Isadora7 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Aukcja cegiełkowa dla Vikuni: http://allegro.pl/item1190386371_mlodziutka_viki_z_meliny_wola_o_pomoc.html Quote
Helga&Ares Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Isadora, bardzo Ci dziękuję:Rose::Rose::buzi::iloveyou::placz::loveu: Mam nadzieję, że aukcja będzie cieszyć się sporym powodzeniem. Bardzo Was proszę - rozsyłajcie linka gdzie się da! Trzeba uratować Vikunię, całe życie przed nią! Quote
Edi100 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Helga&Ares napisał(a):Isadora, bardzo Ci dziękuję:Rose::Rose::buzi::iloveyou::placz::loveu: Mam nadzieję, że aukcja będzie cieszyć się sporym powodzeniem. Bardzo Was proszę - rozsyłajcie linka gdzie się da! Trzeba uratować Vikunię, całe życie przed nią! Zrobi się. Spokojnej nocy. Quote
Isadora7 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Helga&Ares napisał(a):Isadora, bardzo Ci dziękuję:Rose::Rose::buzi::iloveyou::placz::loveu: Mam nadzieję, że aukcja będzie cieszyć się sporym powodzeniem. Bardzo Was proszę - rozsyłajcie linka gdzie się da! Trzeba uratować Vikunię, całe życie przed nią! Sorry ze trochę trwało, ale pękam w szwach, zdycham od upału, a poza tym chciałam aby się zaczęła nie w czasie weekendu bo to zmarnowane dwa dni, nic się nie sprzedaje. Quote
gonia66 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Ogromne dzięki Isadorko za śliczne ALlegro- juz wklejam link w podpis..mam nadzieje, ze to nie jest nieregulaminowe- spojrz prosze i jakby co- napisz, zeby zmienic..:) Quote
KateBono Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Witajcie cioteczki! Obserwuję od kilku dni wątek Wikuni , trzymam kciuki i co tam jeszcze się da , żeby psiaczek z tego wyszedł i był zdrowy. Sama mam dwa psiaki i dwa koty oraz na tą chwilę suczkę ze szczeniaczkiem , niewiele mogę na tę chwilę pomóc:-( ale na pewno te 20 zł. na cegiełki z allegro dzisiaj kupię. Wiem, że to kropla w morzu ale może się uzbiera i Wikunia będzie miała wreszcie karmę ,po której będie przybierać na wadze.Trzymaj się malutka! Quote
Helga&Ares Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Znalazł się sponsor, który zakupi dzisiaj karmę dla Vikuni - Alu - DZIĘKUJEMY!:Rose::Rose::buzi: Czy ktoś mógłby zrobić bannerek do Allegra cegiełkowego? Quote
Helga&Ares Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 [quote name='KateBono']Witajcie cioteczki! Obserwuję od kilku dni wątek Wikuni , trzymam kciuki i co tam jeszcze się da , żeby psiaczek z tego wyszedł i był zdrowy. Sama mam dwa psiaki i dwa koty oraz na tą chwilę suczkę ze szczeniaczkiem , niewiele mogę na tę chwilę pomóc:-( ale na pewno te 20 zł. na cegiełki z allegro dzisiaj kupię. Wiem, że to kropla w morzu ale może się uzbiera i Wikunia będzie miała wreszcie karmę ,po której będie przybierać na wadze.Trzymaj się malutka! Kochana - bardzo dziękujemy!! Jeśli możesz nam jeszcze jakoś pomóc, to rozsyłaj link do allegro gdzie się da! :) Będziemy wdzięczne z Vikunią, bardzo! Vikunia póki co czuje się dobrze, ale muszę dzisiaj jej zakupić tablety na robale. A od dwóch dni gościmy jeszcze królisię, którą ktoś wywalił na ulice, biegała biedulka pod samochodami, głodna i wyczerpana. Cały dzień na nią polowałam, bo uciekała, ale w końcu się udało. Może ktoś byłby chętny, by pokochać śliczną, młodą królisię? Quote
KateBono Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Już wysłałam na dwa wątki, może cioteczki pomogą:oops: Quote
