Gruba Berta Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 zagladam tu i podgladam co u Vikuni i boje sie juz spogladac na Vikuniowy watek po tym jak Tilunia odeszla :-( oby Vikuniu Tobie sie udalo wyzdrowiec ! Musi sie udac ! Quote
lilk_a Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Gruba Berta napisał(a):zagladam tu i podgladam co u Vikuni i boje sie juz spogladac na Vikuniowy watek po tym jak Tilunia odeszla :-( oby Vikuniu Tobie sie udalo wyzdrowiec ! Musi sie udac ! Tili się nie udało :( Vice musi się udać ..... Quote
gonia66 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Gruba Berta napisał(a):zagladam tu i podgladam co u Vikuni i boje sie juz spogladac na Vikuniowy watek po tym jak Tilunia odeszla :-( oby Vikuniu Tobie sie udalo wyzdrowiec ! Musi sie udac !Nawet nie chce myslec inaczej... Quote
stonka1125 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Viki ma grupę na fb, można się dopisywać i rozsyłać dalej http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=146362115385845&ref=mf Quote
Akrum Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='stonka1125']Viki ma grupę na fb, można się dopisywać i rozsyłać dalej http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=146362115385845&ref=mf mi wyskakuje błąd jak chce otworzyć ten link... :( Quote
stonka1125 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 a teraz? http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=146362115385845&ref=ts widzę że dalej to samo, będę próbowała http://www.facebook.com/event.php?eid=146362115385845 jak jestem zalogowana to bez problemu się otwiera stro9na z wydarzeniem Quote
TERESA BORCZ Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 przy tak kolsalnej liczbie przedziwnych objawów naprawdę trudno o diagnozę jednoznaczną. trzeba isć po kolei od najprstszych objawów. Dominiko nie parz nigdy siemienie, najlepiej działa podane jak pisalam w długim poscie. Parzone traca sporo wlasciwości a trzeba wykorzystac wszelkie siemienia dobrodziejstwa. nie wiem jak to mozliwe ze przez tak długi okres nikt nie jest w stanie z naszych specw zdiagnozowac psiaka. Sama tez staram sie doszukac jakie choroby daja takie objawy. Znalazlam, ze podobne daję LEPTOSPIROZA, czyli choroba Weila : brak apetytu, osłabienei, wysoka gorączka, wymioty, biegunki, kłopoty z oddychaniem, bóle odrętwienia, czasem paraliż, , doprowadza do schorzeń wątroby i nerek nieleczona. Podam meila do fajnego weta , wie o tym , trzeba będzie może psłać wszelkie wyniki badań i objawy na tego meila z pw. Zawsze dodatkowa głowa się przyda.To bardzo dobry wet. Quote
Gruba Berta Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 cisza na Vikuniowym watku co u Vikuni - jak sie psinka czuje ? Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Dzisiaj odebrałam morfologię Viki i wszystko, poza trombocytami gra.. :( Trombocytów mamy tylko 75 tysięcy.. Quote
agada Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Gruba Berta napisał(a):cisza na Vikuniowym watku co u Vikuni - jak sie psinka czuje ? Ja tez zapytuję nieśmiało? Quote
mysza 1 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a):Dzisiaj odebrałam morfologię Viki i wszystko, poza trombocytami gra.. :( Trombocytów mamy tylko 75 tysięcy.. To jakby coś podkrwawiało do wewnątrz :( Quote
mala_czarna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a):Dzisiaj odebrałam morfologię Viki i wszystko, poza trombocytami gra.. :( Trombocytów mamy tylko 75 tysięcy.. Hildebrand widział te wyniki? Kurde. Moja Viki brała cyklonaminę na powstrzymanie krwawienia. Wprawdzie było to krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego, ale po tym leku przeszło :( Quote
