Behatka Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Sarah_S napisał(a):Oto fotka ubranka, niestety na "sucho" bo sunia była dziś wyjątkowo rozbrykana i nie mogłam jej ubrać :) Chciałabym spróbowac uszyć mojej suni taki kombinezon z ortalionu na deszczowe dni. Post ten wygrzebałam z archiwum (2004r). Podana rosyjska strona z wykrojem jest już chyba nieaktualna. Może ktoś posiada taki wykrój lub odnośnik i chciałby się ze mną podzielić. Quote
JPo Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 może coś wśród tych linków znajdziesz... http://season.ru/links/sew_dog/ Quote
Behatka Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Dziękuję bardzo. Tego właśnie szukałam. Spróbuję coś uszyć i jak wyjdzie coś sensownego to sie pochwalę Quote
Magda Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 [quote name='Behatka'] Dziękuję bardzo. Tego właśnie szukałam. Spróbuję coś uszyć i jak wyjdzie coś sensownego to sie pochwalę Na 100% pokazuj swoje dzieło. Sama jestem ciekawa jak wyjdzie;) Quote
JPo Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 rzaba napisał(a):POMÓŻCIE:) ma ktoś wzór na sweter dla yorczka? nie wiemy jak robić rekawki. wszelkie porady pilnie potrzebne. i za wszystkie bardzo dziękujemy. odpiszcie;) rzaba :multi: i werter :Dog_run: ja robię rękawki od dołu i po bokach dodaję kilka razy po jednym oczku, żeby był troszkę szerszy u góry... nie zakańczam oczek normalnie tylko je od razu łączę szydełkiem z "dziurą" :) a dopiero potem zszywam boki... Quote
Mniszka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Witam serdecznie ja także poszukuje jakiegoś linku z wykrojem na ubranko dla mojego yoreczka. Przegrzebałam już chyba wszystko i nie bardzo mogę znaleźć cześć linków już jest nieaktywna a tej cześci po rusku w ogóle nie czaje:placz: Koleżanka JPo podała link ale tam także nie mogę znaleźć:shake: Może ma ktoś w domu wzór i mógłby mi przesłać na meila jakiś prościutki krój, albo zna jeszcze inną stronę gdzie mogłabym coś znaleźć. z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie;) Quote
Behatka Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Ja też próbowałam coś uszyć z tych stron, ale nic mi z tego nie wyszło. Kombinowałam z tymi kwadracikami, zepsułam kilka fajnych kawałków materiałów.... w rezultacie kupiłam i już nie eksperymentuję. Podaj maila to wyślę kilka wzorów z tych stron. Może Tobie się uda Quote
Mniszka Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 TO super byłabym ci bardzo wdzięczna, mój adres to ga.gabunia@wp.pl Dziękuje jeszcze raz! Wysłałam do Ciebie prywatną wiadomość ale coś mi sie tam pokręciło bo nie bardzo wiedziałam jak to zrobić -sorrko:-(. Quote
Behatka Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Wiadomość doszła. W poniedziałek wyśle na maila wszystko co posiadam. Mam nadzieje że coś Ci wyjdzie. Mnie niestety nic nie wyszło, jestem chyba beztalenciem i kupiłam ubranka na Allegro. Quote
Mniszka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 No co ty pewnie mnie tez nie wyjdzie ale spróbować zawsze można;) zawsze to tańsze rozwiązanie niż kupno. Moja mama ma zdolności krawieckie najwyżej ją zaangażuje:) co dwie głowy to nie jedna. Pozdrawiam papa Quote
Behatka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wysłałam wykroje, ale widomośc wraca do mnie,że nie ma takiego adresu. Jak dojdzie szczęśliwie to prosze o sygnał Quote
iberia Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ja też poprosiłabym o jakieś wykroje ubranek na maila pisss ;) Quote
Mniszka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wszystko doszło dzięki wielkie- teraz więc do boju! Quote
