Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam,
przed ostatnim weekendem do krakowskiego schroniska trafił młody labek-biszkopt. Przybłąkał się on najpierw do cioci mojej koleżanki, mieszkającej w domu pod Krakowem, stąd o nim wiem.
Niestety piesio nie ma tatuażu, ani chipa. Miał na szyi ślady jakby po jakimś uwiązaniu - nie wiem, czy po łańcuchu, czy ciasnej obroży.
Jest dorosły, ale młody ;-) jak najbardziej radosny, chętny do zabawy i grzeczny. Świetnie dogaduje z dziećmi. Wspomniana osoba nie mogła go jednak zatrzymać, gdyż ma już psa i koty itd. Zawiozła go więc do schroniska....:-(
Czy ktoś mógłby mu pomóc?? Może jakiś tymczas? Żeby go tylko ze schroniska wyciągnać....
Mam na razie tylko jedno zdjęcie w telefonie, może mogę komuś podesłać? Postaram się uzyskać więcej informacji o nim, może inne zdjęcia mają...:-(

napisałam już o tym na forumowej grupie labradorów w potrzebie, ale tu w małopolskiej też chyba nie zaszkodzi...:oops:

Posted

Kiedy go odwieziono? Wyślij zdjęcie i napisz wszystko co o nim wiesz.W jakich okolicznościach i gdzie był znaleziomy,jak się zachowuje,na co reagował dobrze ,a na co gorzej..Wszystko co Ci przychodzi na myśl o tym labradorze.

Posted

Julian napisał(a):
Kiedy go odwieziono? Wyślij zdjęcie i napisz wszystko co o nim wiesz.W jakich okolicznościach i gdzie był znaleziomy,jak się zachowuje,na co reagował dobrze ,a na co gorzej..Wszystko co Ci przychodzi na myśl o tym labradorze.

Z tego co wiem, psa odwieziono do schroniska chyba 05.08. wcześniej kilka dni przebywał w domu z ogrodem pod Krakowem, u cioci mojej koleżanki. Dlatego też moje wiadomości są okrojone, bo to nie ja go znalazłam.
Poprosiłam, by sprawdziły obecność/brak tatuażu i chipa. Jak pisałam wcześniej - nie było ani jednego ani drugiego. Pies błąkał się w okolicy tego domu, potem jakoś tam przybłąkał się do tej konkretnej rodziny, nie wiem dokładnie jak. W każdym razie przebywał tam te kilka dni, z innym psem i chyba dwoma czy trzema kotami. Wynikało by z tego, że się z nimi "dogadywał". Miał świetny kontakt z dziećmi (m.in. chyba z dwulatkiem i starszym), bardzo wesoły, pogodny, chętnie uczestniczący w życiu rodzinnym. Z wyglądu - pies młody, zęby ma białe, może ma 3-5 lat.
Niestety ta rodzina nie robiła mu zdjęć, tylko jedno w schronisku. Mam je przesłane mms-em, mogę komuś przesłać.
Może ktoś z ludzi tam pracujących mógłby teraz mu jakieś zdjęcia zrobić?