gonia66 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Helga&Ares napisał(a):Puszki właśnie dotarły - DZIĘKUJEMY! Dzisiaj Vikunia będzie miała prawdziwie pyszną, a w dodatku zdrową ucztę :) Szczęsciara nasza kochana:) TO ja w takim razie tez zabieram sie za obiadek:);) Quote
Edi100 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Helga&Ares napisał(a):Puszki właśnie dotarły - DZIĘKUJEMY! Dzisiaj Vikunia będzie miała prawdziwie pyszną, a w dodatku zdrową ucztę :) Jak miło się czyta:):) Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Jestem zdruzgotana:placz::placz::placz::placz: Wszystko wraca, było już tak dobrze, i znowu pojawiają się krwiaki w gruczołach:placz::placz::placz::placz: Kamilo, musimy szybko zrobić test ACTH, czy i kiedy już wysłałaś synacthen?:placz::placz::placz: Przechodzę to już enty raz z Nią i zawsze zaczynało się od małych krwiaków, które się rozrastały, później Vika zaczynałą się dusić, przychodziła anemia, trombocytopenia, apatia, zapadanie w śpiączkę:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 [quote name='Helga&Ares']Jestem zdruzgotana:placz::placz::placz::placz: Wszystko wraca, było już tak dobrze, i znowu pojawiają się krwiaki w gruczołach:placz::placz::placz::placz: Kamilo, musimy szybko zrobić test ACTH, czy i kiedy już wysłałaś synacthen?:placz::placz::placz: Przechodzę to już enty raz z Nią i zawsze zaczynało się od małych krwiaków, które się rozrastały, później Vika zaczynałą się dusić, przychodziła anemia, trombocytopenia, apatia, zapadanie w śpiączkę:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:Nieeeeeeeee...no nie wierze:(....PRZeciez są juz leki, jest dieta...to skad to moze byc..??Vikusiu....trzymaj sie dziewczynko:( Quote
beataczl Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 no nie, tylko nie to , straszne :-(:shake: co robic, co...zeby bylo dobrze:placz: Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jessssoooo,,jak tu mało ludzi:( A co z sunią..??? Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 gonia66 napisał(a):Jessssoooo,,jak tu mało ludzi:( A co z sunią..??? Mało, bardzo mało...:( Vika leży, dostałą właśnie kroplówkę-PWE, i najsilniejszą dawkę encortonu. Nie ma apetytu. Oddech przyspieszony... Czuję, że przed nami nieprzespana noc... Quote
Edi100 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Helga&Ares napisał(a):Mało, bardzo mało...:( Vika leży, dostałą właśnie kroplówkę-PWE, i najsilniejszą dawkę encortonu. Nie ma apetytu. Oddech przyspieszony... Czuję, że przed nami nieprzespana noc... Biedna Vikunia:(:( Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Helga&Ares napisał(a):Mało, bardzo mało...:( Vika leży, dostałą właśnie kroplówkę-PWE, i najsilniejszą dawkę encortonu. Nie ma apetytu. Oddech przyspieszony... Czuję, że przed nami nieprzespana noc...Oby tylko ta nieprzespana noc byla owocna w skutkach...niech zacznie zdrowiec juz ta nasza dziewczynka kochana... Quote
beataczl Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 tak strasznie zal suni ...:-( a co wet mowi, jaka diagnoza na ta chwile, co robic dalej? Quote
ala Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Helga&Ares napisał(a):Mało, bardzo mało...:( Vika leży, dostałą właśnie kroplówkę-PWE, i najsilniejszą dawkę encortonu. Nie ma apetytu. Oddech przyspieszony... Czuję, że przed nami nieprzespana noc... Zaglądam codziennie i z niecierpliwością czekam na każdą nową informację o Viki .Przykre że nastąpił znowu zwrot w leczeniu,może test na Addisona coś wyjaśni. Miałam nadzieję że po tych kilku niezłych dniach będzie już tylko lepiej... Quote
Gruba Berta Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Helga prosze wyczysc skrzynke bo nie mozna wyslac wiadomosci na pw Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 gonia66 napisał(a):Oby tylko ta nieprzespana noc byla owocna w skutkach...niech zacznie zdrowiec juz ta nasza dziewczynka kochana... Czekamy Goniu na synacthen, paląca to sprawa. Będzie najprawdopodobniej we wtorek a do tego czasu muszę ją leczyć objawowo (a być może i przyczynowo, ale to się potwierdzi jak synacthen dotrze)... Wczoraj trzymała się całkiem dobrze, dzisiaj jest źle... Quote
aanka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Psinko kochana , nie poddawaj się ,walcz:roll:.............. Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Wczoraj była tak dobrze, biegała, cieszyła się, a dzisiaj leży plackiem i mam wrażenie, że ma temperaturę, zaraz jej zmierzę... Vikunia z wczoraj... Quote
Ajula Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 biedna psinka i biedna Ty Dominiko :( oby tylko przetrwała kolejny kryzys Quote
stonka1125 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jestem cały czas u małej, wrzuciłam ją na fb i porozsyłałam gdzie się dało linki do cegły.......Ma najlepszą opiekę u Domi, jak możemy pomóc ?????? Quote
Szarotka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Przyszlam bo mnie Stonka sciagnela .......... Quote
stonka1125 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Szarotka napisał(a):Przyszlam bo mnie Stonka sciagnela .......... ściągam dalej dobre dusze i proszę w imieniu Viki o rozsyłanie Quote
Szarotka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jedno co moge zaproponowac to delikatnie glaskanie suni ( i to nie sa zarty) to zawsze pomaga. Skoro wet nie moze niczego wymyslec to przytulanie i glaskanie napewno jej nie zaszkodzi. Trzeba przy tym byc bardzo spokojnym i w dobrym nastroju, jezeli potrafisz sie zrelaksowac, to sie zwierzeciu udziela i podobno wyniki czasami sa zaskakujace. Sprobuj a nuz pomoze............... Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Dziękuję, że jesteście... Dziękuję za rozsyłanie wątku i linku do cegły... Vika ma 40stopni gorączki, lecę po lód i elektrolity... Trzymajcie kciuki... ::( Quote
majku33krakow Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 [quote name='Helga&Ares']Dziękuję, że jesteście... Dziękuję za rozsyłanie wątku i linku do cegły... Vika ma 40stopni gorączki, lecę po lód i elektrolity... Trzymajcie kciuki... ::( trzymamy i sie modlimy o zdrowie viki Quote
gonia66 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Helga&Ares napisał(a):Dziękuję, że jesteście... Dziękuję za rozsyłanie wątku i linku do cegły... Vika ma 40stopni gorączki, lecę po lód i elektrolity... Trzymajcie kciuki... ::( ILe..??:o Boże....proszę....niech juz wyzdrowieje....:( Quote
Helga&Ares Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 gonia66 napisał(a):ILe..??:o Boże....proszę....niech juz wyzdrowieje....:( Goniuś, to i tak nieźle, ostatnio miałyśmy 42,3... Quote
Recommended Posts