Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ten pycholek teraz jest super. Kurcze, że też dalej nie ma jakiejś poprawnej diagnozy. Skąd jesteście? Może jakaś inna klinika by dała radę? Z zestawem aparatury pomiarowo-badawczej...

Posted

Dziękujemy Wam za miłe słowa :) Zdjęcie z uśmiechniętym pycholkiem nie jest nowe, wstawiłam je, bo je uwielbiam i taką Vikę lubię najbardziej-szczęśliwą, uśmiechniętą, niecierpiącą.
Vlk tak jak pisałam, Vika cierpi na chorobę tła autoimmunologicznego i jest przy tym wrażliwa. Steryd o działaniu immunosupr. hamuje działania immunologiczne i tym samym ogranicza zlepianie się, powstawanie nowych przeciwciał skierowanym przeciwko sobie. Dopóki steryd podoła i opanuje immunologiczne szaleństwo, dopóki nerki nie zaczną odmawiać posłuszeństwa, wątroba, dopóty Vika będzie żyć. Nie wiem ile ma czasu, ale będziemy się mocno starać i ją chronić, by było to jak najdłużej. No chyba, że jeszcze w między czasie rozwinie się inne świnstwo, jak np. zespół Cushinga(a chorób-następstw rutynowego przyjmowania sterudu jest od cho**** i jeszcze więcej, niestety).
Póki co nic Vikuni nie dolega. I niech tak zostanie :)

Posted

Cioteczki dzisiaj poznałam Vikunię. Tak szczęśliwego, uśmiechniętego i kochającego swoją pańcię piesa jeszcze nie widziałam. Jak ją zobaczyłam to podbiegła do mnie i dała się pomiziać ale zaraz wróciła do pańci jakby się bała ,że ją zostawi. Teraz nawet nie widać po niej , że jest tak mocno chora.Zachowuje się jak nasz Gufcio - skacze , podgryza swoją pańcię, szaleje na spacerku. Jak tak ją obserwowałam to pomyślałam jak miłość Dominiki do Viki i odwrotnie może zmienić człowieka i psa na tak szczęśliwych.Vikunia jest bardzo posłuszną sunią, wykonuje komendy pańci bez ociągania się. Jestem pełna zachwytu dla nich obu.

• 3 weeks later...
Posted

Helga&Ares napisał(a):
Dziękujemy Wam za miłe słowa :) Zdjęcie z uśmiechniętym pycholkiem nie jest nowe, wstawiłam je, bo je uwielbiam i taką Vikę lubię najbardziej-szczęśliwą, uśmiechniętą, niecierpiącą.
Vlk tak jak pisałam, Vika cierpi na chorobę tła autoimmunologicznego i jest przy tym wrażliwa. Steryd o działaniu immunosupr. hamuje działania immunologiczne i tym samym ogranicza zlepianie się, powstawanie nowych przeciwciał skierowanym przeciwko sobie. Dopóki steryd podoła i opanuje immunologiczne szaleństwo, dopóki nerki nie zaczną odmawiać posłuszeństwa, wątroba, dopóty Vika będzie żyć. Nie wiem ile ma czasu, ale będziemy się mocno starać i ją chronić, by było to jak najdłużej. No chyba, że jeszcze w między czasie rozwinie się inne świnstwo, jak np. zespół Cushinga(a chorób-następstw rutynowego przyjmowania sterudu jest od cho**** i jeszcze więcej, niestety).
Póki co nic Vikuni nie dolega. I niech tak zostanie :)

hm wiem, że są przypadki długiego przyjmowania sterydu. Co prawda nie pamiętam szczegółów...aale są jakieś sposoby żeby zahamować ten negatywny wpływ sterydu? Nie wiem, jakiś rodzaj leku osłonowego?

Posted

Osłonowo można podawać witaminy i minerały, ale tak na prawdę nie przewidzimy co może się stać w przyszłości w efekcie brania sterydu, nie zahamujemy tego.
Obecnie walczymy z biegunką, już prawie 1:0 dla nas...

Posted

Vika od kilku dni zachowuje się nieswojo. Wydaje mi się, że coś złego zaczyna się dziać. Całymi dniami śpi, ma częste biegunki, chociaż nic nowego do diety nie wprowadziłam. Jest smutna, jakby miała już wszystkiego dość... Siada i wpatruje mi się głęboko w oczy jakby coś chciała powiedzieć... :(:(:(

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Vika od kilku dni zachowuje się nieswojo. Wydaje mi się, że coś złego zaczyna się dziać. Całymi dniami śpi, ma częste biegunki, chociaż nic nowego do diety nie wprowadziłam. Jest smutna, jakby miała już wszystkiego dość... Siada i wpatruje mi się głęboko w oczy jakby coś chciała powiedzieć... :(:(:(

i to własnie jest straszne:shake: gdy psiak tak patrzy w oczy a my nie możemy pomóc:placz:bezsilnosc jest najgorsza:mad:

• 2 weeks later...