Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majku33krakow napisał(a):
a moze pozyczyc od kogos?

czy zbieracie na konto emira dla viki?

z mojego bazarku na razie 195zł , wszystkie wpłaty na konto emira , na allegro cegiełkowym 99 cegiełek.... to 495 zł ale prawdopodobnie na długi poszło

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bela51 napisał(a):
Nie wiem jak to jest, ale czy Fundacja nie moze wyłozyc na razie na leczenie ?

Ale nie wiadomo własnie co i jak leczyć? Obstawiany był Addison, ale po wczorajszych wynikach badania poziomu ACTH okazało się, że raczej nie.
Ciekawe jak Vika dzisiaj się czuje?? :-(

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ale nie wiadomo własnie co i jak leczyć? Obstawiany był Addison, ale po wczorajszych wynikach badania poziomu ACTH okazało się, że raczej nie.
Ciekawe jak Vika dzisiaj się czuje?? :-(

Dołączam się do pytania...smutno bardzo, ze nie mozna postawic diagnozy...nadzieja teraz w tym doktorze H....tylko skąd kasę na to wszystko..??:(

Posted

Dzisiaj wynik testu ACTH zobaczy hematolog. Krwiaki cały czas rosną. Skonsultujemy Vikę u lekarza hematologa z UP. Prawdopodobnie będzie miała badania krwi, bardzo wnikliwe w kierunku zaburzeń krzepliwości, trzebaby zbadać poziom czynników krzepliwości i czasy szeregu procesów biorących udział w skrzepianiu krwi. Cały czas chodzi mi po głowie uraz wewnętrzny, ropień... A stąd i krwawienia i ciągłe problemy morfologii krwi, chociaż to nie tłumaczy wszystkich objawów. Póki co oddycha bardzo ładnie, apetyt dopisuje i krwawi wewnętrznie, a krwiaki zwiększają się i rozsiewają każdego dnia.. Z takich malutkich jak na dole 1. zdjęcia tworzą się takie, jak te u góy, choc i te rosną nadal..

Posted

ja ciągle się zastanawiam , takie wybroczyny widziałam u dziecka które miało styczność z trującą farbą , takie wybroczyny widziałam u dziecka , ktorego skóra miała styczność z przeterminowanym płynem do prania , to dwa oddzielne przypadki , dwójka różnych dzieci
była też duszność , wysoka gorączka , aż do majaczenia .... może coś pod tym kątem ... uraz wewnętrzny nie dawał by chyba krwiaków na tak rozległym obszarze ...

Posted

Mimo pomysłu konsultacji z hematologiem UMÓWILIŚMY VIKĘ NA KONSULTACJĘ U DOKTORA HILDEBRANDTA - na wtorek. Trzeba na wszelkie możliwe sposoby postarać się jej pomóc. Bardzo proszę o wsparcie finansowe:( Codziennie pojawiają się nowe krwiaki, więc trzeba działać szybko. Pomocy!:(

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Mimo pomysłu konsultacji z hematologiem UMÓWILIŚMY VIKĘ NA KONSULTACJĘ U DOKTORA HILDEBRANDTA - na wtorek. Trzeba na wszelkie możliwe sposoby postarać się jej pomóc. Bardzo proszę o wsparcie finansowe:( Codziennie pojawiają się nowe krwiaki, więc trzeba działać szybko. Pomocy!:(

Dominiko,
napisz jaka kwota potrzebna jest na kosultację i czy są już jakieś wpłaty,może wówczas znajdą się chętni do udzielenia wsparcia finansowego dla Viki...

Posted

ala napisał(a):
Dominiko,
napisz jaka kwota potrzebna jest na kosultację i czy są już jakieś wpłaty,może wówczas znajdą się chętni do udzielenia wsparcia finansowego dla Viki...

napisane jest pare postow wyzej.

Posted

Helga i Vika od kilku dni są u mnie. Mam więc możność obserwowania Vikuni non stop.
Bardzo niepokoją mnie te jej krwiaki, wzmożone łaknienie, lękliwość.
Poza tym, Vika ma się dobrze, tylko czasami jej oddech wzmaga się jak na maratonie.
Vika to nieprzeciętne stworzenie, czułe na każdy gest swojej Pani - Dominiki.
Martwię się o nie obie....
Mam nadzieję, że dr Hildebrand postawi diagnozę....

Posted

trzeba rozreklamować allegro

wyślijcie na adresy które macie w książkach adresowych na swoich mailach prośbę o pomoc
z filmikiem , żeby nie opisywać historii Viki i z linkiem do allegro .... to daje efekty

[video=youtube;LWdaafZp6wY]http://www.youtube.com/watch?v=LWdaafZp6wY[/video]

http://allegro.pl/item1190386371_mlodziutka_viki_z_meliny_wola_o_pomoc.html

allegro kończy się za 8 minut :-( no to niedobrze , ale może Isadora je wznowi , wtedy z nowym linkiem
ale w filmiku na końcu też jest prośba o pomoc i nr konta , to jeżeli ktoś będzie chciał pomóc to ma namiary

Posted

Akrum napisał(a):
oj Vikunia... :(

może faktycznie trzebaby skonsultować to z lekarzem, ale takim ludzkim, czasami oni też stawiają dobre diagnozy...

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze to myślę, że nie ma sensu. Hildebrand jako wet ma świetna renomę wśród lekarzy i ja osobiście bardzo liczę na trafną diagnozę z jego strony.

Posted

aanka napisał(a):
Uważam ,ze Akrum ma rację , na pewno by nie zaszkodziło ............:roll:

Ale po co, bo nie rozumiem? Helga&Ares umówione są na wtorek na wizytę u weterynarza-hematologa i onkologa. Dziewczyny, powiem wam jedno. Żaden poważny lekarz, tym bardziej ludzki, nie będzie diagnozował na odległość, nie widząc psa na oczy. Wyniki badań to nie wszystko. I akurat o tym mam trochę pojęcia, bo wielokrotnie proszona byłam o postawienie diagnozy przez lekarza onkologa tylko i wyłącznie na podstawie wydruku badań, lub wyniku usg. To jest duża odpowiedzialność, to po pierwsze, a po drugie - jest to niejako podważanie kompetencji lekarza "prowadzącego".