Behatka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='iberia']ja też poprosiłabym o jakieś wykroje ubranek na maila pisss ;) Wyślij mi maila to przeslę wykroje Quote
Behatka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Jeśli wyjdzie Wam coś ładnego z tych wykrojów to wklejcie. Mnie niestety nic nie wyszło. No cóż, nie kazdy ma talent. Ale na Allegro kupiłam m.in taką kurteczkę na deszcz. Quote
madziasto4 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Behatka- jeśli posiadasz jakieś inne wykroje niż dotychczas były podawane, to może wstaw tu na forum :) Więcej osób skorzysta :) Quote
Mniszka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Kurteczka jest rewelacyjna :) patrzyłam na allegro ale już nie ma chyba takich-przynajmniej takich jak tamta czarna pikowana i do tego kapturek-bajer nieziemski!Gratuluje zakupu! Quote
Behatka Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mnie też się podoba ta czarna kurteczka, ale w tej chwili jest na nią za ciepło. Jest super na zimę. Teraz używamy tej czerwonej, też jest ocieplona, piesiowi jest cieplutko i nie jest taki mokry po spacerze. Mam zamiar kupić jeszcze jedną. No chyba że Ty mi coś uszyjesz jak się wprawisz???? Quote
Ramona Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 tutaj jest fajny kombinezonik http://allegro.pl/item243560256_243560256.html Quote
Mniszka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Ubranko uszyte:) ale tak naprawdę z własnego wykroju, ponieważ tak było najprościej- wszystkie te wykroje na stronach jakieś zbyt skomplikowane...Ubrano jest polarowe, niewiele z nim było roboty dwie dziurki na nogi, rzep do zapinania i gotowe. Chętnie bym ci uszyła Behatko ale musiałabyś wpaść do mnie z pieskiem bo niezbędny jest mi model na którym mogłabym przymierzać i robić poprawki. Jednak wierz mi kurteczki masz bardziej funkcjonalne gdyż moje ubranko nie jest na deszcz:puppydog:a jedynie na chłodniejsze dni. Na zimę chyba też będę musiała coś kupić. Chętnie wkleiłabym zdjęcie ale nie mogę jakoś go tu wstawić...a raczej nie potrafię:placz: Quote
Mniszka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 mOżE KTOś WIE GDZIE JEST OBJAśNIONE JAK WKLEJAć ZDJęCIA? Quote
madziasto4 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259 Quote
Behatka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Mniszka napisał(a):Ubranko uszyte:) ale tak naprawdę z własnego wykroju, ponieważ tak było najprościej- wszystkie te wykroje na stronach jakieś zbyt skomplikowane...Ubrano jest polarowe, niewiele z nim było roboty dwie dziurki na nogi, rzep do zapinania i gotowe. Chętnie bym ci uszyła Behatko ale musiałabyś wpaść do mnie z pieskiem bo niezbędny jest mi model na którym mogłabym przymierzać i robić poprawki. Jednak wierz mi kurteczki masz bardziej funkcjonalne gdyż moje ubranko nie jest na deszcz:puppydog:a jedynie na chłodniejsze dni. Na zimę chyba też będę musiała coś kupić. Chętnie wkleiłabym zdjęcie ale nie mogę jakoś go tu wstawić...a raczej nie potrafię:placz: :lol: No własnie tez miałam problem z tymi wykrojami, a najbardziej ze zmniejszaniem kwadracików. Dlatego zniechęciłam sie bardzo i kupiłam. Zamówiłam jeszcze jedną kurteczkę u tego samego uzytkownika o którym pisałam w mailu. Jak przyjdzie to wstawię zdjęcie. Kombinezon też mieliśmy, ale musiałam sprzedać. Piesek nie chciał w nim chodzić, poniewaz krepował mu ruchy. Kombinezon najlepiej kupić w sklepie wczesniej przymierzając.:lol: Quote
iberia Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 A ja uszyłam Ibi golfik z rękawu z zamałego na mnie polaru małe poprawki i gotowe Quote
Recommended Posts