Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Warszawie na Gagrina, czyli w Labwecie robią na pewno, bo nawet mi proponowali jak byłam z jakimś psem. Ale czy na miejscu nie wiem. Na pewno nie była to astronomiczna kwota.

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Około 90-100 złotych kosztuje badanie testem snap 4Dx idexxu.
Test wykrywa cztery choroby: boreliozę, anaplazmozę, erlichiozę i dirofilariozę (3 pierwsze mogą wywoływać objawy podobne jak u Viki).
Wystarczy pobrać próbkę krwi, wynik testu jest po ok 10min.
Nie wszystkie lecznice mają ten test, ale może spróbujcie zadzwonić do Idexxu i spytać, czy mogli by wam podać namiary jakiejś lecznicy w waszej okolicy która brała od nich test snap 4Dx. Jeśli dobrze doczytałam to diagnozujecie suczkę we Wrocławiu - myślę, że jest duża szansa, że katedra parazytologii wydziału weterynarii we Wrocławiu dysponuje tym testem.

Posted

Muszelka napisał(a):

Wystarczy pobrać próbkę krwi, wynik testu jest po ok 10min.

to znaczy, że można ten test wykonać samemu w domu? Tak jak różne testy dla ludzi z apteki?

Posted

tylko, że te testy na boreliozę i podobne niestety nie dają w 100% pewności :/
masakra. Szkoda, że podawaliście, że to psa krew, my jak dawaliśmy wymaz z ucha to podaliśmy imię i nazwisko :P co prawda to było psie imię, Ares, ale nazwisko nasze. Nikt się nie czepiał. Gdyby wymyślić jakąś Krysię albo Józka to może by przeszło? ;) Ale już za późno, skoro do Niemiec jedzie.

Posted

Wczoraj rozmawiałam z Dr. Hildebrandem. Mamy odstawić cykloaminę i kontynuować podawanie sterydu. Vika czuje się świetnie po ustawieniu dawek leków przez Dr. Hildebranda, biega, cieszy się, widać, że idziemy dobrym tropem. Za jakiś czas kontrolna morfologia. Póki co jest dobrze :)

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Wczoraj rozmawiałam z Dr. Hildebrandem. Mamy odstawić cykloaminę i kontynuować podawanie sterydu. Vika czuje się świetnie po ustawieniu dawek leków przez Dr. Hildebranda, biega, cieszy się, widać, że idziemy dobrym tropem. Za jakiś czas kontrolna morfologia. Póki co jest dobrze :)

O JEEEEEEEEEESoooooooooo...ale ulga!!!!!!!!!!Ale ulga...........a ja się bałam tu wejść......:):)

Posted

Helga&Ares napisał(a):

I oby tak zostało:) Znaczy dobrze!:)

Posted

agada napisał(a):
A steryd od czego? czy to dobre dla niej rozwiązanie i czy jakaś diagnoza zasugerowała takie leczenie, czy to tak po omacku?

jest jakaś konkretna diagnoza ? steryd stawia na nogi ale na krótko ......

Posted

lilk_a napisał(a):
jest jakaś konkretna diagnoza ? steryd stawia na nogi ale na krótko ......

Nie bójcie się sterydów, jeśli są dobrze ustawione i poprawiają stan zdrowia, to można je długo podawać.
Moja córka bierze sterydy już 6 lat i dzięki temu jest zdrowa.