Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dominika, powiem tylko tyle. Nie widziałam Viki na własne oczy, ale jak przypomnę sobie to całe przesyłanie próbek krwi przesyłką konduktorską, to jednak kręci się łza w oku. Życzę jej i Tobie wielu lat w zdrowiu i spokoju. Jest śliczną sunią, która trafiła w końcu na swojego człowieka. "W razie gdyby", zawsze możesz na mnie liczyć. Ale mam nadzieję, że to nie będzie potrzebne.

Posted

Taką chciałabym widzieć cały czas.... Wypieram więc z pamięci krwiaki, drgawki, gorączki, krótki oddech, ospałość, apatię.
Vikuniu, ciesz się jak najdłużej dobrą formą. Bo życie to podmuch wiatru.

Posted

Chyba za dużo tego szczęścia było ostatnio... Leki przestają działać. Vikunia znowu, mimo silnej dawki sterydów ma tylko 20 tys. płytek(dzisiaj byłam z Nią na badaniach, zaniepokojona ostatnimi objawami). Sprawę skonsultowałam z Doktorem Hildebrandem, który kazał podnieść dawkę podwójnie:-(:-( Jeśli się nie poprawi, to za tydzień chce nas widzieć. Dlaczego tak szybko?:-(:-( Jeszcze nie zdążyłyśmy się sobą nacieszyć...
Siedzę, patrzę na wynik badania i nie wierzę...
Mam sesję, nie potrafię się nawet uczyć..

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zawsze wchodzę tu z niepokojem :( chociaż nie piszę wiele to z całych sił trzymam kciuki za Vikunię. Mam nadzieję, że jej stan się szybko poprawi.

Ja także mam nadzieję, na poprawę jej stanu. walcz Vikuniu!

Posted

Dziękuję, że jesteście. Jest mi strasznie ciężko i smutno. Patrzę w jej oczy i czuję bezsilność.
Może to dziwne i raczej nienormalne, ale zawsze kiedy coś złego w jej organizmie zaczynało się dziać i ona cierpiała, ja również to czułam-było mi źle i wiedziałam, że coś jest nie tak i musimy się przebadać...
Nie wiem co będzie dalej.. Boję się. Tak bardzo Ją kocham..

Posted

Akrum napisał(a):
Biedna Vika... smutna jest jej historia... dlaczego los tak ją karze?
Niestety zadaję sobie to samo pytanie w kółko :(
Mówiłam dziś Heldze, że bezwzględnie musi ją fizycznie zobaczyć dr. Hildebrand, bo to jedyny dotąd specjalista, który zna się na chorobach o podłożu immunologicznym, i głęboko wierzę, że pomoże Vikuni.

Posted

Vikunia jest bardzo biedna, objawy kliniczne bez zmian, co z płytkami się dzieje nie wiem, zbadamy krew w czwartek. Tak jak już GoniaP napisała powinnyśmy odwiedzić Dr Hildebranda... Jako, że Vika to nadal psiak fundacyjny, i że ja sama nie jestem w stanie pokryć wszelkich kosztów związanych z jej leczeniem, proszę Was o pomoc:-( Musimy uzbierać pieniążki żeby Vikunia mogła żyć... Bez Was nie damy rady...:-( Bez Was po prostu Vika nie ma szans...:-(

Konto naszej fundacji to:
[CENTER][CENTER][B][COLOR=#C00000]Fundacja „Głosem Zwierząt”[/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][B]Ul. Lodowa 2/1[/B][/CENTER][/CENTER]
[B] 60-226 Poznań
tytułem: [I]Dla Vikuni[/I]
[/B]

Posted

[LEFT]Helga nie podała konta, więc Ją wyręczam:
[/LEFT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=4][FONT=&quot]Fundacja „Głosem Zwierząt”[/FONT][/SIZE][/COLOR][/FONT][LEFT] [/LEFT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=4][FONT=&quot]Ul. Lodowa 2/1[/FONT][/SIZE][/COLOR][/FONT][LEFT] [/LEFT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][FONT=&quot][COLOR=black]60-226 Poznań[/COLOR][/FONT][B][FONT=&quot]
[/FONT][/B][FONT=&quot]NIP 7792386785[/FONT][B][FONT=&quot][COLOR=#c00000]
[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4][B][FONT=&quot]Konto:[/FONT][/B][/SIZE][/FONT]
[LEFT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][B][COLOR=red][FONT=&quot]07 2490 0005 0000 4500 6401 8021[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][B][COLOR=red][FONT=&quot] [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/LEFT]

Posted

Widzę, że mój powyższy post skutecznie wywiał wszystkich z wątku... A z Vikunią coraz gorzej, ciągle stoi przy misce z wodą--->sterydy(3-4l dziennie), i zaczyna szybciej oddychać, skóra zaczerwieniona. Ciągle zieje. Biegunki na szczęście opanowałyśmy(karma RC sensible). Jutro badamy krew..:(