Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Helga&Ares']Problemów ciąg dalszy - dzisiaj Vice białko oka "wyszło" na wierzch na tyle, że nie mogła zamknąć oka:( Wprowadziliśmy witaminę K. Miała silną biegunkę, wczoraj wieczorem dostała smectę i póki co nie wypróżniła się. Jest na diecie, dopiero przed chwilą dostała troszkę ryżu z mięskiem, to był dzisiaj jej pierwszy posiłek. Trzymajcie kciuki...[/QUOTE]
Oczywiście, że bardzo mocno trzymamy!!!! Bardzo!!!

Posted

to takie niesprawiedliwe... dlaczego te biedne psiaki muszą tak cierpieć... nie dość, że życie nie było dla niej łaskawe zapewne od początku, to jeszcze teraz, gdy przyszła pomoc, niunia nie może się tym cieszyć...
Trzymajcie się!!

Posted

a może Vika ma jakiegoś guza mózgu??
tak mi się skojarzyło, jak przeczytałam teraz, co napisałaś wczoraj, że Wice wyszło białko z oka na zewnątrz... tak samo miała właśnie u mojej siostry sunia, tylko że u niej na początku podejrzewano padaczkę, bo miała takie objawy, ale potem zaczęła też wymiotować i wyniki krwi się pogarszały, a i właśnie zapamiętałam te wyskakujące białka... i tak czasami trochę z takimi białkami na wierzchu siedziała... okazało się na końcu, że miała guza w główce, ale ona wpadła pod samochód pół roku przed tym, jak zaczeły się potem te dziwne ataki...
niestety dobra diagnoza była postawiona już za późno, tak jak pisałam wcześniej wszyscy myśleli, że to padaczka... gdyby tomograf psi był w Poznaniu, to by się udało ją uratować, a tak odeszła za wcześnie - miała tylko 8 lat
[*], to było ponad rok temu...

ale te białka nachodzące na oczy zapamiętam na zawsze... to był okropny widok... :(

Posted

Akrum, tylko, że guzom często towarzyszą problemy neurologiczne właśnie...

Vika czuje się dzisiaj źle. Nie jest sobą. Leży dużo i nie interesuje ją nic.. Po tym jak zwymiotowała poczuła się troszeczkę lepiej. Jest na diecie. Brzuszek ma coraz bardziej czerwony i pojawiają się nowe wybroczyny..

To Vika z wczoraj i dziś..

A to Vika sprzed tygodnia...

Posted

a czy któryś z lekarzy brał pod uwagę zatrucie barszczem sosnowskiego ?
U zwierząt powoduje podrażnienie przewodu pokarmowego, biegunkę, nudności, krwotoki wewnętrzne.

Posted

Cleo2008 napisał(a):
sluchaj, moze to bzdura co napisze, ale moze i warto sprawdzic, grzebalam wlasnie w necie - moze to sepsa? czy to sprawdzalas?

posocznica była też typem z mojej strony ... a raczej wynikiem mojej mailowej konsultacji z naprawdę świetnym chirurgiem z rodziny .... nie wiem czy Helga brała to pod uwagę

Posted

Z Viką na szczęście już lepiej, te wszystkie objawy które u niej wystąpił był efektem nadwrażliwości na coś - albo na propoksur/flumetrynę lub na jakieś jedzenie, które spożyła(mogła podnieść na dworze, kiedy było ciemno). Dostaje nadal vitacon, ale powoli kończymy kurację. Wszystko wraca do normy. Steryd utrzymujemy w ustalonej wcześniej dawce - morf. w normie
Dziewczyny, Vika cierpi na coś w rodzaju zespołu Evansa - poczytajcie. Jeśli nie jest to podłoże jej stanu chorobowego, to na pewno następstwo lub efekt. Dzisiaj odkryłam test aglutynacyjny który wykrywa konkretne autoagresywne przeciwciała i daje ew. potwierdzenie anemii/trombocytopenii autoimmunologoicznej. Wykonują go na pewno we Wrocku i z pewnością go kiedyś zrobimy.

Posted

Tylko że... To nic dobrego. Steryd utrzymuje Vikę przy życiu, a wiadomo, ile efektów ubocznych nosi jego przyjmowanie, zwłaszcza regularne i przez długi czas, Vikę czeka on prawdopodobnie do końca życia... Bo gdybym zaprzestała teraz go podawać, Vika szybko by się nam "zawinęła". Mam nadzieję jednak, że będzie ze mną długo, a przede wszystkim pragnę Jej szczęścia... Nie ma lepszego widoku, niż zadowolony pychol Viki...

Posted

PIękna jest :) I na pewno bardzo kochana, bo z pewnością czuje, jak o nia walczysz...i z pewnością jest Ci bardzo, bardzo wdzięczna, bo wszyscy widzimy, ze Vikusia szalenie chce życ...:):)I my też Ci Helga dziękujemy za tą walkę o dziewczynke:):)BArdzo dziękujemy:):)