Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gruba Berta napisał(a):
zagladam tu i podgladam co u Vikuni i
boje sie juz spogladac na Vikuniowy watek po tym jak Tilunia odeszla :-(

oby Vikuniu Tobie sie udalo wyzdrowiec ! Musi sie udac !

Tili się nie udało :( Vice musi się udać .....

Posted

Gruba Berta napisał(a):
zagladam tu i podgladam co u Vikuni i
boje sie juz spogladac na Vikuniowy watek po tym jak Tilunia odeszla :-(

oby Vikuniu Tobie sie udalo wyzdrowiec ! Musi sie udac !
Nawet nie chce myslec inaczej...

Posted

przy tak kolsalnej liczbie przedziwnych objawów naprawdę trudno o diagnozę jednoznaczną. trzeba isć po kolei od najprstszych objawów. Dominiko nie parz nigdy siemienie, najlepiej działa podane jak pisalam w długim poscie. Parzone traca sporo wlasciwości a trzeba wykorzystac wszelkie siemienia dobrodziejstwa.

nie wiem jak to mozliwe ze przez tak długi okres nikt nie jest w stanie z naszych specw zdiagnozowac psiaka. Sama tez staram sie doszukac jakie choroby daja takie objawy.
Znalazlam, ze podobne daję LEPTOSPIROZA, czyli choroba Weila : brak apetytu, osłabienei, wysoka gorączka, wymioty, biegunki, kłopoty z oddychaniem, bóle odrętwienia, czasem paraliż, , doprowadza do schorzeń wątroby i nerek nieleczona.

Podam meila do fajnego weta , wie o tym , trzeba będzie może psłać wszelkie wyniki badań i objawy na tego meila z pw. Zawsze dodatkowa głowa się przyda.To bardzo dobry wet.

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Dzisiaj odebrałam morfologię Viki i wszystko, poza trombocytami gra.. :(
Trombocytów mamy tylko 75 tysięcy..

Hildebrand widział te wyniki?
Kurde. Moja Viki brała cyklonaminę na powstrzymanie krwawienia. Wprawdzie było to krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego, ale po tym leku przeszło :(

Posted

mala_czarna napisał(a):
Hildebrand widział te wyniki?
Kurde. Moja Viki brała cyklonaminę na powstrzymanie krwawienia. Wprawdzie było to krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego, ale po tym leku przeszło :(

Nie odbierał ode mnie telefonów dzisiaj :(
Vika bierze cykloaminę

gonia66 napisał(a):
A co z tymi wynikami na borelioze..??Kiedy będa..??

I tu jest zonk, zapłaciliśmy za nie, mieli je zrobić. GoniaP wczoraj dzwoniła do laboratorium, żeby spytać o wynik, i wiecie co się okazało? Że krew leży w szufladzie, a badania nie zrobią, bo to krew psa:angryy: Pozostają Niemcy, ale badanie i transport łącznie kosztują bardzo dużo, a na wynik czeka się kilka tygodni. Nie wiem co dalej, muszę porozmawiać z Dr. Hildebrandem, będę próbowała dodzwonić się w poniedziałek, bo jutro klinika nieczynna.

Posted

Czemu Niemcy??
Boże kochany, przestaję cokolwiek rozumieć. Czy bliżej Poznania nie ma nic? To gdzie były oddane te badania? Do ludzkiego laboratorium? To w sumie też nie problem, ale trzeba zaznaczyć, że badania są robione pod kontem zwierzęcia, a nie człowieka.

Posted

Helga&Ares napisał(a):

I tu jest zonk, zapłaciliśmy za nie, mieli je zrobić. GoniaP wczoraj dzwoniła do laboratorium, żeby spytać o wynik, i wiecie co się okazało? Że krew leży w szufladzie, a badania nie zrobią, bo to krew psa:angryy: Pozostają Niemcy, ale badanie i transport łącznie kosztują bardzo dużo, a na wynik czeka się kilka tygodni. Nie wiem co dalej, muszę porozmawiać z Dr. Hildebrandem, będę próbowała dodzwonić się w poniedziałek, bo jutro klinika nieczynna.
O żesz......................:(...następne schody..???:o....Bosche.......................:(

Posted

Żadne Laboratorium ludzkie nie wykona badania krwi psa w kierunku krętków. Nie pytajcie dlaczego, nie wiem, nie rozumiem tego... Niepotrzebnie czekaliśmy tydzień, te badania miały być wykonane. Nawet nikt nie raczył zadzwonić do nas z tego laboratorium, że ich nie wykonają ...

Posted

moze stowarzyszenie chorych (ludzi) na borelioze mogloby wskazac miejsce gdzie wykonuja takie badania?

badania histopatologiczne z wycinkow pobranych od pieskow wykonuja w laboratoriach dla ludzi? dlaczego z borelioza jest inaczej?

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Właśnie sprawdzam - robią, na wynik czeka się 10 dni. Ale czy robią na miejscu, czy jak Laboklin ślą do Niemiec?

Jeśli na kortyzol nie słali do Niemiec to może tego też nie. Napisz o jakie konkretnie badania chodzi.

Posted

[quote name='mala_czarna']Jeśli na kortyzol nie słali do Niemiec to może tego też nie. Napisz o jakie konkretnie badania chodzi.

Borelioza (IgG , IgM metodą EIA zakażenie krętkiem Borrelia burgdorferi)