73769977114081,03,,pl-pln,294102,0.html