gonia66 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 A co z tymi wynikami na borelioze..??Kiedy będa..?? Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 mala_czarna napisał(a):Hildebrand widział te wyniki? Kurde. Moja Viki brała cyklonaminę na powstrzymanie krwawienia. Wprawdzie było to krwotoczne zapalenie pęcherza moczowego, ale po tym leku przeszło :( Nie odbierał ode mnie telefonów dzisiaj :( Vika bierze cykloaminę gonia66 napisał(a):A co z tymi wynikami na borelioze..??Kiedy będa..?? I tu jest zonk, zapłaciliśmy za nie, mieli je zrobić. GoniaP wczoraj dzwoniła do laboratorium, żeby spytać o wynik, i wiecie co się okazało? Że krew leży w szufladzie, a badania nie zrobią, bo to krew psa:angryy: Pozostają Niemcy, ale badanie i transport łącznie kosztują bardzo dużo, a na wynik czeka się kilka tygodni. Nie wiem co dalej, muszę porozmawiać z Dr. Hildebrandem, będę próbowała dodzwonić się w poniedziałek, bo jutro klinika nieczynna. Quote
mala_czarna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Czemu Niemcy?? Boże kochany, przestaję cokolwiek rozumieć. Czy bliżej Poznania nie ma nic? To gdzie były oddane te badania? Do ludzkiego laboratorium? To w sumie też nie problem, ale trzeba zaznaczyć, że badania są robione pod kontem zwierzęcia, a nie człowieka. Quote
gonia66 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a): I tu jest zonk, zapłaciliśmy za nie, mieli je zrobić. GoniaP wczoraj dzwoniła do laboratorium, żeby spytać o wynik, i wiecie co się okazało? Że krew leży w szufladzie, a badania nie zrobią, bo to krew psa:angryy: Pozostają Niemcy, ale badanie i transport łącznie kosztują bardzo dużo, a na wynik czeka się kilka tygodni. Nie wiem co dalej, muszę porozmawiać z Dr. Hildebrandem, będę próbowała dodzwonić się w poniedziałek, bo jutro klinika nieczynna.O żesz......................:(...następne schody..???:o....Bosche.......................:( Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Żadne Laboratorium ludzkie nie wykona badania krwi psa w kierunku krętków. Nie pytajcie dlaczego, nie wiem, nie rozumiem tego... Niepotrzebnie czekaliśmy tydzień, te badania miały być wykonane. Nawet nikt nie raczył zadzwonić do nas z tego laboratorium, że ich nie wykonają ... Quote
mala_czarna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a):Żadne Laboratorium ludzkie nie wykona badania krwi psa w kierunku krętków. A laboratorium typowo zwierzęce? Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 mala_czarna napisał(a):A laboratorium typowo zwierzęce? Wysyłają do Niemiec właśnie... Quote
mala_czarna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a):Wysyłają do Niemiec właśnie... Labwet w Wawce nie robi? Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 mala_czarna napisał(a):Labwet w Wawce nie robi? Właśnie sprawdzam - robią, na wynik czeka się 10 dni. Ale czy robią na miejscu, czy jak Laboklin ślą do Niemiec? Quote
Gruba Berta Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 moze stowarzyszenie chorych (ludzi) na borelioze mogloby wskazac miejsce gdzie wykonuja takie badania? badania histopatologiczne z wycinkow pobranych od pieskow wykonuja w laboratoriach dla ludzi? dlaczego z borelioza jest inaczej? Quote
mala_czarna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Helga&Ares napisał(a):Właśnie sprawdzam - robią, na wynik czeka się 10 dni. Ale czy robią na miejscu, czy jak Laboklin ślą do Niemiec? Jeśli na kortyzol nie słali do Niemiec to może tego też nie. Napisz o jakie konkretnie badania chodzi. Quote
Helga&Ares Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 [quote name='mala_czarna']Jeśli na kortyzol nie słali do Niemiec to może tego też nie. Napisz o jakie konkretnie badania chodzi. Borelioza (IgG , IgM metodą EIA zakażenie krętkiem Borrelia burgdorferi) Quote
Recommended Posts