KateBono Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 KateBono napisał(a):Już wysłałam na dwa wątki, może cioteczki pomogą:oops: Cieszę się ,że znalazł się sponsor:multi: Quote
Akrum Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 muszę podpytać koleżanki, czy się nie skusi na jeszcze jednego króliczka Quote
Edi100 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Helga&Ares napisał(a):Znalazł się sponsor, który zakupi dzisiaj karmę dla Vikuni - Alu - DZIĘKUJEMY!:Rose::Rose::buzi: Czy ktoś mógłby zrobić bannerek do Allegra cegiełkowego? Ależ wspaniale!:):) A Królisia słodka:) Mam niestety jedną, stareńką i z chorymi oczkami. Myślę, że Królisia szybko znajdzie domek:) Quote
aanka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 czytalam ten opis Ehrlichiozy, Wikunia ma b. podobne objawy ; anemia, niewydolnosć oddech. , goraczka , zaburzenia w wykrzepianiu , wys, poziom mocznika , spadek płytek krwi itp................, zwłaszcza ,ze to choroba odkleszczowa- zastanawiające:cool3:. ciekawe,czy dostepne sa testy w celu zrobienia obecności przeciwciał.......... Quote
lilk_a Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 aanka napisał(a):czytalam ten opis Ehrlichiozy, Wikunia ma b. podobne objawy ; anemia, niewydolnosć oddech. , goraczka , zaburzenia w wykrzepianiu , wys, poziom mocznika , spadek płytek krwi itp................, zwłaszcza ,ze to choroba odkleszczowa- zastanawiające:cool3:. ciekawe,czy dostepne sa testy w celu zrobienia obecności przeciwciał..........a jak się to leczy ? Quote
aanka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Lilk- a opis tej choroby jest w którymś z poprzednich linków....... Quote
Marlena:) Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Co słoneczko dzisiaj u Ciebie? Pańcia wycałuje Vikuni nozdrza od cioci M! :) Quote
Helga&Ares Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Vikunia dzisiaj się odrobaczyła, dostaje nadal steroid, antybiotyk i jakoś się trzyma. Anemii na razie nie ma, zaburzenia krzepliwość obecne iszybki oddech - dzisiaj była burza, Niuńka tak się bałą, że momentalnie zaczęła szybko oddychać, ale to raczej stres, na co dzień się tak nie stresuje. Nie chce w ogóle przytyć, chociaż nie wiadomo jakbym się starała... Jutro rano zaniosę kupkę Viki do lecznicy do testu na strawność, dowiemy się wtedy czy nie ma problemów z trzustką. Poza tym, dzisiaj zjadła kupę na dworze - skarciłam ją za to, a wiecie co ona zrobiła? Zsiusiała się pod siebie i przyległa do ziemi:( Nie podniosłam ręki, tylko krzyknęłam, żeby zostawiła... :( Ile ta psinka przeszła... Teraz sobie leży i zjada kostkę. Co mnie jeszcze martwi - Vika zaczęła często "bekać" po jedzeniu, jakby refluks miała... Quote
mala_czarna Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 A tak generalnie jak ona kupę robi? Mam problemy? Bo przy trzustce to te stolce są takie maziste, tłuste. Bidulka, na pewno kiedyś była bita. Pies tak nie reaguje na podniesiony głos :( Quote
Helga&Ares Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 [quote name='mala_czarna']A tak generalnie jak ona kupę robi? Mam problemy? Bo przy trzustce to te stolce są takie maziste, tłuste. Bidulka, na pewno kiedyś była bita. Pies tak nie reaguje na podniesiony głos :( Powiem Ci, że różne. Ale często zdarzają się śluzowato/tłuste, przez długi czas miewała cuchnące biegunki, odkąd podaję probiotyki są lepsze... Typowo tłustą to ona ma sierść. Kiedy ją wyczesuję, mam ręce jak polane olejem. Quote
