Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko ok z małym wyjątkiem - Vika od wczoraj kuleje:( Jutro czeka nas wizyta u weta:( Wczorajszej nocy wymiotowała.
Krwiaki natomiast znikają po sterydzie+cyklo, a ona czuje się dobrze, a to najważniejsze..

A poza tym, dzisiaj Vikunia uczestniczyła w akcji ratunkowej, pomagała nam łapać bezdomną sunię w Poznaniu. O niej możecie poczytać [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191557-Poznaniacy-pom%C3%B3%C5%BCcie%21%21%21"]tutaj[/URL]

Posted

poznałam dziś Vikunię - jest cudowna :loveu:
nie chodzi tylko o to, że śliczna
Vikunia to aniołek w psiej skórze - marzenie każdego psiarza
żeby tylko wyzdrowiała

Posted

[quote name='Ajula']poznałam dziś Vikunię - jest cudowna :loveu:
nie chodzi tylko o to, że śliczna
Vikunia to aniołek w psiej skórze - marzenie każdego psiarza
żeby tylko wyzdrowiała[/QUOTE]
TAk ja sobie wlasnie wyobrazam:)
Wyzdrowieje...na pewno:)

Posted

nie dziwie się, Helga&Ares tyle dla niej zrobiła, tak o nią walczy... też bym była zakochana po uszy :)

Dużo zdrówka Vikuniu ci życzę i walcz z tą chorobą dzielnie, pozbądź się tego świństwa i zacznij cieszyć się życiem :)

Posted

[quote name='Akrum']nie dziwie się, Helga&Ares tyle dla niej zrobiła, tak o nią walczy... też bym była zakochana po uszy :)

Dużo zdrówka Vikuniu ci życzę i walcz z tą chorobą dzielnie, pozbądź się tego świństwa i zacznij cieszyć się życiem :)[/QUOTE]
Podpisuje się pod tymi zdaniami:)

Posted

[quote name='Helga&Ares']A poza tym, dzisiaj Vikunia uczestniczyła w akcji ratunkowej, pomagała nam łapać bezdomną sunię w Poznaniu. O niej możecie poczytać [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191557-Poznaniacy-pom%C3%B3%C5%BCcie%21%21%21"]tutaj[/URL][/QUOTE]
piękna akcja, właśnie sobie poczytałam :)
I nawet sunia DS od razu znalazła :)
Hm...tylko co tam się musiało dziać, że aż płot rozwaliliście?? ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Co słychać u Vikuni??[/QUOTE]

Nie najlepiej... :(
Od przedwczoraj kuleje, dzisiaj nie stawiała tylnej łapki, ból zaczął promieniować na łapinkę drugą:(
Zaczęła kuleć tak nagle,jest słabiutka, gorąca i ma podejrzenie BORELIOZY:( zasugerowanej przez Dr. Hildebranda. Miała robione RTG które nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Pobraliśmy jej krew w kierunku krętków boreliozy, wynik za tydzień dopiero...
Na domiar złego, bardzo ją boli, a niemal każdy lek p/bólowy nie jest wskazany przy zaburzeniach krzepliwości... W końcu znaleźliśmy lek odpowiedni dla niej, dostała jeszcze tablety osłonowe na żołądek.. I leży, odpoczywa. Żal ściska, jak się na nią patrzy...

Posted

Boże kochany,skąd borelioza?? :(
Helga, a mnie przecież dr Jagielski wspominał coś o tej drugiej, dość rzadkiej odmianie choroby odkleszczowej. Czyżby to o to chodziło?
Czemu za tydzień wynik? Czemu tak długo musicie czekać??
Jeny, ja jak czekałam w Wawce na wynik to zdaje się około 3 godzin. Co za pech jakiś cholerny.

Posted

[quote name='Helga&Ares']Nie najlepiej... :(
Od przedwczoraj kuleje, dzisiaj nie stawiała tylnej łapki, ból zaczął promieniować na łapinkę drugą:(
Zaczęła kuleć tak nagle,jest słabiutka, gorąca i ma podejrzenie BORELIOZY:( zasugerowanej przez Dr. Hildebranda. Miała robione RTG które nie wykazało żadnych nieprawidłowości. Pobraliśmy jej krew w kierunku krętków boreliozy, wynik za tydzień dopiero...
Na domiar złego, bardzo ją boli, a niemal każdy lek p/bólowy nie jest wskazany przy zaburzeniach krzepliwości... W końcu znaleźliśmy lek odpowiedni dla niej, dostała jeszcze tablety osłonowe na żołądek.. I leży, odpoczywa. Żal ściska, jak się na nią patrzy...[/QUOTE]NIe wierze..normalnie nie wierze...juz bylam pewna, ze limit psiego nieszzcescia Vikusia wyczerpala juz kilka razy..za inne psiaki- a tu okazuje sie , ze znowu cos..??:o
Przeciez to się w głowie nie miesci:(...i jeszcze tydzin an wyniki czekac..Koszmar normalnie:(..............

Posted

[quote name='Helga&Ares']Nie najlepiej... :(
Na domiar złego, bardzo ją boli, a niemal każdy lek p/bólowy nie jest wskazany przy zaburzeniach krzepliwości... W końcu znaleźliśmy lek odpowiedni dla niej, dostała jeszcze tablety osłonowe na żołądek.. I leży, odpoczywa. Żal ściska, jak się na nią patrzy...[/QUOTE]

malutka trzymaj sie bo cie kochamy mocno.

Posted

Vika ma blade dziąsła, łapka boli, leukocyty wysoko.. Być może jedynym ratunkiem jest transfuzja krwi.... Potrzebna będzie krew pełna, mamy tylko osocze....

Proszę, błagam o wsparcie finansowe, nie uciągniemy tak dłużej :placz:

Posted

[quote name='Nevada']zebrałam w pracy 50 zł, od moich miłych koleżanek, właśnie puściłam przelew dla Viki, nie wiem jak pomóc :-( nie da się jakoś szybciej tych wyników?[/QUOTE]

Bardzo DZIĘKUJĘ!!!
Nie da się niestety przyspieszyć badań, a jej stan pogarsza się z dnia na dzień...

Posted

Cioteczki cięzko mi to podejrzenie przechodzi przez gardło(moja wnusia to miała )sepsa bo te wybroczyny nie dawały mi spokoju.Czy wet zrobił badania w tym kierunku.Przepraszam ,że w tak ciężkiej dla was chwili ja jeszcze dokładam wam zmartwień,ale w takim przypadku ważne są godziny i minuty.