ala Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Helga&Ares']Znalazł się sponsor, który zakupi dzisiaj karmę dla Vikuni - Alu - DZIĘKUJEMY!:Rose::Rose::buzi: Zamówiłam rano karmę dla Vikuni z prośbą aby została jak najszybciej dostarczona, ponieważ potrzebująca suczka jest bardzo chora.Mam nadzieję że przyspieszy to dostawę:shake: Pieniądze na karmę-dokładnie 200zł-pochodzą z konta Lunaka http://www.dogomania.pl/threads/133772-ponad-11-lat-na-połamanych-łapach-teraz-za-TM...odszedł-kochany Lunak spędził ostatnie 9,5 miesiąca swego życia we wspaniałym,kochającym domu.To bardzo krótki okres czasu ale po wielu latach przeżytych w bólu i cierpieniu był najpiękniejszym okresem w życiu tego biedniego,skrzywdzonego przez los psa:-(. Państwo którzy adoptowali Lunaka uznali ,że sami pokryją wszelkie koszty opieki nad Nim a zebrane pieniądze żeby przeznaczyć na pieski,których życie jest w bezpośrednim zagrożeniu. Mam nadzieję że karma ta pomoże Viki nabrać sił ,walczyć :mad: i wygrać z nierozpoznaną jeszcze chorobą. Quote
lilk_a Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [quote name='Helga&Ares']Powiem Ci, że różne. Ale często zdarzają się śluzowato/tłuste, przez długi czas miewała cuchnące biegunki, odkąd podaję probiotyki są lepsze... Typowo tłustą to ona ma sierść. Kiedy ją wyczesuję, mam ręce jak polane olejem. probiotykiem naprawdę działającym mocno , tzn szybko jest enterol .... nie sprawdzałam czy można podawać psom , ale można zapytać lekarza , jest naprawdę skuteczny Quote
mala_czarna Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Helga&Ares napisał(a): Typowo tłustą to ona ma sierść. Kiedy ją wyczesuję, mam ręce jak polane olejem. No to charakterystyczne dla problemów z trzustką. Może by warto kreon kupić? Quote
Helga&Ares Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 [quote name='ala']Zamówiłam rano karmę dla Vikuni z prośbą aby została jak najszybciej dostarczona, ponieważ potrzebująca suczka jest bardzo chora.Mam nadzieję że przyspieszy to dostawę:shake: Pieniądze na karmę-dokładnie 200zł-pochodzą z konta Lunaka http://www.dogomania.pl/threads/133772-ponad-11-lat-na-połamanych-łapach-teraz-za-TM...odszedł-kochany Lunak spędził ostatnie 9,5 miesiąca swego życia we wspaniałym,kochającym domu.To bardzo krótki okres czasu ale po wielu latach przeżytych w bólu i cierpieniu był najpiękniejszym okresem w życiu tego biedniego,skrzywdzonego przez los psa:-(. Państwo którzy adoptowali Lunaka uznali ,że sami pokryją wszelkie koszty opieki nad Nim a zebrane pieniądze żeby przeznaczyć na pieski,których życie jest w bezpośrednim zagrożeniu. Mam nadzieję że karma ta pomoże Viki nabrać sił ,walczyć :mad: i wygrać z nierozpoznaną jeszcze chorobą. Vikunia bardzo dziękuje Lunaczkowi za pomoc... [quote name='lilk_a']probiotykiem naprawdę działającym mocno , tzn szybko jest enterol .... nie sprawdzałam czy można podawać psom , ale można zapytać lekarza , jest naprawdę skuteczny Vika dostaje Fatrogerminę, bardzo dobry probiotyk, spytam jutro weta o enterol [quote name='mala_czarna']No to charakterystyczne dla problemów z trzustką. Może by warto kreon kupić? To jest charakterystyczne, tylko jak w takim razie wyjaśnić inne dolegliwości, które Vika miała? wybroczyny, krwotoki, wpadanie w śpiączkę, anemie, trombocytopenie, gorączki... To mnie bardzo zastanawia... Być może jakieś następstwo po ZNT Quote
Recommended Posts